Nieuws


Samen energie besparen in Gelselaar!

maandag 8 juli 2019

In Gelselaar is het goed wonen. In de enquête over woonwensen en tijdens het woon-energie café in oktober 2018 hebben veel inwoners aangegeven dat ze interesse hebben in het verduurzamen van hun woning.  Als werkgroep duurzaamheid Gelster Besteet willen we hier concreet mee aan de slag.

Lees verder

Schoolfeest 2019 (aanmelden)

vrijdag 5 juli 2019

Op deze dag in de laatste week van de zomervakantie nodigen wij alle basisschoolkinderen uit voor het schoolfeest georganiseerd door de Ouderraad! Omdat deze ochtend nog in de vakantie valt, zouden wij graag willen weten welke kinderen aanwezig zijn. Aanmelden kan vóór donderdag 18 juli 2019

Lees verder

Gezamenlijke afsluiting muzikale Dorpshoes gebruikers

donderdag 4 juli 2019

Woensdagavond 10 juli 2019.   Veel muziek en zang buiten bij Dorpshoes Gelster.  Aanvang 19.30 uur.  Gratis entree!!!

Lees verder

Gaanzepraötje Juli 2019

dinsdag 2 juli 2019

Het Gaanzepraötje van Juli 2019 staat online.

Lees verder

UITNODIGING voor de cursus Het Gelsters landschap

maandag 1 juli 2019

Meer weten over het dorp en de ommelanden, over aanleg en beheer van landschap en over ecologie op en om het erf? Voor inwoners van  Gelselaar start op 12 september 2019 een driedelige cursus ‘Het Gelsters landschap’.

Lees verder

Het Gelsters Zomerfeest 2019

maandag 1 juli 2019

In augustus begint het in Gelselaar altijd te roezemoezen want iedereen is bezig met het zomerfeest dat aan het einde van de maand augustus wordt gevierd. Het thema “Tirol” is dit jaar ietwat winters maar ook in de winter, en zeker in Tirol, kan je een heel mooi feestje vieren.

Lees verder

St. Erfgoed Gelselaar houdt op 7 juli 2019 weer de jaarlijkse Ganzenmarkt.

vrijdag 28 juni 2019

Nog steeds onder de noemer kunst, cultuur en historie. Op deze zondag is er om tien uur in de kerk een dialectdienst. De markt wordt om elf uur geopend met het binnenlopen van de ganzen.

Lees verder

Sfeervolle bijeenkomt “Efkes stille staon bie…..”

vrijdag 28 juni 2019

Vrijdagavond 21 juni 2019 waren, naast de medewerkers, ruim 100 belangstellenden aanwezig bij de 3e editie van “Efkes stille staon bie…..”.  op de begraafplaats in Gelselaar.

Lees verder

Gelselaar plukt veel vruchten van oude appelboom

donderdag 27 juni 2019

Gelselaar plukt met de Appeldag op zaterdag 19 oktober veel culturele en andere vruchten van een oude appelboom bij de monumentale boerderij Winkels. Naast een appelpers, kunstexposities en poëzie- en fotowedstrijden biedt de dag ook een masterclass schilderen stillevens, workshop gedichten schrijven, lezingen (van pomoloog en kunsthistoricus) en ander vertier, zoals een bakwedstrijd en kruisboogschieten in de sfeer van Willem Tell.

Lees verder

Mix Beachvolleybaltoernooi bij EGVV

donderdag 27 juni 2019

Schrijf je nu in! Voor het eerst sinds jaren wordt er in Gelselaar weer een beachvolleybaltoernooi georganiseerd. De vorige edities (bij Draaijer en op de Benneker) die werden georganiseerd door DIO waren zeer succesvol daarom hebben wij nu besloten dit weer op te pakken.

Lees verder

22e Singels en Essen wandeltocht

zaterdag 15 juni 2019

Nadat op zaterdag 8 juni de routes waren uitgezet met heel veel wind en regen hadden we op zondag het mooiste weer wat je je mag wensen bij een wandeltocht.

