Nieuws


De Eendracht Gelselaar Bie Winkels

donderdag 16 mei 2019

Toneelvereniging De Eendracht uit Gelselaar komt dit voorjaar met iets nieuws. Zij gaan een "Buitenspel" brengen. Het stuk "In 3 stappen naar het geluk" wordt gespeeld in de tuin van de karakteristieke boerderij "Winkels" aan de Dorpstraat in Gelselaar.

Lees verder

Buitenspel Toneelvereniging de Eendracht

woensdag 15 mei 2019

Op 31 mei en 1 Juni spelen wij ons voorsjaarsstuk:  "In drie stappen naar het geluk"
Vrolijk buitenspel in drie bedrijven, geschreven door Hans Lellis.

Lees verder

Dauwtrappen

woensdag 8 mei 2019

Hemelvaartsdag donderdag  30 mei 2019 gaan we voor de 54e keer dauwtrappen in Gelselaar.
We hopen op veel deelnemers en mooi weer, voor deze altijd zeer gezellige dauwtrap wandeling.

Lees verder

Poolbiljart toernooi voor volwassenen

donderdag 25 april 2019

In navolging op de succesvolle avond van vorig jaar organiseren we wederom een poolbiljart toernooi voor gevorderde en minder gevorderde biljarters op zaterdag 18 mei in het Dorpshoes Gelster

Lees verder

Paasvuur gaat Niet door

donderdag 18 april 2019

Helaas gaat ook in Gelselaar dit jaar het paasvuur NIET door ivm droogte fase 2. Hierbij vervalt ook de laatste brengdatum van 20 april.

Lees verder

Super Saturday bij EGVV

maandag 15 april 2019

Op Paaszaterdag 20 april is het Super Saturday bij EGVV.  EGVV 1 en 3 voetballen beide thuis, de aftrap is om 17.00u. Het eerste voetbalt de derby tegen DEO 1 en het derde speelt tegen SSC Ratti-Socii 6. Maar dit spektakel is niet alles want met het rad van avontuur zijn er mooie prijzen te winnen. We beginnen om 18 uur voor het eerst te draaien.

Lees verder

Informatie app over herinrichting Gelselaar

maandag 15 april 2019

Wegenbouwer Lansink heeft een informatie app ontwikkeld waarin o.a. de voortgang van de werkzaamheden in Gelselaar bijgehouden worden. De app is gratis te downloaden in de Appstore of via onderstaande QR-code

Lees verder

Voedselbank voor Bijen in Gelselaar

maandag 15 april 2019

Op 22 april is het Nationale Zaaidag: de dag waarop Nederland massaal bloemen zaait voor bijen en andere bestuivende diersoorten. Wij delen 25 zakjes biologisch bloemzaad uit.

Lees verder

Filmpjes Playback online

dinsdag 9 april 2019

Het heeft even geduurd, maar de filmpjes van de playback van 2018 staan nu online

Lees verder

Poëzie- en fotowedstrijd bij Appeldag in Gelselaar

donderdag 4 april 2019

Gelselaar schittert op zaterdag 19 oktober met een breed opgezette Appeldag. Die biedt naast een appelpers, kunst, poëzie- en fotowedstrijden en ander vertier. Een nieuw initiatief van de Stichting Bie Winkels, die hierbij nauw samenwerkt met enkele andere enthousiaste mensen en organisaties

Lees verder

Achterhoekse vlag nu ook in Gelselaar

woensdag 3 april 2019

Heb jij het al gezien? Sinds begin april wappert de officiële Achterhoekse vlag ook in Gelselaar. Op steeds meer plekken in de Achterhoek zie je de herkenbare groene vlag terug in het straatbeeld. Gelselaars Belang vond dat Gelselaar hierin niet kan achterblijven. We zijn tenslotte trots op ons dorp en regio.

Lees verder

Inloopbijeenkomst herinrichting Gelselaar

dinsdag 2 april 2019

Graag nodigen wij u uit voor onze inloopbijeenkomst op donderdag 11 april van 17:00 tot 19:00 uur. Tijdens deze inloopmiddag / -avond kunt u kennis maken met ons projectteam en vertellen wij u meer over onze aanpak, de planning en de fasering. Vanzelfsprekend kunnen wij u ook meer vertellen over uw bereikbaarheid.

