Zomerfeest 2008


Zomerfeest Gelselaar, geweldige sfeer en geweldig weer!!!!

Donderdagmiddag tegen half zes druppellen de eerste sponsoren met hun personeel binnen voor de primeur op het zomerfeest, het sponsoruurtje. De meesten hebben er duidelijk zin in en zodoende heerst er al snel een gezellige sfeer. Zowel binnen als buiten de tent. (Dank aan het rookverbod). Dankzij de afscheiding in de tent hebben de buurten die om half acht met hun generale playback repetitie beginnen weinig last van de bezoekers van het sponsoruurtje. Biksound zorgt voor de muzikale omlijsting van deze avond.

Vrijdag is de feesttent voor de schooljeugd. De tent wordt omgebouwd in een heuse werkplaats waar driftig gezaagd, genaaid en geverfd wordt om de fiets of step een feestelijk uiterlijk te geven. ’s Middags worden de kinderen door de toneelvereniging “De Eendracht”vermaakt met een speciaal voor hun ingestudeerde kindervoorstelling “Sneeuwwitje”. “s Avonds gaan de kinderen met hun versierde fietsen samen met de “oude” schutterskoning, koningin en prinsen in een fleurige ballonnenoptocht onder aanvoering van de muziekvereniging “Excelsior” door Gelselaar naar de feestweide.

Hier wordt de tentsleutel overgedragen door Jan Buist, namens de ouderraad, aan de voorzitter van de OVG, Arend Otten. Na de officiële opening van het zomerfeest door burgemeester Bloemen wordt begonnen om met lood en knuppels de diverse vogels neer te halen. Na diverse aanslagen op de vogel (Hij/zij is ondertussen alle ledematen kwijt) mag Guido Bogert het genadeschot lossen en wordt hij de nieuwe schutterskoning van Gelselaar voor minstens een jaar. Niet lang daarna moeten ook de andere vogels het loodje leggen.

Schutterskoning 2008: Guido Bogert
Vogelgooikoningin 2008: Erna Rouhof
Schuttersprins 2008: Marco Zieverink
Vogelgooiprinses 2008: Dorien Bogert

Als tegen tien uur de band “Hooked on Red” begint te spelen wordt de tent snel voller en de weide snel leger. Door het fantastische weer, wat we het hele weekend mogen houden, is het soms niet duidelijk waar zich de meeste mensen bevinden binnen of buiten. Tegen twee uur komt er een eind aan het geweldige optreden van de band en keren de meeste bezoekers langzaam huiswaarts. Echter niet na eerst nog de gezellige snacktent te bezoeken.

Zaterdagmiddag staat in het teken van de sportieve zeskamp tussen de zes Gelselaarse buurten. Het geheel speelt zich af rondom een (water)modderbak. Het verrassingsspel, waarbij de deelnemers geblinddoekt een balletje in de modderbak moeten zoeken levert hilarische taferelen op. Dat het publiek niet te beroerd is om de deelnemers te helpen blijkt bij het marmottenspel waarbij ze Rutger Wesseldijk naar het ‘juiste” poortje sturen. Uiteindelijk blijkt ’t Brook het sterkste in de zeskamp. De bungeetrampoline die dit jaar voor het eerst in Gelselaar staat, valt bij de kinderen bijzonder in de smaak. Vele kinderen maken de meest fantastische bewegingen en salto’s. Hierna probeert dweilband “DITIST” de sfeer nog wat te verhogen, maar helaas wordt “DITIST” al gauw “DATWAST” doordat het publiek het af laat weten.

’s Avonds is de tent voor de buurten-Playback. En weer hebben de buurten er geweldig veel werk in gestoken. Het thema “Disney” wordt met een verrassende variatie uitgewerkt. De ene keer zwiert Tarzan over het toneel, even later wordt Sneeuwwitje wakker gekust door een knappe prins en vervolgens is er een gevalletje van zinloos geweld om een kliko.

De jury komt met een verrassende winnaar: de Krebbersstraat. Hierdoor wordt de totaalwinnaar (zeskamp en playback) : de Dorpsbevers. Hierna zorgen de “Reeperbahner Stimmungsmacher” met hun enthousiaste schlagerrock voor een “gemutliche” sfeer tot in de kleine uurtjes.

Zondagmorgen beginnen we met de door ongeveer 160 mensen bezochte kerkdienst in de tent o.l.v. Ds. Prenger en met medewerking van het bekende gospelkoor “Benediction”. Hierna is er tot drie uur frühshoppen met “De Knollentrekkers” uit Borculo. Helaas valt de publieke belangstelling hiervoor tegen.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer gezellig en geslaagd zomerfeest.

Uitslagen

  Zeskamp Playback Totaal Eindstand
Bolksbeek 26,5 6 32,5 4
Brook 37 2 39 2
Diepenheimseweg 23,5 4 27,5 6
Dorpsbevers 34,5 10 44,5 1
Krebbersstraat 20,5 12 32,5 4
Veld 27,5 8 35,5 3