Zomerfeest 2014


Van 28 tot en met 31 augustus werd het Gelsters Zomerfeest weer gevierd.

Het thema van dit jaar was "50 tinten Gelster", een beladen thema dat vooraf tot veel discussie heeft geleid.

Op donderdag werd afgetrapt met het sponsoruurtje en de generale repetitie voor de playbackavond.

De vrijdag was als vanouds weer goed gevuld met het schoolfeest voor de basisschoolkinderen. ‘s Ochtends was er een speurtocht en ‘s middags voerde de toneelvereniging de voorstelling “heer Kraai en het gevonden voorwerp” op. ‘

's Avonds was er het vogelschieten. Na een geweldige strijd bleven er 4 winnaars over. Indy Nieborg werd gekroond tot vogelgooiprinses, Cas Stokkink werd gekroond tot schuttersprins, Rietje Koeslag werd gekroond tot schutterskoningin en Jan Hilhorst mag zich een jaar lang schutterskoning van Gelselaar noemen. Na afloop van het vogelschieten werd er tot in de kleine uurtjes gefeest onder muzikale begeleiding van de band HIKE

 De zaterdag stond in het teken van de strijd tussen de 6 buurten uit het dorp.
‘s Middags konden de buurten de krachten meten met spelletjes die binnen het thema ”50 tinten Gelster” pasten. Na afloop van de zeskamp stond de buurt “Het Veld” net als in 2013 fier aan kop. De vraag was of de buurt ook na de playbackavond nog aan kop zou gaan.

Tijdens de playbackavond bleek dat de overige buurten zich nog niet gewonnen wilden geven. Aan het einde van de avond mochten ”De Dorpsbevers” zich met voorsprong laten kronen tot winnaar van het avondgedeelte en werd “Het Veld” 2e.
De aanval op de koppositie door “De Dorpsbevers” bleek na de puntentelling niet voldoende zodat “Het Veld” zich, net als in 2013, weer een jaar lang de winnaar van het zomerfeest mag noemen. Na afloop van de playbackavond werd de tent omgebouwd tot een danspaleis en konden onder muzikale begeleiding van DJ Sjell de nodige danspasjes worden gemaakt. Het bleef echter niet bij het optreden van DJ Sjell want als verrassingsact had de OVG Anne Nummerdor en Lisa Klein Braskamp weten te verleiden tot een live optreden dat met gejuich werd ontvangen.

Op zondag bleek weer hoe het feest in Gelselaar leeft want ook de kerkdienst stond in het kader van het thema 50 tinten Gelster.
 
Aansluitend wist het duo Bas en Mientje (Bas te Velthuis en Irma van de Pangaart) de lachers op hun hand te krijgen. Vanuit een luchtballon lieten zij de gebeurtenissen in Gelselaar de revue passeren waarbij op onnavolgbare wijze de plaatselijke bevolking op de hak werd genomen. Tijdens deze middag was ook weer poptroubadour Arnoud Kas aanwezig die voor de muzikale omlijsting zorgde. Tevens waren de 2 stagiaires Jenneke en Ferdinand aanwezig om op geheel eigen wijze het publiek van hun natje en droogje te voorzien.


Kortom: Gelselaar kan weer terug kijken op een geslaagd zomerfeest !


Zomerfeesten de komende jaren:

2015 27-28-29-30 aug.
2016 25-26-27-28 aug.
2017 24-25-26-27 aug.
2018 30-31 aug. en 01-02 sept.
2019 29-30-31 aug. en 01 sept.
2020 27-28-29-30 aug.