Nieuws


Dorpshoes langer gesloten

donderdag 2 april 2020

Op dinsdag 31 maart heeft het Kabinet bekend gemaakt dat de al bestaande maatregelen in de strijd tegen corona te verlengt worden tot en met 28 april a.s. Dit houdt in dat ook het Dorpshoes in ieder geval tot die datum gesloten is voor alle gebruikers en inwoners van Gelselaar.

Lees verder

Burenhulp in Gelselaar

donderdag 2 april 2020

Nederland zit op slot. Veel mensen kunnen niet meer op bezoek bij hun familie of vrienden. Help je mee? Met de hond uitlaten, medicijnen halen of boodschappen doen voor onze buren? Kun je onze burenhulp juist goed gebruiken?

Lees verder

Krentenbollenactie

donderdag 2 april 2020

De krentenbollenactie van DIO die op 9 mei gepland stond gaat niet door

Lees verder

Samen energie besparen in Gelselaar!

maandag 30 maart 2020

In het vorige Gaanze Praötje hebben we nogmaals de nadruk gelegd op de isolatie actie die in het najaar van 2019 is opgestart. We zijn verheugd dat ook daar nog een aantal extra initiatieven uit voort lijken te komen. Intussen hebben we als werkgroep duurzaamheid Gelster Besteet de balans van de isolatie actie opgemaakt. En…….we zijn zeer tevreden!

Lees verder

Reanimatie en het Corona-virus

donderdag 26 maart 2020

Vanuit Hartslag.nu zijn nieuwe richtlijnen gegeven waar burgerhulpverleners zoals jij mee moet gaan werken. Dit om verdere verspreiding van het Corona-virus in te dammen en (fatale) besmetting van kwetsbare mensen te voorkomen.

Lees verder

Ledenvergadering Gelselaars Belang

woensdag 25 maart 2020

De ledenvergadering van Gelselaars Belang gaat niet door.

Lees verder

Seniorenmiddagen

maandag 23 maart 2020

Door de maatregelen van de overheid gaat de seniorenmiddag van 13 mei niet door. Ook hebben we besloten om dit jaar geen uitstapje te organiseren.

 

Lees verder

Koningsdag en 5 mei viering gaan niet door

maandag 23 maart 2020

Alle samenkomsten en evenementen in Nederland worden tot 1 juni verboden. Dat geldt ook voor evenementen met minder dan 100 personen. Dat maakte justitieminister Grapperhaus zojuist bekend in een persconferentie. Dit betekent helaas dat ook onze festiviteiten NIET doorgaan: Koningsdag op 27 april, Herdenkingsdienst op 4 mei en de gezamenlijke viering van 75 jaar vrijheid op 5 mei.

Lees verder

Oud papier ophalen gaat niet door

maandag 23 maart 2020

Naar aanleiding van de huidige ontwikkelingen zal het ophalen van oud papier komend weekend NIET doorgaan. Het is lastig om een nieuwe datum te plannen. Daarom houden we als volgende ophaaldatum 6 juni aan, zoals al gepland was.

Lees verder

Oorlogsexpositie Gelselaar compleet op Facebook

dinsdag 17 maart 2020

Waar door het coronavirus veel op slot gaat en wordt afgelast, pakt Gelselaar met een bijzondere oorlogsexpositie juist wereldwijd uit. Op 1 april 1945 werd dit Achterhoekse dorp bevrijd. Daarom wilde de Stichting Bie Winkels in Gelselaar precies 75 jaar later een expositie houden. Dit kan nu niet doorgaan. Geen nood.

Lees verder

Paasvuur gaat niet door

dinsdag 17 maart 2020

Er is besloten om het paasvuur dit jaar niet door te laten gaan. De aanlever data voor het brengen van hout komen daarom allemaal te vervallen.

Lees verder

AED cursussen gaan niet door

maandag 16 maart 2020

I.v.m de corona virus gaan de AED cursussen niet door. De trainers hebben dit advies gekregen van RIVM. Wij volgen dit natuurlijk op. Er komen in het najaar nieuwe datums. Zo gauw deze bij ons bekend zijn krijgen de cursisten een mail.

Lees verder

Voorlopige sluiting Dorpshoes

maandag 16 maart 2020

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs. Uiteraard geven wij hier ook gehoor aan. Het Dorpshoes sluit dan ook per direct haar deuren.

