Zomerfeest 2018


Foto's

Het zomerfeest van Gelselaar werd dit jaar gevierd van 30 augustus tot 2 september

Het thema
In samenwerking met de jeugd was het idee ontstaan om de vrijdagavond om te dopen tot de “Vogel d’r af fuif”. Het thema voor het weekend was dan ook “De Vogel d’r af”.

Het programma
Op de donderdagmiddag werd gestart met het sponsoruurtje met aansluitend de generale repetitie voor de playbackavond tijdens de oefensessies werd al duidelijk dat het een spannende strijd zou worden.

Op vrijdag werd zoals altijd het schoolfeest voor de basisschoolkinderen gevierd. Dit jaar werden de kinderen getrakteerd op een toneelvoorstelling, daarna volgde de lunch en ’s middags hadden de kinderen lekker vrij.
’s Avonds kon iedereen achter de muziek aan en vervolgens werd gestart met het vogelschieten want die vogel moest er natuurlijk af. Na een spannende strijd werd Marit Harderwijk de vogelgooiprinses en werd Lucas Spiegelenberg voor de 2e achtereenvolgende keer gekroond tot vogelschietprins. Bij de dames werd de altijd jeugdige Gerrie Schrijver de vogelgooikoningin en Jesse Wanink de jeugdige schutterskoning.
Daarna ging tijdens een geweldig feest de vogel er ook in figuurlijke zin af waarna iedereen tevreden huiswaarts keerde (hik…).

Op zaterdagmiddag keerden velen weer terug om namens de buurten weer de krachten te meten tijdens de zeskamp. Het ging er weer heet aan toe en de leiding was genoodzaakt enkele malen de videoscheidsrechter te raadplegen om te komen tot de juiste oplossing.      Aan het einde van de middag ging de Bolksbeek als fiere koploper met 34 punten naar huis.
Gedeeld 2e waren de Diepenheimseweg en het Veld met 30 punten.
Gedeeld 4e waren de Dorpsbevers en de Krebbersstraat met 26 punten
Het Brook ging zich met 21 punten opmaken voor een geweldige eindsprint tijdens de playbackavond.

Op zaterdagavond moesten de buurten de strijd beslissen tijdens de playback.
Tijdens de playback was het Brook Duo inclusief begeleiding ingehuurd als de deskundige jury. Deze jury zorgde voor een spectaculaire ontknoping van de avond.
De Krebbersstraat werd de winnaar van de playback.
2e werd Het Brook dat er inderdaad nog een mooie eindsprint wist uit te persen.
3e het Veld
4e de Dorpsbevers
5e de Bolksbeek
6e de Diepenheimseweg.

Door deze uitslag ontstond de bijzondere situatie dat de Krebbersstraat, de Bolksbeek en het Veld allen als 1e eindigden met 38 punten.
Op de 4e plaats eindigden de Dorpsbevers en Diepenheimseweg met 32 punten
Ondanks de mooie eindsprint van het Brook eindigden zij als laatste bij het Gelsters feest van 2018.
Na de playbackavond werd er nog tot in de kleine uurtjes feest gevierd waarna op zondag al vroeg werd gestart met de kerkdienst in de tent.
Aansluitend kwamen Bas en Mientje nog heeeel veel mensen op de hak nemen en werd omstreeks 15.30 uur het feest beëindigd met het Gelsters Volkslied.

Intussen is alles weer netjes opgeruimd en moeten we weer een jaar geduld hebben.
Tot volgend jaar!