Nieuws


Nieuwe datum Gelsterse Dorps Kwis en alternatieve activiteit

woensdag 21 april 2021

Op 5 en 12 juni 2021 staat de 2e editie van de Gelsterse Dorps Kwis gepland. We zijn allemaal toe aan een doldwaze, gezellige, sportieve, soms gemene/valse ;-) activiteit. Maar helaas hebben we moeten besluiten om de Kwis dit jaar niet door te laten gaan.

Lees verder

Eenmalige corona subsidieregeling voor verenigingen

vrijdag 16 april 2021

Op dinsdag 13 april heeft de gemeenteraad besloten om ondernemers en verenigingen en stichtingen die getroffen zijn door de coronacrisis, een hart onder riem te steken en eenmalig een bijdrage van 750 of 1500 euro aan te bieden. Deze stimuleringssubsidie kan tot uiterlijk 12 mei 2021 aangevraagd worden via een e-formulier.

Lees verder

Houtdorp gaat niet door

vrijdag 16 april 2021
Helaas!! We vinden het heel jammer, maar we zien geen mogelijkheid om het houtdorp, dat we in de planning hadden voor 14 en 15 mei, door te laten gaan op een verantwoorde manier
Lees verder

Gaanzepraötje

zaterdag 10 april 2021

Het Gaanzepraötje van april 2021 staat online

Lees verder

Jeu de Boules vereniging de Butlers

dinsdag 6 april 2021

Helaas zitten we nog steeds middenin de corona-crisis, maar zoals u weet hebben we toch voor 2021 wel data gepland. Of ze door kunnen gaan weten we nog niet.

Lees verder

Oudste Nederlandse gedicht raakt poëziefestijn Gelselaar

donderdag 1 april 2021

De keuze voor het thema ‘zwaluw’ verbindt achteraf het populaire poëziefestijn in Gelselaar met het oudste Nederlandse gedicht. Dit is het in het Latijn geschreven Over de zwaluw van Radboud van Utrecht, die nauw met Oost-Nederland is verbonden.

Lees verder

De Gelsterse Hooligans

donderdag 1 april 2021

Wie zijn wij??  Wij zijn alle kids, van 4 tot 16 jaar, uit ons mooie Gelselaar! We spelen met elkaar, we spelen buiten en gamen graag. Maar er is niet altijd veel te beleven voor ons in het mooie dorp. Gelukkig zijn toen De Gelsterse Hooligans opgericht! Zij organiseren een aantal keer per jaar, in en rond het Dorpshoes/Gelselaar, super leuke activiteiten voor ons.

Lees verder

Live - Koningsnacht Online Muziekbingo

maandag 29 maart 2021

Op zaterdag 3 april stond de Live editie van de online muziekbingo gepland. We hebben besloten deze te verzetten naar een latere datum, hopelijk dan zonder avondklok. Het verzetten van de datum heeft een mooi gevolg, want.... de OVG en het Dorpshoes gaan een mooie samenwerking aan: Live - Koningsnacht Online Muziekbingo

Lees verder

Smokkeltocht uitgesteld

donderdag 25 maart 2021

In verband met de huidige corona maatregelen gaat de geplande smokkeltocht op zaterdag 27 maart 2021 niet door.  We stellen dit uit totdat de omstandigheden dit wel toelaten. Hopelijk kan dit nog later in 2021

Lees verder

Uitstel uitloting obligaties

donderdag 25 maart 2021

In 2016 hebben de inwoners van Gelselaar het Dorpshoes massaal ondersteund door het kopen van obligaties. Volgens het obligatiereglement is 2021 het eerste jaar dat 10% van de obligatie wordt uitgeloot. Omdat we dit feestelijk willen omlijsten hebben we, na intern overleg,  besloten dit even uit te stellen tot een tijdstip later dit jaar, wanneer we hopelijk weer fysiek bij elkaar mogen komen.

Lees verder

Sam's Kledinginzameling

donderdag 25 maart 2021

Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer een Sam's Kledinginzameling. Met de opbrengsten steunen zij wereldwijd mensen in nood.

