Nieuws


Algemene ledenvergadering Gelselaars Belang 2022

maandag 17 januari 2022

Op woensdag 23 maart organiseert Gelselaars Belang zijn jaarlijkse ledenvergadering. Helaas is het wegens de geldende coronamaatregelen wederom niet mogelijk om een fysieke bijeenkomst te organiseren. De vergadering wordt daarom online georganiseerd. Wil je erbij zijn? Geef je dan op

Lees verder

Hoeveel warmte lekt uw huis?

maandag 17 januari 2022

Wilt u ook een idee hebben over de hoeveelheid warmte die uit uw huis lekt? Agem Energieloket biedt namens de gemeente Berkelland gratis de mogelijkheid aan particuliere huiseigenaren in Gelselaar om een gezamenlijke warmtefoto-actie op te zetten.

Lees verder

Soepactie Excelsior

zaterdag 15 januari 2022

De jaarlijkse soepactie van Muziekvereniging Excelsior Gelselaar komt er weer aan! Deze keer werken we weer met bestellingen vooraf. Geef uw bestelling door voor 20 januari a.s. 

Lees verder

Gelselaar Bedankt!

zaterdag 15 januari 2022

De statiegeldactie van de vd Lugtschool was wederom een groot succes. Vele tassen en doosjes met statiegeldflessen, vele kratten, losse bierflesjes en zelfs nog een aantal vrije giften.  

Lees verder

Poëziefestival Gelselaar ontwikkelt zich sterk

maandag 3 januari 2022

Bij thema ‘mijn taal’ poëziewedstrijden ook kans andere dialectdichters, Fries en Afrikaans
Poëzie neemt in het Achterhoekse dorp Gelselaar een hoge vlucht. Het grensoverschrijdende poëziefestival hier werd in korte tijd populair. Het groeide zo snel, dat de organisatie hierop al is aangepast. Passend onderdak is gevonden bij de Stichting Portfolio. Ook het unieke vertaalproject in boekvorm van Radbouds gedicht over de zwaluw is hier ondergebracht.

Lees verder

Helaas ook geen niejaorsvisite

woensdag 22 december 2021

Het bestuur van Stichting Dorpshoes Gelster wenst jullie allen “Goede feestdagen en alles wat wenselijk is voor 2022”. Helaas kunnen we ook geen niejaorsvisite houden om deze wensen rechtstreeks aan elkaar te laten weten. 

Lees verder

Aanstaande zaterdag: kerstbomenverkoop bij Winkels

donderdag 2 december 2021

Wil je Kerstdorp Gelster steunen? Kom dan op zaterdag 4 december tussen 15.30 en 16.30 uur naar de kapschuur van Winkels voor onze kerstbomenverkoop. Door het aflassen van de kerstmarkt zijn deze bomen overbodig geworden en nu maken we graag dorpsgenoten blij met deze bomen van Groenbedrijf Martijn Tellmann.

Lees verder

Ruim 20 vrijwilligers op de jaarlijkse najaarsklusochtend begraafplaats

maandag 29 november 2021

Zaterdag 27 november was onze jaarlijkse najaarsklusochtend op de begraafplaats. ​​​​​Ruim 20 vrijwilligers waren op deze klusmorgen afgekomen. Er werd hard gewerkt om het overvloedig gevallen blad op te ruimen.

Lees verder

Kerstdorp Gelster

vrijdag 26 november 2021

Info wensboom en kerstbomenverkoop en oproep kerststallenroute

Lees verder

Kokken in de grote kökken

donderdag 25 november 2021

De data in 2022 voor “Kokken In De Grote Kökken

Lees verder

Slipjacht Gelselaar gaat niet door

dinsdag 23 november 2021

Gezien de ontwikkelingen van het corona-virus heeft het jachtcomité Gelselaar besloten de slipjacht rondom Gelselaar op zaterdag 11-12-2021 niet door te laten gaan. We hopen volgend jaar op de 2e zaterdag van december weer een prachtige jacht rondom Gelselaar te kunnen houden

Lees verder

Klusmorgen begraafplaats gaat door

maandag 22 november 2021

De klusmorgen op de begraafplaats  a.s. zaterdag 27 november 2021 gaat door. Op deze morgen zullen we voornamelijk bezig zijn om het blad te verwijderen.

Lees verder

Kerstdorp Gelster: kerstmarkt en optredens afgelast

zondag 21 november 2021

Het hing al een tijd in de lucht. De coronamaatregelen voor evenementen werden steeds verder aangescherpt. Na de persconferentie van 12 november 2021 hebben wij dan ook moeten besluiten een groot deel van de activiteiten van Kerstdorp Gelster te annuleren. Gelukkig gaan een aantal activiteiten van Kerstdorp Gelster wel door.

