Nieuws


Een gezellig traditioneel Snert concert op de delle van D’n old'n Renger in Gelselaar!

zondag 19 januari 2020

Harmonie en leerlingen orkest van Excelsior lieten van zich horen o.l.v. Mark ten Bruil en Rosanne Sprick. Een feest van herkenning op deze mooie zondagochtend!

Lees verder

Poëziefestijn Gelselaar put op 10-10-20 uit eeuwenoude bron

vrijdag 17 januari 2020

Het poëziefestijn bij de Appeldag in Gelselaar afgelopen najaar was zo’n succes – trok veel publiek en oogstte alom lof – dat er snel een vervolg komt. Op zaterdag 10 oktober (10-10-20). Het thema ‘bron’ voor de poëziewedstrijden hierbij is ontleend aan eeuwenoud cultureel erfgoed. Nergens anders dan in dit Achterhoekse dorp staan nog Bentheimer waterputten met een jaartal erop uit de 16e eeuw.

Lees verder

Gaanzepraötje Januari 2020

woensdag 15 januari 2020

Het Gaanzepraötje van Januari 2020 staat online.

Lees verder

Jeugdtoneel de Eendracht

woensdag 15 januari 2020

Zaterdag 8 februari wordt de eerste voorstelling van 2020 verzorgd door de jeugdleden van toneelvereniging de Eendracht

Lees verder

PAASVUUR 2020

vrijdag 10 januari 2020

Nieuwe poging nieuwe kansen, we gaan ervanuit dat we dit jaar het paasvuur wel mogen laten branden.

Lees verder

Inzameling oud papier en oud ijzer

maandag 6 januari 2020

Instrumentenfonds “Excelsior” haalt ook in 2020 weer oud papier en oud ijzer op. De opbrengst komt ten goede aan muziekvereniging “Excelsior”.

Lees verder

Hardloopclinic EGVV

donderdag 2 januari 2020

In zowel het voorjaar, als het najaar, organiseert EGVV een hardloopclinic die voor zowel ervaren lopers, als ook voor beginnende lopers, bedoeld is. In januari 2020 kan er weer 9 weken lang iedere zaterdagochtend getraind worden onder leiding van een ervaren looptrainer.

Lees verder

't Schöppen Johan Toernooi

donderdag 2 januari 2020

Ook in 2020 organiseert biljartvereniging Gelster weer ´t Schöppen Johan Toernooi, hèt biljarttoernooi voor "niet-Biljarters"!

Lees verder

10 van Rood Biljarttoernooi

donderdag 2 januari 2020

Biljartvereniging Gelster organiseert op zaterdagavond 25 januari het 10 van rood biljarttoernooi. Opgave uiterlijk 18 januari i.v.m. maximaal aantal deelnemers!

Lees verder

Filmavond voor de jeugd op 3 januari

donderdag 19 december 2019

Het is weer bijna de eerste vrijdag in januari en dus staat er weer een filmavond voor de jeugd op het programma in het Dorpshoes. De avond zal er hetzelfde uitzien als vorige jaren alleen wordt deze niet door het Dorpshoes maar de nieuwe jeugdcommissie van Gelster georganiseerd.

Lees verder

‘Gelster’ slipjacht blijft bijzonder tafereel

maandag 16 december 2019

Tubantia. Ruiters en amazones laten zich de weg wijzen door tientallen dolenthousiaste jachthonden. Na het hoorngeschal van de Corps Sonneurs gaat het in gezwinde draf achter de meute aan.


Als ode aan schrijver H.J. Krebbers kinderboek op internet

donderdag 12 december 2019

Als een ode aan de in Gelselaar geboren schrijver H.J. Krebbers (1852-1936) prijkt na ruim een eeuw een compleet kinderboek van hem op internet. Zijn typerende ‘Eigen schuld’ uit 1900 is gratis te lezen en binnen te halen via het blog www.willemsluiter.blogspot.com.

