Zomerfeest 2007


Een gezellig piratenfeest voor jong en oud. In Gelselaar kunnen we terugkijken op een geweldig zomerfeest. (30-31 aug. en 1-2 sept.)

Donderdagavond begon het feest rustig met de generale repetitie voor de playback van de buurten op zaterdagavond en sfeervolle muziek van “Biksound”.

Vrijdag was de dag van het schoolfeest. Er werd ingehaakt op het thema “Piraten”. Diverse prachtige piratenboten werden gebouwd die ’s avonds weer mee reden in een kleurige ballonnen optocht.

Hierna werd op de feestweide begonnen met het vogelschieten en vogelgooien.

De schuttersprins (Rutger Wesseldijk)vogelgooiprins (Ilvan Schrijver), en de vogelgooikoningin (Erna Koeslag) waren tegen 21.00 uur bekend. Maar de vogel waar de heren op schoten bleek van een zeer taai soort. Pas na 678 schoten gaf hij de geest. Schutterskoning 2007 werd Jan Krebbers.Ondertussen was de band HIKE al begonnen om de feesttent op te warmen. En toen de diverse prinsen koningin en koning bekend waren kon er een geweldig feest losbarsten. Binnen een half uur wist HIKE een geweldige sfeer voor jong en oud te creëren in de feesttent.  Toen tegen half twee de laatste tonen in het nachtelijk duister van Gelselaar wegstierven vonden velen het eigenlijk nog veel te vroeg om naar huis te gaan.

Zaterdagmiddag stond het volgende onderdeel van het feest alweer op het programma; de zeskamp. In een sportieve strijd bevochten de 6 buurten elkaar op acht verschillende onderdelen, waarbij vooral over het verassingspel nog lang nagepraat werd. Hierbij moesten de deelnemers namelijk een zo lang mogelijk ketting maken waarbij alleen gebuik gemaakt mocht worden van hun eigen lichaam en de kleding die ze op dat moment aanhadden. Het bleek dat de deelnemers bijzonder vindingrijk waren. Uiteindelijk bleek ’t Brook de sterkste in de zeskamp. ’s Avonds was het de beurt aan de buurten bij de piraten playback. Men had er geweldig veel werk in gestoken en de ene act was nog mooier, verrassender en origineler dan de voorgaande. Uiteindelijk kwam de vakjury na heftig beraad tot een winnaar, de Diepenheimseweg.  In hun act werd het slechte bereik van Gelselaar voor de mobiele telefonie aan de kaak gesteld werd.  Hierna zorgde de band SMEKK tot in de kleine uurtjes voor een gezellige rock’n roll sfeer.

Zondagmorgen begonnen we met een kerkdienst in de feesttent o.l.v. Ds. Van Weelden en met medewerking van het fantastische gospelkoor Benediction. En weer was de feesttent bijna te klein. Omdat de OVG 70 jaar bestond hadden ze besloten om van de rest van de zondag een reünie te maken voor oud-inwoners en de huidige inwoners. Een initiatief dat geweldig aansloeg gezien de bomvolle feesttent. Tussen de bedrijven door werden de bezoekers vermaakt met optredens van Frits Kolkman, De Jantjes, Herman Riethorst en de Gelselaarse troubadours Michel en Willem.

Al met al kunnen we terugkijken op een geweldig zomerfeest.

Schutterskoning 2007: Jan Krebbers
Vogelgooikoninging 2007: Erna Koeslag
Schuttersprins 2007: Rutger Wesseldijk
Vogelgooiprins 2007: Ilvan Schrijver

Uitslagen
 

  Zeskamp Play-Back Totaal Einduitslag
Bolksbeek 17 6 23 6
Brook 42 2 44 2
Diepenheimseweg 30 12 42 4
Dorpsbevers 24 4 28 5
Krebbersstraat 34 10 44 2
Veld 39 8 47 1