Lees verder

Sint en Pieten intocht Gelselaar 20 november 2021

zondag 21 november 2021

Vandaag was het dan zover, de Goed heiligman kwam aan in Gelselaar. Dit jaar toch op een andere manier dan andere jaren in verband met de Covid maatregelen. De Sinterklaascommissie hadden kinderen en ouders uitgenodigd bij de G.A. v.d. Lugtschool, zodat er buiten toch een klein feestje gehouden kon worden.

Lees verder

Statiegeldactie v.d. Lugtschool

dinsdag 16 november 2021

Zaterdagochtend 8 januari 2022 komen wij vanaf 9 uur weer bij u aan voor onze jaarlijkse statiegeldactie. Met de opbrengst van deze actie organiseren wij weer leuke en leerzame activiteiten voor onze basisschoolkinderen. Wij hopen dat u weer meedoet. Alvast hartelijk dank

Lees verder

De sint en pieten groep uit Gelselaar gaat dit jaar (2021) geen bezoek brengen aan gezinnen, bedrijven, instanties en buurten.

maandag 15 november 2021

De Sint en pieten groep is van mening dat zij in de meeste gevallen absoluut niet kan voldoen aan de algemene basismaatregelen om zodoende verspreiding van het virus te beperken. Integendeel zelfs….. om enkele te noemen: groepsgrootte? , alle aanwezigen corona check gedaan? kleine niet voldoende geventileerde ruimtes met veel personen, ondanks de strenge oproep om thuis te werken gaat Sint met 2 a 5 pieten op pad…enz. enz. Dat soort dingen voelt bij hen niet goed en ze heeft besloten één lijn te trekken: De sint en pieten groep uit Gelselaar gaat dit jaar (2021) geen bezoek brengen aan gezinnen, bedrijven, instanties en buurten. 

Lees verder

Concert Excelsior afgelast

zondag 14 november 2021

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag hebben we na veel wikken en wegen besloten om het "songfestival concert" aanstaande zaterdag, 20 november, niet door te laten gaan.

Lees verder

Indoor JdB 12 november

dinsdag 9 november 2021

Op vrijdag 12 november 2021 gaan we weer Indoor JdB spelen, want buiten wordt het kouder en guurder. Graag zien we jullie die avond in een warme sportzaal.

Lees verder

Ruim 100 jaar oude klassenfoto Juliana van Stolbergschool

vrijdag 5 november 2021

Gisteren ontving Gelselaars Belang deze oude klassefoto van Dhr. Jos Leeman uit Dieren. De foto werd aangetroffen in het archief van Frans Nas en de foto is gemaakt door fotograaf H.B. Dirksen uit Dieren. Deze foto werd in mei 1920 gemaakt van de leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Gelselaar en is dus nu ruim 100 jaar oud. Wie herkent er nog iemand?

Lees verder

Sint en pieten in Gelselaar op 20 november

maandag 25 oktober 2021

Dit jaar helaas nog geen intocht zoals andere jaren met als slot een feestje in zaal Florijn. Hopelijk kan dat volgend jaar weer. Om het toch voor alle kinderen mogelijk te maken dat ze bij dit welkom aanwezig kunnen zijn, hebben we besloten dit buiten op het schoolplein te doen. Maar een prachtig feestje wordt het natuurlijk wel!!

Lees verder

Kerstbomenverkoop Kerstdorp Gelster

donderdag 21 oktober 2021

Het kan je niet zijn ontgaan: op zaterdag 11 december wordt Kerstdorp Gelster voor het eerst georganiseerd. Een kerstmarkt met zo'n 30 kramen, verschillende muziekoptredens, Kroamschudd'n in Mariaparochie en ga zo maar door. Het wordt sowieso één groot (kerst)feest.

 

Lees verder

Muziek maken voor publiek: eindelijk mag het weer!

vrijdag 15 oktober 2021

Op zaterdag 20 november laat eerst het leerlingenorkest van Excelsior zich horen bij de intocht van Sinterklaas. Het Harmonieorkest en de Malletband geven die avond een concert in Sporthal de Benneker. Zaterdag 11 december is muziekvereniging Excelsior present tijdens de Kerstmarkt.

Lees verder

Comt nu met Sangh

donderdag 14 oktober 2021

Al meer dan 65 jaar bestaat zangvereniging “Comt nu met Sangh” uit Gelselaar. Het koor bestaat uit een kleine groep enthousiaste leden. Wij repeteren met plezier, er heerst een fijne sfeer. Het repertoire is zeer divers: van musical tot klassiek en van religieus tot pop.

Lees verder

Jeu de Boules avond

dinsdag 12 oktober 2021

Op vrijdag 15 oktober 2021 staat er weer een JdB-avond op het programma.  Of het binnen of buiten JdB-en wordt is nog afhankelijk van het weer en zal op vrijdagmorgen worden beslist door de BBC (Butler Baan Commissarissen). Wil je weer gezellig deelnemen, geef je dan vóór donderdagmiddag 14 oktober 2021 om 15:00 uur op

Lees verder

Gaanzepraötje

vrijdag 8 oktober 2021

Het Gaanzepraötje van oktober 2021 staat online

Lees verder