Nieuws


Nieuwbouw van drie woningen op plan “De Heuver Zuid”

dinsdag 20 oktober 2020

Gelster Besteet heeft er de afgelopen jaren aan gewerkt om de woonbehoefte binnen Gelselaar in kaart te brengen. Er bestaat inmiddels een lijst met daarop woningzoekenden.

Lees verder

Gelster bie'j volle maone afgelast

dinsdag 13 oktober 2020

Helaas kunnen we niet anders.... de plannen gaan de ijskast in en gaan er weer uit als de situatie dit toe laat.

Lees verder

Gaanzepraötje Oktober 2020

vrijdag 9 oktober 2020

Het Gaanzepraötje van Oktober 2020 staat online

Lees verder

Sinterklaasfeest Gelselaar 2020

maandag 5 oktober 2020

Beste jonge en oudere inwoners van Gelselaar e.o.
In verband met het Corona virus weten Sinterklaas en pieten nog niet hoe het bezoek aan Nederland zal verlopen.Het is wel bijna zeker dat we naar Nederland komen en op een “geheime” plek voet aan wal zullen zetten. Maar een nog grotere zekerheid is het feit dat de “normale” intochten, school, huis, buurt en bedrijfsbezoeken niet kunnen/mogen worden gehouden. De geplande intocht op 21 november gaat dus niet door!!

Lees verder

Werkgroep Begraafplaats Gelselaar

maandag 5 oktober 2020

Een paar mededelingen:  Door de Corona crisis kon helaas dit jaar “Efkest stille staon bie … “ niet doorgaan. Hopelijk kan dat volgend jaar wel  weer en de datum kunt u alvast in uw agenda noteren: vrijdag 18 juni 2021 aanvang 19.30 uur.

Lees verder

Gelster bie'j volle maone

vrijdag 2 oktober 2020

Dorpshoes Gelster organiseert een smokkeltocht op 31 oktober. Beleef de spanning van het donker rondom Gelster

Lees verder

Appeldag in Gelselaar met sappers en veel poëzie

donderdag 1 oktober 2020

De Appeldag in Gelselaar  op zaterdag 10 oktober biedt ondanks het coronavirus toch nog twee belangrijke onderdelen. De Achterhoekse Sappers komt naar boerderij Winkels. En het aan eeuwenoude Bentheimer waterputten ontleende thema ‘bron’ heeft heel veel poëzie opgeleverd. Via het informatieblog www.appeldag.blogspot.com kan iedereen van genomineerde en winnende gedichten meegenieten.

Lees verder

Online Muziekbingo

maandag 28 september 2020

Op zaterdag 14 november vindt de 3e editie van de Gelsterse Online Muziekbingo plaats! Geef je snel op door een appje/berichtje te sturen

Lees verder

Werkzaamheden Bolksbeekbrug/Slaapbrug Gelselaar starten op 28 september

zondag 20 september 2020

De uitgestelde werkzaamheden aan de Bolksbeekbrug/Slaapbrug in de Slaapweg in Gelselaar starten binnenkort. De brug zal in de periode van 28 september tot en met 6 november worden gerenoveerd en is zodoende volledig afgesloten. Het verkeer tussen Nettelhorst en Gelselaar dient om te rijden via de Provinciale weg tussen Lochem en Goor of via Geesteren.

Lees verder

Filmavond voor de jeugd

vrijdag 18 september 2020

In de herfstvakantie op vrijdag 23 oktober organiseren we weer, de inmiddels bekende, Filmavond! Geef je op voor 16 oktober

Lees verder

Stem mee!

vrijdag 18 september 2020

Voor de G.A. van der Lugtschool hebben Karlijn Leuverink en Simon Spiegelenberg uit groep 8 een tekening ingestuurd aan Sjors Sportief/creatief. Zij nemen deel aan deze wedstrijd met 4 andere scholen uit de Gemeente Berkelland. Dit is een project van Sport Federatie Berkelland, Beweeg Wijs, Bibliotheek Oost-Achterhoek, Muziek en Kunstwijs en Gemeente Berkelland. 

Lees verder

EGVV zoekt nog altijd voetballers!

dinsdag 15 september 2020

Onderstaand bericht op Voetbal International uit 2004 is nog immer actueel! Wil je bij onze gezellige vereniging voetballen? Stuur dan een mailtje naar secretaris@egvv.nl Voor elk niveau kunnen we spelers gebruiken!

Lees verder

Werkzaamheden Slaapbrug uitgesteld

dinsdag 15 september 2020

De werkzaamheden aan de Slaapbrug zijn tot nader orde uitgesteld. De werkzaamheden zouden maandag 14 september beginnen

Lees verder

JdB-avond gaat NIET door

woensdag 9 september 2020

De JdB-avond van 19 september kan helaas NIET doorgaan ivm corona.