Lees verder

Cadeau voor organisatie Gelsterse Dorpskwis

dinsdag 10 december 2019

Na de Gelsterse Dorpskwis op zaterdag 5 oktober is het idee ontstaan om namens alle 18 teams de organisatie van dit geweldig georganiseerde evenement te bedanken middels een gezamenlijk cadeau.

Lees verder

Slipjacht

donderdag 5 december 2019

Op zaterdag 14 december 2019, wordt de slipjacht rondom Gelselaar weer verreden, door de leden van de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging.

Lees verder

Klusochtend begraafplaats

maandag 2 december 2019

Op zaterdag morgen 30 november hebben we met ruim 25 personen blad geruimd op de begraafplaats. Dank aan alle vrijwilligers namens de WBG

Lees verder

Top 2000 Quiz

vrijdag 29 november 2019

Zin in een avond gezelligheid en heerlijke muziek? Dorpshoes Gelster organiseert op zaterdag 14 december een Top 2000 Quiz. Een superleuke quiz voor muziekliefhebbers van alle leeftijden.

Lees verder

Jeugd werkt mee aan lichtjesroute Bie Winkels in Gelselaar

donderdag 28 november 2019

Gelselaar schittert binnenkort weer met een lichtjesfeest. Op vrijdag 13 december kan iedereen in dit dorp ’s avonds meegenieten van een sfeervolle lichtjesroute en expositie van kerststalletjes. Schoolkinderen en het leerlingenorkest van de muziekvereniging Excelsior verlenen hun medewerking aan deze activiteit van de Stichting Bie Winkels.

Lees verder

Popkoor Sosjaal Gelselaar bij Kerstkind Lichtroute Diepenheim op 14 december

woensdag 27 november 2019

Voor de vierde keer wordt Kerstkind Lichtroute Diepenheim georganiseerd en wel op 14 december aanvang 19:00 uur. Deelname is gratis en voor iedereen.

Lees verder

Samen energie besparen in Gelselaar

woensdag 27 november 2019

De eerste stap van de werkgroep “duurzaamheid Gelster Besteet“ is gezet met de avond “Samen energie besparen in Gelselaar”. Op donderdag 7 november was er een  goed bezochte dorpsbijeenkomst om energie te besparen.

Lees verder

boekje "Prietpraat"

zaterdag 2 november 2019

De meest grappige, liefste, originele, slimme en ontroerendste uitspraken van peuters in en rond Gelselaar

Lees verder

Jubilarissenconcert Excelsior

zaterdag 2 november 2019

Zaterdag  16 november geeft muziekvereniging Excelsior een jubilarissenconcert bij café Florijn

Lees verder

Samen energie besparen in Gelselaar!

vrijdag 25 oktober 2019

Inwoners van Gelselaar die interesse hebben om hun huis te isoleren zijn van harte welkom op donderdag 7 november a.s. in het dorpshoes voor de bijeenkomst "Gelselaar gaat samen huizen isoleren"

Lees verder

Statiegeldactie vd Lugtschool. Spaart u alvast met ons mee?

dinsdag 22 oktober 2019

De ouderraad van de G.A. van der Lugtschool uit Gelselaar komt zaterdagochtend 4 januari 2020 bij u aan de deur.

Lees verder

29e Mixvolleybaltoernooi: Inschrijving geopend!

dinsdag 22 oktober 2019

Het negenentwintigste Mix-Volleybal Dorpstoernooi komt er weer aan en jullie kunnen weer teams opgeven. We spelen alleen op vrijdagavond 27 december

Lees verder

Invulling woonbehoefte

vrijdag 18 oktober 2019

Het college van Berkelland wil snel inspelen op de woonbehoefte in Berkelland. Aan de raad wordt gevraagd om op 12 november de kwalitatieve toetsingscriteria voor woningbouw in Berkelland vast te stellen.

Lees verder