Zomerfeest 2015


Het Gelsters Feest 2015

Van 27 tot 30 augustus werd het Gelsters Zomerfeest weer gevierd.

Het thema van dit jaar was Schotland, een bijzonder land dat al heel lang in Europa ligt.
Bovendien hebben de Schotten de laatste jaren grote invloed op het gelsterse voetbal, want er wordt immers (bijna) geen wedstrijd meer gewonnen zonder een schot op doel.

Op donderdag werd afgetrapt met het sponsoruurtje en de generale repetitie voor de playbackavond.

De vrijdag was als vanouds weer goed gevuld met het schoolfeest voor de basisschoolkinderen. Ook tijdens het schoolfeest werden de Highlandgames gespeeld.
     
De avond begon al vroeg want Gelselaar kon nog steeds het mooiste dorp van Gelderland worden dus stond iedereen om 18.20 uur al in de tent naar de tv te kijken. Helaas had de jury van het tv programma een afwijkende mening en werd Groessen de winnaar.
Na afloop van Zomer in Gelderland was er het vogelschieten. Ook dit jaar waren er weer 4 geweldige winnaars. Sem Bovenschutte werd vogelgooiprins, Arwin te Geershuis werd schuttersprins, Dinie Wannink werd de vogelgooikoningin en Erwin Ruiterkamp werd de schutterskoning.
Na afloop van het vogelschieten mochten de onderdanen van de nieuwe koninklijke familie tot in de kleine uurtjes feestvieren onder muzikale begeleiding van Broadway “the band”.
     

Nadat Koning Erwin op zaterdag omstreeks 13.00 uur in zijn gele koets was gearriveerd konden de Highland games beginnen.
Op dit soort momenten blijkt maar weer eens welke impact een groot leider op zijn volk kan hebben. Binnen enkele uren wist Koning Erwin zijn volk uit Het Brook tijdens de Highland games naar een onoverbrugbare voorsprong te leiden. Op dat moment was dus al bekend dat Het Brook in 2015 de winnaar was van de strijd tussen de buurten.

  
                   
Tijdens de playbackavond lieten Koning Erwin en Het Brook de teugels enigszins vieren en meteen ontstonden er scheurtjes in zijn Gelsters Rijk.
Op dat moment bleek dat het Hollywood van Gelselaar toch echt in de buurt van De Dorpsbevers lag. Hoewel het verschil met de Diepenheimseweg slechts 2,5 punten was mochten De Dorpsbevers zich voor het 3e opeenvolgende jaar de winnaar van de playback noemen.

Op zondag bleek dat enkele leden van de OVG weer een vooruitziende blik hadden door extra stoelen te plaatsen voor de kerkdienst in de tent en zat de tent bomvol voor het weerzien met dominee Jan Willem Leurgans. Ook de kerkdienst stond in het kader van het thema Schotland.
Aansluitend wees het duo Bas en Mientje voor het 2e jaar op onnavolgbare wijze de Gelsterse bevolking fijntjes op hun blunders, missers en tekortkomingen.


Ook poptroubadour Arnoud Kas was weer aanwezig om voor de muzikale omlijsting te zorgen. Hij werd hierbij geholpen door The Highland Valley Pipes, Drums & Dancers uit Borculo en ook Koning Erwin liet zich nog van zijn goede kant zien met een onnavolgbare vertolking van Cliff Richard and the Young Ones.


Wat is het toch fijn om bij het Gelsters Feest te zijn! ….. Tot in 2016!