Nieuws


Muziek maken voor publiek: eindelijk mag het weer!

vrijdag 15 oktober 2021

Op zaterdag 20 november laat eerst het leerlingenorkest van Excelsior zich horen bij de intocht van Sinterklaas. Het Harmonieorkest en de Malletband geven die avond een concert in Sporthal de Benneker. Zaterdag 11 december is muziekvereniging Excelsior present tijdens de Kerstmarkt.

Lees verder

Comt nu met Sangh

donderdag 14 oktober 2021

Al meer dan 65 jaar bestaat zangvereniging “Comt nu met Sangh” uit Gelselaar. Het koor bestaat uit een kleine groep enthousiaste leden. Wij repeteren met plezier, er heerst een fijne sfeer. Het repertoire is zeer divers: van musical tot klassiek en van religieus tot pop.

Lees verder

Jeu de Boules avond

dinsdag 12 oktober 2021

Op vrijdag 15 oktober 2021 staat er weer een JdB-avond op het programma.  Of het binnen of buiten JdB-en wordt is nog afhankelijk van het weer en zal op vrijdagmorgen worden beslist door de BBC (Butler Baan Commissarissen). Wil je weer gezellig deelnemen, geef je dan vóór donderdagmiddag 14 oktober 2021 om 15:00 uur op

Lees verder

Gaanzepraötje

vrijdag 8 oktober 2021

Het Gaanzepraötje van oktober 2021 staat online

Lees verder

Snelle (schuld)hulpverlening: Stichting An’t Wark!/Sociaal leenfonds Berkelland: een initiatief van PG De Wijngaard en Financieel Sterk.

donderdag 7 oktober 2021

Financieel Sterk en PG de Wijngaard werken samen in het sociaal leenfonds An’t Wark!  

Lees verder

Brugonderhoud Hagmansweg Geesteren

donderdag 7 oktober 2021

Van 25 oktober tot en met 26 november 2021 zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de brug in de Hagmansweg over de Bolksbeek in Geesteren. Voor deze werkzaamheden wordt ter plaatse van de brug over de Bolksbeek de Hagmansweg afgesloten voor alle verkeer.

Lees verder

Gelster Clinic: Kickboksen, Mixed martial arts, Zelfverdediging

dinsdag 5 oktober 2021

Heb je stiekem altijd al eens in de schoenen willen staan van Badr Hari of Rico Verhoeven? Zou je jezelf beter willen kunnen verdedigen in de gevaarlijke straten van Gelselaar? In de nieuwe clinic van 10 lessen kun je kennis maken met verschillende vechtsporten onder leiding van Frank te Nijenhuis van Fudoshin-do uit Goor.

Lees verder

Najaarsuitvoering toneelvereniging de Eendracht

maandag 4 oktober 2021

Zaterdag 6 en zaterdag 13 november speelt de toneelvereniging het blijspel "Aalbers Antiek en Brocante". De Voorstelling begint om 20:00 uur. Zaterdag 13 november is er tevens een middagvoorstelling.

Lees verder

Filmavond voor de jeugd

maandag 4 oktober 2021

In de Herfst vakantie organiseren we weer, de inmiddels bekende, filmavond! Vrijdag 15 oktober 2021 in het Dorpshoes! 

Lees verder

Sint en pieten intocht 2021 Gelselaar Zaterdag 20 november 11.30 uur

maandag 4 oktober 2021

Beste jonge en oudere inwoners van Gelselaar, Het is in verband met het Corona virus op dit moment nog niet bekend waar en hoe de landelijke intocht in Nederland zal verlopen. Sint en pieten zullen zeker naar Gelselaar komen op zaterdag 20 november. De bedoeling is dit op de traditionele manier te doen: Verzamelen om 11.20 uur bij café rest. Florijn en vandaar om 11.25 uur achter muziekvereniging Excelsior aan om sint en pieten op te halen aan de rand van het dorp.

Lees verder

Najaarsklusochtend Begraafplaats Gelselaar

maandag 4 oktober 2021

De WBG najaars klusochtend 2021 zal nu wel doorgaan en is gepland op zaterdag 27 november 2021. Om 09.00 uur staat de koffie gereed. Jong en oud zijn van harte welkom!

Lees verder

Samen energie besparen in Gelselaar!

woensdag 29 september 2021

Je hebt het al in het Gaanze Praötje van juli kunnen lezen; we gaan de krachten weer bundelen en zonnepanelen (PV) plaatsen in Gelselaar. Het plaatsen van zonnepanelen is voor Gelselaar als beschermd dorpsgezicht in sommige gevallen lastig. Gelukkig is in grote lijnen duidelijk waar zonnepanelen geplaatst mogen worden. Daarom is dit het juiste moment om dit gezamenlijk op te pakken.

Lees verder

Poëziefestijn Gelselaar neemt met thema zwaluw hoge vlucht

maandag 27 september 2021

Het populaire poëziefestijn in het Achterhoekse dorp Gelselaar neemt met het thema ‘zwaluw’ dit jaar een hoge vlucht en overstijgt nog verder grenzen. Op aanstekelijke wijze wordt dit zaterdagavond 9 oktober gevierd in het kerkje van Gelselaar, waar de winnaars van poëziewedstrijden (Nederlands en Nedersaksisch) worden bekendgemaakt en gehuldigd. Deze avond vol met poëzie, kunst en muziek zet ook een uniek vertaalproject over de zwaluw in de schijnwerpers.