Lees verder

Gaanzepraötje April 2019

dinsdag 2 april 2019

Het Gaanzepraötje van April 2019 staat online.

Lees verder

Woonvisie "Gelster Besteet"

maandag 1 april 2019

Op 29 januari heeft het collega van B&W het document "Ontwikkelkader Gelselaar" goedgekeurd. Daarmee kunnen de werkgroepen van start gaan.

Lees verder

Ganzenmarkt 2019

maandag 1 april 2019

Heeft u iets te verkopen, te laten zien, of maakt u muziek, dan bent u van harte welkom op 7 juli 2019 in Gelselaar. U kunt zich opgeven bij Linie Hondeveld- Voortman

Lees verder

Paasvuur 2019

zondag 31 maart 2019

We zijn weer begonnen met de opbouw van het Gelselaars Paasvuur, dat op 21 april wordt ontstoken. Zoals gewoonlijk ontmoeten wij elkaar om 20.00 uur bij Café Florijn waarna we, onder begeleiding van muziekvereniging Exelsior, naar het paasvuur lopen.

Lees verder

Werkgroep Begraafplaats Gelselaar

vrijdag 29 maart 2019

De vrijwilligers van de WBG verzorgen het onderhoud van de begraafplaats.  Een paar keer per jaar nodigen zij ook andere inwoners en belangstellenden uit om te helpen met klussen.

Lees verder

G.A. van der Lugtschool gaat de ruimte in

vrijdag 29 maart 2019

Het schooltoneel van de GA van de Lugtschool is een traditie van tientallen jaren. Leerlingen van de school krijgen op deze manier de kans om in aanraking te komen met alle aspecten van theater: spel, zang en dans.

Lees verder

Boeken- en Kinderspeelgoedmarkt

vrijdag 29 maart 2019

Voor de Boeken- en Kinderspeelgoedmarkt tijdens de Ganzenmarkt op zondag 7 juli, zijn wij op zoek naar: Boeken, Tijdschriften, Strips, Lp's, Cd's, Puzzel en Kinderspeelgoed.

Lees verder

Singels en Essen wandeltocht

dinsdag 26 maart 2019

Op zondag 9 juni 2019 (1e Pinksterdag) is de 22e Singels en Essen wandeltocht georganiseerd door Stichting Duursport Gelselaar

Lees verder

Toet'n met Paos'n

maandag 25 maart 2019

Op tweede Paasdag, 22 april 2019 verzorgt de Edelweiss Kapelle uit Gelselaar  haar traditionele paasoptreden: ”Toet’n met Paos’n”

Lees verder

Koningsdag 2019

zaterdag 23 maart 2019

Koningsdag 2019 belooft weer een mooie dag te worden in Gelselaar.
De OVG heeft zijn best weer gedaan om u van ’s morgens vroeg tot zonsondergang te vermaken.

Lees verder

Inschrijving Gelsterse Dorpskwis gesloten

woensdag 20 maart 2019

Wegens overweldigend succes is de inschrijving voor de Gelsterse Dorpskwis gesloten! We hebben het maximaal aantal teams bereikt!

Lees verder

De Gelsterse Dorps Kwis

woensdag 20 maart 2019

Ook in Gelselaar gaat het gebeuren! De Gelsterse Dorps Kwis. Het fenomeen Dorps Kwis is “overgewaaid” vanuit Noord Brabant, waar het al een aantal jaren zeer populair is in vele dorpen. De laatste jaren is het ook erg in trek bij Gelderlandse en Overijsselse dorpen. Hier in de buurt hebben o.a. Barchem, Laren, Zelhem, Markelo en Holten al één of enkele jaren een Dorps Kwis georganiseerd. 

En nu in 2019 op zaterdag 5 oktober voor de 1e keer in Gelster! 

Lees verder

Toneelavond G.A. v.d. Lugtschool

donderdag 7 maart 2019

Vrijdag 22 maart  is de jaarlijkse toneelavond van de G.A. v.d. Lugtschool. Het Thema is dit jaar : "De Ruimte".

Lees verder