Nieuws


Werkzaamheden Slaapbrug

donderdag 16 juli 2020

De gemeente Berkelland heeft Gelselaars Belang geïnformeerd over geplande werkzaamheden aan de Slaapbrug. De Slaapweg is gedurende de uitvoeringsperiode geheel gestremd ter plaatse van de brug. De uitvoering is gepland van week 38 tot en met week 43.

Lees verder

Zomertoer-Sportapp Berkelland

donderdag 9 juli 2020

De vakanties komen eraan en de clubs stoppen met trainen, maar dat betekent niet dat de jeugd niet meer kan sporten! Vanaf de eerste week t/m de laatste week van de vakantie biedt de Sport Federatie Berkelland (SFB) samen met heel veel sportverenigingen de Zomertoer-Sportapp aan in de kernen: Gelselaar, Beltrum, Rekken, Neede, Ruurlo, Borculo en Eibergen. De appgroepen worden alleen actief als er genoeg aanmeldingen voor komen.

Lees verder

Gaanzepraötje Juli 2020

woensdag 8 juli 2020

Het Gaanzepraötje van Juli 2020 staat online.

Lees verder

De Online Gelsterse Muziekbingo gaat op herhaling!!!

donderdag 18 juni 2020

Vrijdag 3 juli opent om 20.00 uur het Dorpshoes nogmaals virtueel zijn deuren via Zoom voor de online muziekbingo. Om 20.30 uur start de MUZIEKBINGO! Speel mee met je familie of kleine vriendengroep vanuit je eigen huis.

Lees verder

Algemene ledenvergadering Oranjevereniging op 16 juli

donderdag 18 juni 2020

Gelukkig kunnen we onze algemene ledenvergadering weer organiseren, zij het met een aantal aanvullende regels. Hierbij word je dan ook van harte uitgenodigd voor de uitgestelde ledenvergadering 2020. Deze wordt gehouden op donderdag 16 Juli 2020 in het Dorpshoes op de Delle. De vergadering begint om 20.00 uur.

Lees verder

Uitnodiging digitale ledenvergadering Gelselaars Belang

dinsdag 16 juni 2020

Het bestuur van Gelselaars Belang nodigt u hierbij uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering die gehouden zal worden op dinsdag 30 juni 2020 om 20.00 uur. Doordat we gebonden zijn aan regels i.v.m. het Covid-19 virus houden we de ledenvergadering digitaal.

Lees verder

Zomerfeest Gelselaar 2020

donderdag 11 juni 2020

De overheid heeft bepaald dat alle evenementen tot 1 september 2020 zijn afgelast. Het zomerfeest van Gelselaar valt dus nog net binnen deze datum. Helaas hebben wij dus de stekker uit het organiseren van het zomerfeest van dit jaar moeten trekken. Tot onze grote spijt.

Lees verder

Inzameling oud papier Gelselaar

dinsdag 26 mei 2020

Zaterdag 6 juni halen de leden van Instrumentenfonds Excelsior Gelselaar weer oud papier op. Wilt u ervoor zorgen dat het papier goed gebundeld of verpakt in stevige dozen om 9.00 uur aan de weg staat?

Lees verder

Leerlingenorkest en jeugddrumband Excelsior

zaterdag 23 mei 2020

Vanaf maandag 25 mei gaan wij weer repeteren met het Leerlingenorkest en de Jeugddrumband bij het Dorpshoes. Door de corona maatregelen mogen wij nog niet binnen in het Dorpshoes repeteren, daardoor gaan wij zolang het Dorpshoes gesloten is op de maandagen met het leerlingenorkest buiten in de tuin repeteren

Lees verder

Dauwtrappen ging toch door

vrijdag 22 mei 2020

In verband met de beperkingen die het Corona-virus ons oplegt was besloten om de 55e dauwtrapwandeling in Gelselaar niet door te laten gaan. Omroep Gelderland dacht daar anders over.

Lees verder

Bepaal mee hoe Gelselaar op tv komt bij Omroep Gelderland

woensdag 20 mei 2020

Het vrolijke zomerprogramma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland komt naar Gelselaar. En de inwoners van Gelselaar kunnen de redactie tips geven over wat er in de uitzending over hun dorp moet zitten. Dat kan donderdag 28 mei al, want dan komt de Zomer in Gelderland praatpaal naar Gelselaar om informatie te verzamelen!

Lees verder

Samen dauwtrappen gaat niet door

vrijdag 15 mei 2020

Bert en Erna willen van de 55e editie dauwtrappen vanuit Gelselaar een extra gezellig evenement maken. Hoe meer zielen hoe meer vreugd zit er dit jaar i.v.m. Corona niet in. Daarom hebben de organisatoren besloten om de 55e editie een jaar uit te stellen.