Lees verder

Weer volop activiteiten bij Appeldag op 9 oktober in Gelselaar

vrijdag 24 september 2021

De Appeldag op zaterdag 9 oktober in Gelselaar kan, nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, weer worden gecombineerd met allerlei nevenactiviteiten. Tot groot genoegen van deorganiserende Stichting Bie Winkels. Naast een persdag van de Achterhoekse SapPers (aanmelden via www.achterhoeksesappers.nl) kan er worden genoten van onder andere exposities en opnieuw een bakwedstrijd.

Lees verder

Kerstdorp Gelster: ervaar het kerstgevoel in Gelselaar

donderdag 23 september 2021

Op zaterdag 11 december 2021 van 16.00 tot 21.00 uur organiseren wij onder de vlag van Gelselaars Belang voor het eerst Kerstdorp Gelster. Ons al zo mooie dorp wordt dan geheel in kerstsfeer gehuld en omgetoverd tot een gezellig kerstdorp met alles erop en eraan.

Lees verder

Herfstvakantie

donderdag 16 september 2021

Kom je gezellig tijdens de herfstvakantie op de BSO? Van 18-10-2021 t/m 22-10-2021 is het herfstvakantie. Daarom organiseert de BSO de hele week leuke activiteiten. Iedereen is welkom!

Lees verder

Update Plan ‘Mensink’

woensdag 15 september 2021

De projectontwikkelaar heeft Jaap Bijker opdracht gegeven om de woningen die worden gebouwd op plan ‘Mensink’ te gaan verkopen. Er worden koopwoningen gebouwd en geen huurwoningen. Architect Henk de Leeuw legt de laatste hand aan de tekeningen en aannemer Rijkenbarg is bijna klaar met calculeren.

Lees verder

Zaterdag 18 september weer Jeu de Boules!!!

maandag 13 september 2021

We gaan weer gezellig opstarten met de JdB op zaterdag 18 september 2021. Normaal gesproken zouden we deze avond om het 16e Gelsterse JdB kampioenschap strijden, maar dit hebben we iets aangepast. Er is deze avond een klein prijsje te winnen. Om niet te veel mensen bij de baan te hebben, hebben we besloten om 1 tegen 1 te spelen, op 4 banen.

Lees verder

Eerste uitloting van de obligaties uitgegeven door Dorpshoes Gelster

zondag 12 september 2021

In 2016 hebben wij als Stichting Dorpshoes Gelster obligaties uitgegeven t.b.v. de verbouw van het Dorpshoes. Heel veel dorpsbewoners hebben obligaties afgenomen, wat voor de stichting de realisatie van het huidige Dorpshoes mogelijk heeft gemaakt. Nogmaals heel erg bedankt hiervoor!

Lees verder

College stemt in met woningbouw in Gelselaar

donderdag 9 september 2021

Het college van B&W heeft besloten om in te stemmen met de bouw van 11 woningen op de locatie Mensink in Gelselaar. Het gaat om twee vrijstaande woningen, vier twee-onder-één-kapwoningen, twee hoekwoningen (o.a. geschikt voor starters) voor de verkoop en 3 tussenwoningen voor verhuur.

Lees verder

Kokken in de grote kökken

donderdag 9 september 2021

Eindelijk kunnen we, na 1,5 jaar, gelukkig weer beginnen met deze activiteit. De eerste datum is  woensdag 22 september  2021 om 17 uur in Dorpshoes Gelster.

Lees verder

Uitnodiging uitloting Obligaties

maandag 6 september 2021

Alweer 5 jaar geleden hebben de inwoners van Gelselaar het Dorpshoes massaal ondersteund door het kopen van obligaties. Volgens het obligatiereglement is 2021 het eerste jaar dat 10% van de obligatie wordt uitgeloot. Bij deze nodigen wij alle belangstellenden uit op: Woensdag 8 September bij het Dorpshoes Gelster om de loting bij te wonen. Aanvang 19:00 uur                                                                                

                                                                                                                 

Lees verder

Lezing Jaap Nijstad over zwaluwen in de kunst later

donderdag 2 september 2021

De lezing die kunsthistoricus Jaap Nijstad op vrijdag 10 september in de kerk van Gelselaar zou houden over zwaluwen in de kunst door de eeuwen heen is vanwege de nog geldende corona maatregelen uitgesteld. Eind september wordt hiervoor een nieuwe datum bepaald.

Lees verder

Bierproeverij Dorpshoes Gelster 2021. Met een Gelsterse tint(of pint?)

dinsdag 31 augustus 2021

Ganzen, water en bier zijn onlosmakelijk verbonden aan Gelselaar. Gelselaar wordt in 1326 voor het eerst vermeld als "'t hus te Geldesler". Als buurtschap wordt Gelselaar (Gelleslare) in 1399 genoemd. Men was toen vooral aangewezen op het houden van ganzen door de drassige gronden rond het dorp.

Lees verder

Yoga clinic vol : aanmelden kan niet meer

woensdag 25 augustus 2021

Er kunnen zich geen deelnemers voor de Hatha Yoga clinic meer aanmelden. Het maximum aantal deelnemers heeft zich inmiddels aangemeld.

Lees verder