Lees verder

Gratis kennisbijeenkomsten voor vrijwilligers

vrijdag 19 maart 2021

Van 12 t/m 23 april organiseert de Leefbaarheidsalliantie Gelderland het Spring maar achterop - festival. Ga vol frisse kennis en bruisende inspiratie het voorjaar tegemoet en neem deel aan de verschillende online activiteiten zoals workshops flyer maken, fondsen werven en online vergaderen.

Lees verder

Inzameling oud papier Gelselaar

maandag 15 maart 2021

Zaterdag 20 maart haalt Instrumentenfonds “Excelsior” in en om Gelselaar weer oud papier op. Men vraagt de inwoners om het papier voor 9.00 uur aan de weg te zetten.

Lees verder

Opgave ledenvergadering Gelselaars Belang

vrijdag 5 maart 2021

Op woensdag 24 maart 2021 is de jaarlijkse ledenvergadering van Gelselaars Belang. Net als vorig jaar is dit online in verband met de coronacrisis en bijbehorende avondklok.

Lees verder

Papiercontainer

woensdag 24 februari 2021

De papiercontainer is opgehaald. Er komt geen nieuwe omdat helaas wat mensen niet weten wat papier is. Op 20 maart word er weer oud papier opgehaald

Lees verder

Filmavond voor de jeugd in Gelselaar

dinsdag 23 februari 2021

In de voorjaarsvakantie op vrijdag 26 februari organiseert de jeugdcommissie Gelselaar een filmmiddag en avond in het dorpshoes.

Lees verder

Paasvuur 2021

zaterdag 20 februari 2021

Helaas gaat het paasvuur dit jaar niet door. Als u snoeihout hebt, dan kunt u dit voor 15 maart zelf verbranden. Dit wel melden bij de gemeente! Zie website gemeente Berkelland.

Lees verder

Indoor JdB gaat NIET door

vrijdag 19 februari 2021

Zoals al wel te verwachten was, gaat komende vrijdag (19-02-2021) de Indoor JdB ook NIET door, i.v.m. de coronamaatregelen.

Lees verder

Sneeuw

zaterdag 6 februari 2021

Morgen kan er een flink pak sneeuw vallen. Dat is voor velen van ons sneeuwpret, maar voor anderen onder ons kan dat ook een belemmering zijn. Laten we met elkaar ervoor zorgen dat we ons veilig kunnen bewegen. Als iedereen die dat kan zijn of haar stoep begaanbaar wil houden en dat we met zijn allen kijken of dat ook lukt bij onze buren die misschien hierin hulp nodig hebben.

Lees verder

Doe mee met de 4e Gelsterse Muziekbingo - The Vinyl Edition!

zondag 24 januari 2021

Corona domineert helaas nog steeds ons leven, dus wij vinden het weer hoog tijd voor wat afleiding en vermaak! De avondklok gooide eventjes roet in het eten... Maar, wij zijn zo flexibel als een elpee; de Gelsterse Muziekbingo - The Vinyl Edition is daarom verplaatst naar zondagmiddag 31 januari.

Lees verder

Papiercontainer in Gelselaar

zondag 24 januari 2021

Vanaf maandag 25 januari kunnen inwoners van Gelselaar zelf hun oude papier brengen naar een container op de parkeerplaats van voetbalvereniging EGVV.

Lees verder

Gelster Clinics

vrijdag 15 januari 2021

Vanaf maart 2021 biedt sporthal De Benneker verschillende sportieve clinics aan. De Gelster Clinics zijn een laagdrempelige manier om kennis te maken met een sport en dus ideaal om te proberen of het iets voor je is.

Lees verder

Gaanzepraötje januari

woensdag 13 januari 2021
Het Gaanzepraötje van januari 2021 staat online
Lees verder

Dorpshoes Gelster

zondag 10 januari 2021

Beste vrijwilligers en gebruikers Dorpshoes Gelster en inwoners van Gelselaar,
Het bestuur wenst jullie allen een goed en vooral gezond 2021.

Lees verder

Inzameling oud papier en oud ijzer

zondag 10 januari 2021

We hopen dat er snel een einde komt aan de lockdown, zodat Instrumentenfonds “Excelsior” in 2021 weer oud papier en oud ijzer bij u kan komen ophalen. De opbrengst komt ten goede aan muziekvereniging “Excelsior”.

Lees verder