Lees verder

Opening Dorpshoes

vrijdag 15 mei 2020

Vanuit de Rijksoverheid gezien kunnen de Dorpshuizen en ontmoetingscentra weer open vanaf 1 juni. Wel zitten hier strikte regels aan vast, bijvoorbeeld alleen  voor maximaal 30 mensen, uitgaande van de basisregels van 1,5 meter afstand. Ons Dorpshoes volgt de richtlijnen zoals bepaald door het RIVM en de Rijksoverheid.

Lees verder

Online Gelsterse Muziekbingo

dinsdag 12 mei 2020

Dorpshoes Gelster presenteert vrijdag 22 mei de online Gelsterse Muziekbingo! Speel mee met je familie of kleine vriendengroep vanuit je eigen huis. Dan beleef je samen met heel Gelselaar een ouderwets gezellige avond en maak je kans op leuke prijzen.

Lees verder

Bericht van de OVG over Koningsdag 2020

woensdag 22 april 2020

Jammer genoeg hebben wij moeten vast stellen dat wij in 2020 slechts 1 mogelijkheid zien om een activiteit te ontwikkelen zonder dat dit risico's met zich mee brengt. Hang uw vlag uit, zo mogelijk meer dan 1. Zo geven we toch nog een beetje kleur aan Koningsdag 2020

Lees verder

Gaanzepraötje April 2020

woensdag 8 april 2020

Het Gaanzepraötje van April 2020 staat online.

Lees verder

Woonvisie “Gelster Besteet”

zondag 5 april 2020

Vanuit het dorp krijgen wij regelmatig de vraag hoe het staat met de ontwikkelingen rondom de woonvisie. Wij hadden graag alle inwoners bijgepraat tijdens de algemene ledenvergadering van het Gelselaars Belang, maar deze wordt i.v.m. de corona perikelen uitgesteld.

Lees verder

Muziekvereniging Excelsior

zondag 5 april 2020

We hadden zulke mooie plannen voor 2020. Het jaar waarin de muziekvereniging 75 jaar bestaat en de Edelweiss Kapelle 60 jaar.

Lees verder

Oud papier en oud ijzer

zondag 5 april 2020

Zoals jullie allemaal weten is de inzameling van oud papier in maart niet doorgegaan. We realiseren ons echter dat niet iedereen genoeg opslagruimte heeft om het papier te bewaren tot  de volgende inzameldag. Daarom hebben we contact opgenomen met EGVV en van het bestuur toestemming gekregen om daar op de parkeerplaats een container te plaatsen.

Lees verder

Dorpshoes langer gesloten

donderdag 2 april 2020

Op dinsdag 31 maart heeft het Kabinet bekend gemaakt dat de al bestaande maatregelen in de strijd tegen corona verlengd worden tot en met 28 april a.s. Dit houdt in dat ook het Dorpshoes in ieder geval tot die datum gesloten is voor alle gebruikers en inwoners van Gelselaar.

Lees verder

Burenhulp in Gelselaar

donderdag 2 april 2020

Nederland zit op slot. Veel mensen kunnen niet meer op bezoek bij hun familie of vrienden. Help je mee? Met de hond uitlaten, medicijnen halen of boodschappen doen voor onze buren? Kun je onze burenhulp juist goed gebruiken?

Lees verder

Krentenbollenactie

donderdag 2 april 2020

De krentenbollenactie van DIO die op 9 mei gepland stond gaat niet door

Lees verder

Samen energie besparen in Gelselaar!

maandag 30 maart 2020

In het vorige Gaanze Praötje hebben we nogmaals de nadruk gelegd op de isolatie actie die in het najaar van 2019 is opgestart. We zijn verheugd dat ook daar nog een aantal extra initiatieven uit voort lijken te komen. Intussen hebben we als werkgroep duurzaamheid Gelster Besteet de balans van de isolatie actie opgemaakt. En…….we zijn zeer tevreden!

Lees verder

Reanimatie en het Corona-virus

donderdag 26 maart 2020

Vanuit Hartslag.nu zijn nieuwe richtlijnen gegeven waar burgerhulpverleners zoals jij mee moet gaan werken. Dit om verdere verspreiding van het Corona-virus in te dammen en (fatale) besmetting van kwetsbare mensen te voorkomen.

Lees verder

Ledenvergadering Gelselaars Belang

woensdag 25 maart 2020

De ledenvergadering van Gelselaars Belang gaat niet door.

Lees verder