Slipjacht Gelselaar, zaterdag 10 december 2022

maandag 5 december 2022

Op zaterdag 10 december 2022 wordt de jaarlijkse slipjacht van Gelselaar weer verreden door de leden van de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNJV).

De aanvang van de slipjacht is om 13:00 uur bij pannenkoeken restaurant Erve Brooks (Gelselaar). Circa 40 ruiters zullen vanaf hier, geleid door een horde jachthonden, een prachtige route rijden in de omgeving van Gelselaar.

Het plaatselijke jachtcomité, bestaande uit Jan Krebbers, Wim Hondelink, Mark Klein Willink, Frank Douglas en Eric Busch, hebben er weer alles aan gedaan om de mooiste route uit te zetten door weilanden en bosgebieden.

Een met urine-doordrenkte jutezak zal het spoor vormen, die de jachthonden moeten gaan volgen. Circa 40 ruiters uit alle uithoeken van Nederland zullen deze honden, te paard, achternagaan.

Rond 12:30 beginnen de ruiters met het opzadelen van de paarden en worden de honden uit de wagens gehaald. Om 13:00 zal vervolgens ‘de meet’ plaatsvinden. Hier zullen de heer Houben van de KNJV en de heer Van Oostrum, burgemeester van de gemeente Berkelland, een speech geven als opening van de slipjacht. Vervolgens zal een Corps Sonneurs de jacht aanblazen met een prachtig spel op hun jachthoorns. Hierna zullen de honden en ruiters de velden van Gelselaar in trekken.

Bij Erve Brooks is ook een routebeschrijving te verkrijgen. Zo ziet u precies waar de ruiters heengaan, om vervolgens de beste ‘kijk-plekken’ uit te zoeken.

De ruiters en honden worden rond 15:30 uur weer terugverwacht bij Erve Brooks. Natijd is er de gelegenheid om gezellig samen een drankje te doen.

Groot dank aan alle grondeigenaren. Zonder hen zou deze jacht niet mogelijk zijn.


Terug naar overzicht