Lees verder

Het nieuwe GANZENHOEDEN

vrijdag 14 juni 2019

St. Erfgoed Gelselaar heeft het plan om op zaterdagmiddag 6 juli een kinderactiviteit te organiseren op het historische van Bevervoordeterrein in Gelselaar

Lees verder

Dauwtrappen

donderdag 30 mei 2019

Hemelvaartsdag 2019 begon in Gelselaar met de traditionele dauwtrapwandeling.  Om 6.00 uur waren 47 deelnemers present

Lees verder

De Eendracht Gelselaar Bie Winkels

donderdag 16 mei 2019

Toneelvereniging De Eendracht uit Gelselaar komt dit voorjaar met iets nieuws. Zij gaan een "Buitenspel" brengen. Het stuk "In 3 stappen naar het geluk" wordt gespeeld in de tuin van de karakteristieke boerderij "Winkels" aan de Dorpstraat in Gelselaar.

Lees verder

Buitenspel Toneelvereniging de Eendracht

woensdag 15 mei 2019

Op 31 mei en 1 Juni spelen wij ons voorsjaarsstuk:  "In drie stappen naar het geluk"
Vrolijk buitenspel in drie bedrijven, geschreven door Hans Lellis.

Lees verder

Dauwtrappen

woensdag 8 mei 2019

Hemelvaartsdag donderdag  30 mei 2019 gaan we voor de 54e keer dauwtrappen in Gelselaar.
We hopen op veel deelnemers en mooi weer, voor deze altijd zeer gezellige dauwtrap wandeling.

Lees verder

Poolbiljart toernooi voor volwassenen

donderdag 25 april 2019

In navolging op de succesvolle avond van vorig jaar organiseren we wederom een poolbiljart toernooi voor gevorderde en minder gevorderde biljarters op zaterdag 18 mei in het Dorpshoes Gelster

Lees verder

Paasvuur gaat Niet door

donderdag 18 april 2019

Helaas gaat ook in Gelselaar dit jaar het paasvuur NIET door ivm droogte fase 2. Hierbij vervalt ook de laatste brengdatum van 20 april.

Lees verder

Super Saturday bij EGVV

maandag 15 april 2019

Op Paaszaterdag 20 april is het Super Saturday bij EGVV.  EGVV 1 en 3 voetballen beide thuis, de aftrap is om 17.00u. Het eerste voetbalt de derby tegen DEO 1 en het derde speelt tegen SSC Ratti-Socii 6. Maar dit spektakel is niet alles want met het rad van avontuur zijn er mooie prijzen te winnen. We beginnen om 18 uur voor het eerst te draaien.

Lees verder

Informatie app over herinrichting Gelselaar

maandag 15 april 2019

Wegenbouwer Lansink heeft een informatie app ontwikkeld waarin o.a. de voortgang van de werkzaamheden in Gelselaar bijgehouden worden. De app is gratis te downloaden in de Appstore of via onderstaande QR-code

Lees verder

Voedselbank voor Bijen in Gelselaar

maandag 15 april 2019

Op 22 april is het Nationale Zaaidag: de dag waarop Nederland massaal bloemen zaait voor bijen en andere bestuivende diersoorten. Wij delen 25 zakjes biologisch bloemzaad uit.

Lees verder

Filmpjes Playback online

dinsdag 9 april 2019

Het heeft even geduurd, maar de filmpjes van de playback van 2018 staan nu online

Lees verder

Poëzie- en fotowedstrijd bij Appeldag in Gelselaar

donderdag 4 april 2019

Gelselaar schittert op zaterdag 19 oktober met een breed opgezette Appeldag. Die biedt naast een appelpers, kunst, poëzie- en fotowedstrijden en ander vertier. Een nieuw initiatief van de Stichting Bie Winkels, die hierbij nauw samenwerkt met enkele andere enthousiaste mensen en organisaties

Lees verder

Achterhoekse vlag nu ook in Gelselaar

woensdag 3 april 2019

Heb jij het al gezien? Sinds begin april wappert de officiële Achterhoekse vlag ook in Gelselaar. Op steeds meer plekken in de Achterhoek zie je de herkenbare groene vlag terug in het straatbeeld. Gelselaars Belang vond dat Gelselaar hierin niet kan achterblijven. We zijn tenslotte trots op ons dorp en regio.

Lees verder

Inloopbijeenkomst herinrichting Gelselaar

dinsdag 2 april 2019

Graag nodigen wij u uit voor onze inloopbijeenkomst op donderdag 11 april van 17:00 tot 19:00 uur. Tijdens deze inloopmiddag / -avond kunt u kennis maken met ons projectteam en vertellen wij u meer over onze aanpak, de planning en de fasering. Vanzelfsprekend kunnen wij u ook meer vertellen over uw bereikbaarheid.

Lees verder