Zomerfeest 2022


Foto's

Zomerfeest Gelselaar 2022

We hebben ons drie jaar kunnen opladen voor het volgende Gelsters feest en dat bleek wel na deze vier mooie dagen! Het thema was circus en dus werd het door het enthousiasme van de Gelsterse bevolking tot bezoekers uit Italië grotesk en uitbundig gevierd. 

Donderdag
Donderdag werd naast het sponsoruurtje ook gestreden om wie de nieuwe Keizer en Keizerin werden. De eer is aan Bertus Ooijman die Keizer is geworden en Erna Rouhof die de titel van Keizerin binnensleepte. Het was mooi druk en de DJ verhoogde de feestvreugde met zijn uitbundige optreden.

   

Vrijdag
’s Morgens waren er voor de basisschoolkinderen spelletjes begeleid door een bekende Gelsterse en daarna was er voor de kinderen vossenjacht.
Na een vrije middag was er een prachtige optocht waaruit duidelijk bleek dat de kinderen hun creativiteit niet kwijt zijn! Een mooie circuskaravaan trok door Gelselaar onder begeleiding van Excelsior.
Vervolgens pakte bij het vogelgooien en schieten Quinten ter Meer al snel de titel van vogelgooiprins. Luuk Meerman stootte Sem van Rooijen van zijn troon en is dit jaar jeugdschuttersprins. Toen het allemaal wel lang genoeg duurde besloot Imke Markerink dat er naar de band geluisterd moest worden en gooide de vogel er af met als gevolg dat ze dit jaar Koningin is. Maar een groot deel van het publiek heeft zeker een uur van het optreden van de band Jet Set Live gemist, want de vogel was dit jaar goed honkvast. Uiteindelijk schoot Mathias Hilhorst de vogel er af en is dit jaar daarmee koning van Gelselaar. De tent stroomde vol en het goed gemêleerde publiek, van jong tot oud en van Gelsters tot van buitenaf, maakte het een ontzettend sfeervolle en mooie avond.
  
   

Zaterdag
Zaterdagmiddag was de traditionele zeskamp. Na ongenadig harde klappen met skippyballen, bijna bovenmenselijke concentraties om de fiets maar op het latje te houden en Henk van Bakkers die naast zijn kennis over staal ook uitstekend als blok beton kan fungeren en dus iedereen over de waterbak kreeg, trok de Bolksbeek aan het langste eind en won met 30 punten.

  • Eerste werd dus de Bolksbeek met 30 punten
  • Gedeeld tweede werden de Dorpsbevers en de Krebbersstraat met 28 punten
  • Het Brook werd derde met 26 punten
  • De Deepseweg werd vierde met 22 punten
  • Vijfde werd het Veld met 15 punten

   

’s Avonds liet het Veld zien wat een dijk van een buurt het is met een schitterend optreden waar alle creativiteit op het gebied van aankleding en muziek en mimiek naar voren kwam. De Dorpsbevers lieten zien dat ook zij niet achteraan stonden bij het uitdelen van creativiteit en lieten de mensen dromen van dorpsfeesten met optredens uit alle buurten. De werkgroep begraafplaats won uiteindelijk met een optreden waarbij iedereen bij het napraten hierover weer twinkelingen in de ogen kregen en schaterlachend memoreerde. ’s Avonds werd het gezellig en memorabel in de tent en weer fors laat.

     

Zondag
Om 09.30 startte de kerkdienst in de tent waarbij door middel van een humoristisch optreden het onderwerp gastvrijheid aan bod kwam. Het was een mooie dienst. Bas en Mientje namen vervolgens een groot deel van het dorp op de hak zoals alleen zij dat kunnen. Daarna trad de geweldig spelende band Living Room op en werd rond 15.30 uur dit zeer succesvolle feest dankzij alle vrijwilligers en het enthousiasme van de mensen uit Gelselaar, afgesloten. Tot de volgende!