Nieuws


De Gelster Clinics: Hatha Yoga

woensdag 4 augustus 2021

De Gelster Clinics zijn een laagdrempelige manier om kennis te maken met een sport en dus ideaal om te proberen of het iets voor je is. De clinics zijn over het jaar verdeeld in 4 blokken van 10 weken per clinic en wel zo fijn: je zit nergens aan vast.

Lees verder

Eindejaar afsluiting G.A. van der Lugtschool

vrijdag 16 juli 2021

Weer of geen weer: de leerlingen van groep 1 t/m 6 van de G.A. van der Lugtschool in Gelselaar straalden er gistermiddag niet minder om. Met de telkens wisselende coronaregels was het lang de vraag of de traditionele eindejaar optredens wel door konden gaan.

Lees verder

Helaas geen Gelsters feest in 2021

woensdag 14 juli 2021

Vol enthousiasme hebben we tijdens de jaarvergadering en in het ganzeproatje van juli aangekondigd, dat er eind augustus een aangepast Gelsters Feest gevierd kan worden. De muziekbands, tent en drank waren besteld en vastgelegd. De vrijwilligersplanning weer aan het voorbereiden, maar helaas, alles kan weer in de kast.

Lees verder

Gelsterse Dorps Kwis

dinsdag 13 juli 2021

In 2022 gaan we opnieuw een Gelsterse Dorps Kwis (GDK) organiseren. Na het succes van de eerste editie kan een 2e editie natuurlijk niet uitblijven. De inschrijving is inmiddels geopend, zie hieronder voor de link naar het inschrijfformulier.

Lees verder

Muziekvereniging Excelsior

zondag 11 juli 2021
Wat hadden we er zin in! ???? ???? ????Helaas hebben we moeten besluiten dat we deze avond niet door kunnen laten gaan... Na deze week gaan we genieten van de vakantie, en daarna laten we weer van ons horen! ????
Geniet en blijf gezond!!
Lees verder

Seniorencommissie

vrijdag 9 juli 2021

Na anderhalf jaar waarin we elkaar niet konden ontmoeten door de coronamaatregelen, hebben we besloten om op 29 september a.s. weer een seniorenmiddag te houden.
Onze vaste bezoekers krijgen persoonlijk bericht.

Lees verder

Gaanzepraötje

vrijdag 9 juli 2021

Het Gaanzepraötje van juli 2021 staat online

Lees verder

KIDGK ”Kokken in de grote kökken”

zondag 4 juli 2021

Beste deelnemers en andere belangstellenden, het is inmiddels alweer 1,5 jaar geleden dat we, i.v.m. de corona epidemie,  de laatste KIDGK hebben gehad. We horen van deelnemers en koks dat ze weer heel erg graag willen beginnen. Marietje Draaijer en de koks hebben binnenkort overleg met de bedoeling om begin september 2021 weer te starten met KIDGK.

Lees verder

Afscheid van Gelselaar

zondag 4 juli 2021

Lieve Gelselaarders,
Het is jammer dat ik op deze manier afscheid moet nemen. Graag had ik een feestje gegeven maar door de corona…… Het is zoals het is ….niet fijn dus. Ik wil alle mensen bedanken waar ik vreugde en verdriet mee gedeeld heb. Ik kijk terug op 25 fantastische jaren. Wat heb ik genoten van mijn mooie plekje.

Lees verder

Muziekvereniging Excelsior

donderdag 1 juli 2021
Wat zijn we blij dat we weer samen mogen repeteren!! ???? ???? ???? ???? Komen jullie luisteren, naar onze laatste noten voor de zomervakantie?
Uiteraard houden we ons aan de geldende richtlijnen van de RIVM!
Lees verder

Uniek vertaalproject Over de zwaluw bij poëziefestijn Gelselaar

donderdag 1 juli 2021

Een klein, maar populair poëziefestijn in het Achterhoekse dorp Gelselaar neemt met een uniek vertaalproject een hoge vlucht. Net als de zwaluw, die dit jaar het thema vormt.

Lees verder

Uitloting obligaties Dorpshoes Gelster

donderdag 1 juli 2021

In 2016 hebben inwoners van Gelselaar en omgeving “Dorpshoes Gelster” massaal ondersteund door het kopen van obligaties. Op woensdag 8 september 2021 zullen de eerste obligaties worden uitgeloot.