Lees verder

Kokk'n in de grote Kökk'n

woensdag 9 september 2020

Helaas hebben de koks van het Dorpshoes moeten besluiten om ook in het najaar niet de maandelijkse kooksessies voor de senioren uit Gelselaar en omgeving te organiseren. I.v.m. corona vinden we het niet verantwoord om bij elkaar te komen. We hopen dat we volgend jaar het ‘kokkn’ weer nieuw leven kunnen inblazen.

Lees verder

Muziek project bij Excelsior Gelselaar

woensdag 2 september 2020

Kinderen uit groep 4,5 en 6, geef je op voor dit super leuke muziek project!!

Lees verder

Omroep Gelderland met programma Zomer in Gelderland 2020 in Gelselaar

zaterdag 22 augustus 2020

Op maandag 24 augustus TV uitzending met alleen maar opnamen uit Gelselaar. In Zomer in Gelderland zoekt Angelique Krüger dit jaar de grens van de provincie op. Samen met Alberto Radstake maakt ze een reis langs 20 dorpen op de grens van Gelderland. Het is wel een heel ander programma dan de 10 voorgaande jaren omdat, in verband met Corona, er bijvoorbeeld geen 1000 mensen op een plein mogen staan.

Lees verder

Extra kaarten voor "Bas en Mientje"

donderdag 20 augustus 2020

Goed nieuws! Met plezier kondigen we aan dat we na goed overleg met de gemeente het aantal zitplaatsen voor “Bas & Mientje” op zondagmiddag 30 augustus kunnen verruimen. Door de ruimte iets anders in te delen kunnen we binnen de regels meer bezoekers toelaten.

Lees verder

Gelsters Feest 2020

donderdag 13 augustus 2020

Gelukkig kunnen we samen met het Dorpshoes Gelster, op zondag 30 augustus ons jaarlijkse optreden van Bas & Mientje wel organiseren. Zoals jullie allemaal wel weten kunnen we dit alleen organiseren met een aantal aanvullende regels.  Wij kunnen slechts 150 bezoekers toelaten die zich vooraf hebben opgegeven. Vol is Vol!

Lees verder

Appeldag in Gelselaar op 10-10-2020 gaat door

donderdag 6 augustus 2020

De Appeldag in Gelselaar op zaterdag 10 oktober gaat ondanks de problemen rond het coronavirus toch door. Het programma wordt op onderdelen iets aangepast, maar de Achterhoekse Sappers komt die dag weer naar Gelselaar en de Stichting Bie Winkels houdt ook weer een poëziefestijn. Deze keer met een wereldwijde livestream op YouTube vanuit boerderij Winkels. Ook de jeugd komt aan haar trekken deze dag.

Lees verder

Werkzaamheden Slaapbrug

donderdag 16 juli 2020

De gemeente Berkelland heeft Gelselaars Belang geïnformeerd over geplande werkzaamheden aan de Slaapbrug. De Slaapweg is gedurende de uitvoeringsperiode geheel gestremd ter plaatse van de brug. De uitvoering is gepland van week 38 tot en met week 43.

Lees verder

Zomertoer-Sportapp Berkelland

donderdag 9 juli 2020

De vakanties komen eraan en de clubs stoppen met trainen, maar dat betekent niet dat de jeugd niet meer kan sporten! Vanaf de eerste week t/m de laatste week van de vakantie biedt de Sport Federatie Berkelland (SFB) samen met heel veel sportverenigingen de Zomertoer-Sportapp aan in de kernen: Gelselaar, Beltrum, Rekken, Neede, Ruurlo, Borculo en Eibergen. De appgroepen worden alleen actief als er genoeg aanmeldingen voor komen.

Lees verder

Gaanzepraötje Juli 2020

woensdag 8 juli 2020

Het Gaanzepraötje van Juli 2020 staat online.

Lees verder

De Online Gelsterse Muziekbingo gaat op herhaling!!!

donderdag 18 juni 2020

Vrijdag 3 juli opent om 20.00 uur het Dorpshoes nogmaals virtueel zijn deuren via Zoom voor de online muziekbingo. Om 20.30 uur start de MUZIEKBINGO! Speel mee met je familie of kleine vriendengroep vanuit je eigen huis.

Lees verder

Algemene ledenvergadering Oranjevereniging op 16 juli

donderdag 18 juni 2020

Gelukkig kunnen we onze algemene ledenvergadering weer organiseren, zij het met een aantal aanvullende regels. Hierbij word je dan ook van harte uitgenodigd voor de uitgestelde ledenvergadering 2020. Deze wordt gehouden op donderdag 16 Juli 2020 in het Dorpshoes op de Delle. De vergadering begint om 20.00 uur.

Lees verder