Zomerfeest 2016


Foto's

Het zomerfeest van Gelselaar werd dit jaar gevierd van 25 t/m 28 augustus 2016

Foto's en filmpjes van de playback staan onder zomerfeest en in het fotoalbum

Uit de verschillende thema’s die de buurten hebben aangedragen werd Flower Power gekozen als thema voor dit zomerfeest. Niet alleen het thema was vrolijk en zonnig, ook de zon liet zich dit jaar van zijn beste kant zien.

Op donderdag werd de sponsorborrel gehouden en vond de generale repetitie voor de playbackavond plaats. Toen al bleek dat de playbackavond weer een spannende strijd zou worden.

Op vrijdag werd overdag het feest voor de schoolkinderen gevierd.
De kinderen hebben een workshop muziek maken gevolgd. En aan het einde van de dag waren de ouders en andere bezoekers uitgenodigd om te komen luisteren naar een afsluitend optreden van de schoolkinderen.

De avond ging van start met de traditionele rondgang door het dorp waarbij muziekkorps Excelsior voorop ging en gevolgd werd door schutterskoning Erwin Ruiterkamp, vogelgooikoningin Dinie Wannink, schuttersprins Arwin te Geershuis en vogelgooiprins Sem Bovenschutte zodat het hele dorp hen toe kon zwaaien.
Na de officiële opening kon het vogelschieten en vogelgooien van start gaan en was na enkele uren Fien Stoltenberg de nieuwe vogelgooiprinses, Jurre Ooijman de schuttersprins en Anja Wanink de nieuwe schutterskoningin. Wat tot 2016 voor onmogelijk werd gehouden gebeurde. De koning van 2015 schoot ook in 2016 de vogel er af en liet zich opnieuw kronen tot de schutterskoning van 2016.
Daarna barstte er een groots volksfeest los op de muzikale klanken van Saints ’n Sinners.

De zaterdag stond in het teken van de zeskamp.
In 2015 was het Brook onder aanvoering van zijn nieuwe koning ongenaakbaar en bleek aan het einde van de middag al kampioen. In 2016 had Koning Erwin iets meer moeite en was de stand als volgt:

Dorpsbevers 42 punten
Bolksbeek 36 punten
Diepenheimseweg 32 punten
Krebbersstraat 30 punten
Het Brook 30 punten
Het Veld 27 punten

 
       
Op zaterdagavond werd de playbackavond gehouden.
Nog meer dan in andere jaren bleken alle buurten dit jaar een bijzonder hoog nivo te halen waardoor het voor de jury erg moeilijk was om een goed oordeel te geven. Maar uiteindelijk kan er maar 1 winnaar zijn en dat waren de Dorpsbevers.
In hun act lieten zij zien dat de Flower Powerperiode een tijd was met fleurige elementen maar ook een onrustige tijd. Uiteindelijk bleken de fleurige elementen het te winnen.
De uitslag was als volgt:

Dorpsbevers 12 punten
Het Veld 10 punten
Diepenheimseweg   8 punten
Bolksbeek   6 punten
Krebbersstraat   4 punten
Het Brook   2 punten

       

De einduitslag was daardoor als volgt.

1e Dorpsbevers 54 punten
2e Bolksbeek 42 punten
3e Diepenheimseweg 40 punten
4e Het Veld 37 punten
5e  Krebbersstraat 34 punten
6e Het Brook 32 punten

  
Zal Koning Erwin zijn volk volgend jaar beter kunnen mobiliseren? De tijd zal het leren.
        

Op zondag zat de tent om 9.30 uur weer vol voor de Kerkdienst. Dominee Co Jansen liet zijn “praeke” uitstekend aansluiten op het thema Flower Power waardoor de mensen geboeid bleven luisteren.
Vervolgens werd de dag afgerond met het duo Bas en Mientje dat dit jaar vanaf de kerktoren alle gebeurtenissen uit het dorp liet passeren.
Menig aanwezige kreeg dan ook zijn missers van het afgelopen jaar nog eens voorgeschoteld.
De muzikale klanken op de zondag werden dit jaar verzorgd door the Great Borrelnootjes.

Na afloop keerde iedereen moe maar voldaan huiswaarts.

Nog zo’n 51 weken en dan begint het alweer.
Tot in 2017!!!