Lees verder

Samen energie besparen in Gelselaar!

woensdag 23 juni 2021

De laatste keer dat we berichtten over energie besparen in Gelselaar is alweer een klein jaar geleden. In die tijd heeft veel stil gelegen, zo ook de vorig jaar al aangekondigde actie voor het plaatsen van zonnepanelen (PV).

Lees verder

Bootcamp clinic vol : aanmelden kan niet meer

zondag 13 juni 2021

Er kunnen zich geen deelnemers voor de Bootcamp clinic meer aanmelden. Het maximum aantal deelnemers heeft zich inmiddels aangemeld.

Lees verder

BSO & VSO in Gelselaar

woensdag 9 juni 2021

Na de zomervakantie start Esli Brouwer met buitenschoolse- en voorschoolse opvang ’T Speelplein, in het schoolgebouw in Gelselaar.

Lees verder

Jeu de Boules

woensdag 9 juni 2021

Ondanks een aantal versoepelingen rondom de corona-maatregelen mogen we nog niet boulen. Zolang de 1,5 meter regel en de mondkapjesplicht van toepassing is, gaat de JdB zeker NIET door.  Dit betekent dat we NIET gaan boulen op 11 juni, 9 juli en 20 augustus 2021.

Lees verder

Gelselaar in beweging: doe mee!

maandag 7 juni 2021

Na wat corona-oponthoud mogen we dan eindelijk met de Gelster Clinics gaan starten. Op dinsdag 15 juni a.s. gaan we starten met de clinic bootcamp. Deze clinic wordt verzorgd door Anne Oplaat.

Lees verder

Gelsterse Dorps Tocht

zondag 6 juni 2021

Wat was het super om de Gelsterse Dorps Tocht te kunnen organiseren. 15 teams, die als we de foto's en de verhalen mogen geloven, een geweldige avond hebben gehad.

Lees verder

“Efkes stille staon bie…..” 2021 wordt uitgesteld

donderdag 3 juni 2021

Afgelopen jaar, 2020, moesten we deze bijeenkomst helaas afgelasten i.v.m. corona. Dit jaar waren we ook al op dit punt beland. Maar we zagen dat er door de versoepelingen weer meer mogelijkheden zouden kunnen zijn.

Lees verder

Dorpshoes Gelster

donderdag 3 juni 2021

Beste gebruikers, Goed nieuws! De versoepelingen in de corona maatregelen gelden natuurlijk ook voor ons Dorpshoes. Dit betekent dat wij vanaf 5 juni onze deuren weer een stuk verder mogen openen. In deze mail geven we uitleg wat er vanaf 5 juni precies wel (en niet) mag.

Lees verder

Mededeling Gelselaars Belang: Antennemast Vodafone

dinsdag 1 juni 2021

De gepubliceerde vergunningsaanvraag voor het plaatsen van een antennemast van Vodafone bij de begraafplaats in Gelselaar kwam voor veel inwoners als een complete verrassing. Zo ook voor het bestuur van Gelselaars Belang.

Lees verder

Foto's klusochtend WBG NL doet

zaterdag 29 mei 2021

Foto's van de klusochtend van Werkgroep Begraafplaats Gelselaar NLdoet 29 mei 2021

Lees verder

Extra klusmorgen begraafplaats Gelselaar met NLdoet

dinsdag 25 mei 2021

In het kader van “NL DOET” vraagt de werkgroep vrijwilligers om hen op deze dag te helpen met extra klussen op de begraafplaats in Gelselaar.
De klussen zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, alle voorkomende werkzaamheden zijn. Op zaterdag 29 mei worden de vrijwilligers om 9 uur verwelkomt met een kop koffie/thee.

Lees verder

Voortbestaan van sporthal “De Benneker”

donderdag 20 mei 2021

Eind dit jaar wil de gemeente Berkelland een besluit nemen over het voortbestaan van sporthal De Benneker. Help ons de gemeente duidelijk te maken dat wij ook in de toekomst een sporthal nodig hebben!

Lees verder

Knutselmiddag vaderdag

maandag 17 mei 2021

Hallo kids van Gelster! Het is bijna weer Vaderdag, dus tijd om onze vadertjes weer in het zonnetje te zetten. Het leukste is uiteraard een zelf gemaakt cadeautje! Daarom nodigen de Hooli-Gans je uit om samen met elkaar corona proof te gaan knutselen in het Dorpshoes. En wel op 12 juni a.s.

Lees verder