Lees verder

OVG ledenvergadering gaat niet door

zaterdag 14 maart 2020

Vanwege de situatie rondom COVID-19 beter bekend als het Corona virus hebben wij als bestuur besloten aan te sluiten bij de nieuwe aangekondigde maatregelen en richtlijnen.
Hierdoor hebben wij besloten onze algemene ledenvergadering de 17e maart a.s. niet door te laten gaan.

Lees verder

PAASVUUR 2020

vrijdag 13 maart 2020

In verband met het coronavirus komen de eerste 3 zaterdagen om hout te brengen te vervallen. Of de laatste zaterdagen en het paasvuur doorgaan gaan we eind maart beslissen.

Lees verder

Jubileumconcert Comt nu met Sangh uitgesteld

donderdag 12 maart 2020

In verband met de landelijke maatregelen tegen het coronavirus heeft de Christelijke gemengde zangvereniging Comt nu met Sangh besloten dat het concert, ter gelegenheid van het 65 jarige bestaan van het koor, welke zou plaatsvinden op zondag 22 maart a.s. niet door zal gaan. Deze zal tot een nader te bepalen datum worden uitgesteld.

Lees verder

Toneeluitvoering verplaatst naar 9 mei

donderdag 12 maart 2020

Vanavond heeft toneelvereniging De Eendracht besloten om de uitvoering van 28 maart en 4 april i.v.m. het Coronavirus af te gelasten. Tevens is er een nieuwe datum vastgesteld. Wij gaan “De storm komt op” als nog uitvoeren op zaterdag 9 mei. Er zal dan een voorstelling zijn om 14.30 uur en 20.00 uur. Heeft u al kaarten gereserveerd? Dan kunt u deze omwisselen.

Lees verder

Seniorenmiddagen

donderdag 12 maart 2020

In verband met het corona-virus gaan de seniorenmiddagen van 18 maart en 8 april NIET DOOR.

Lees verder

Jeugdproject Excelsior

zondag 8 maart 2020

Beste kinderen uit groep 4/5/6, Zoals jullie waarschijnlijk al hebben gehoord beginnen we op maandag 23 maart met een nieuw muziek project, 8 weken lang. Lijkt jou het leuk een instrument te leren spelen, samen muziek te maken en niet te vergeten mee te doen met het concertje in het jubileum weekend van excelsior…….
Geef je dan op voor vrijdag 17 maart!!

Lees verder

Jubilarissen prijzen saamhorigheid bij Comt nu met Sangh

vrijdag 6 maart 2020

Zestig jaar zijn Lena Megelink en Riek Oltvoort al lid van de christelijk gemengde zangvereniging ‘Comt nu met Sangh’ in Gelselaar. Het jubileumconcert van het 65-jarige koor op zondag 22 maart in de kerk van Gelselaar (aanvang half drie) krijgt met deze twee jubilarissen extra glans. Zij prijzen vooral de grote saamhorigheid bij hun koor.

Lees verder

Slagwerkavond zaterdag 7 maart

maandag 24 februari 2020

Met medewerking van Malletband Excelsior Gelselaar, Slagwerkgroep Crescendo Neede, Drumband Concordia Noordijk en Malletband Soli Deo Gloria Harfsen.

Lees verder

Extra klusmorgen begraafplaats Gelselaar met NLdoet zaterdag 14 maart

maandag 24 februari 2020

In het kader van “NL DOET” vraagt de werkgroep vrijwilligers om hen op deze dag te helpen met extra klussen op de begraafplaats in Gelselaar. De klussen zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, alle voorkomende werkzaamheden zijn.

Lees verder

Opendag 29 februari

vrijdag 21 februari 2020

Jeugdcommissie Gelselaar organiseert een gezellige middag met springkussen, knutselen, lekker spelen, etc!! Kortom een super leuke middag voor alle leeftijden! Jij komt toch ook?

Lees verder

Jeugd toneelvereniging De Eendracht uit Gelselaar de planken op

donderdag 30 januari 2020

Toneelvereniging De Eendracht uit Gelselaar heeft al jaren een grote groep jeugdleden. Zij gaan op zaterdag 8 februari bij Café Florijn in Gelselaar hun talenten tonen. Op die avond treden zowel de jongere jeugd, tot en met 12 jaar, als ook de oudere jeugd op.

Lees verder

Soepverkoop Excelsior

donderdag 23 januari 2020

Zaterdag 25 januari komen de leden van Excelsior bij u aan de deur met erwtensoep, tomatensoep en rookworst

Lees verder