Nieuws


Leerlingenorkest en jeugddrumband Excelsior

zaterdag 23 mei 2020

Vanaf maandag 25 mei gaan wij weer repeteren met het Leerlingenorkest en de Jeugddrumband bij het Dorpshoes. Door de corona maatregelen mogen wij nog niet binnen in het Dorpshoes repeteren, daardoor gaan wij zolang het Dorpshoes gesloten is op de maandagen met het leerlingenorkest buiten in de tuin repeteren

Lees verder

Dauwtrappen ging toch door

vrijdag 22 mei 2020

In verband met de beperkingen die het Corona-virus ons oplegt was besloten om de 55e dauwtrapwandeling in Gelselaar niet door te laten gaan. Omroep Gelderland dacht daar anders over.

Lees verder

Bepaal mee hoe Gelselaar op tv komt bij Omroep Gelderland

woensdag 20 mei 2020

Het vrolijke zomerprogramma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland komt naar Gelselaar. En de inwoners van Gelselaar kunnen de redactie tips geven over wat er in de uitzending over hun dorp moet zitten. Dat kan donderdag 28 mei al, want dan komt de Zomer in Gelderland praatpaal naar Gelselaar om informatie te verzamelen!

Lees verder

Samen dauwtrappen gaat niet door

vrijdag 15 mei 2020

Bert en Erna willen van de 55e editie dauwtrappen vanuit Gelselaar een extra gezellig evenement maken. Hoe meer zielen hoe meer vreugd zit er dit jaar i.v.m. Corona niet in. Daarom hebben de organisatoren besloten om de 55e editie een jaar uit te stellen.

Lees verder

Opening Dorpshoes

vrijdag 15 mei 2020

Vanuit de Rijksoverheid gezien kunnen de Dorpshuizen en ontmoetingscentra weer open vanaf 1 juni. Wel zitten hier strikte regels aan vast, bijvoorbeeld alleen  voor maximaal 30 mensen, uitgaande van de basisregels van 1,5 meter afstand. Ons Dorpshoes volgt de richtlijnen zoals bepaald door het RIVM en de Rijksoverheid.

Lees verder

Online Gelsterse Muziekbingo

dinsdag 12 mei 2020

Dorpshoes Gelster presenteert vrijdag 22 mei de online Gelsterse Muziekbingo! Speel mee met je familie of kleine vriendengroep vanuit je eigen huis. Dan beleef je samen met heel Gelselaar een ouderwets gezellige avond en maak je kans op leuke prijzen.

Lees verder

Bericht van de OVG over Koningsdag 2020

woensdag 22 april 2020

Jammer genoeg hebben wij moeten vast stellen dat wij in 2020 slechts 1 mogelijkheid zien om een activiteit te ontwikkelen zonder dat dit risico's met zich mee brengt. Hang uw vlag uit, zo mogelijk meer dan 1. Zo geven we toch nog een beetje kleur aan Koningsdag 2020

Lees verder

Gaanzepraötje April 2020

woensdag 8 april 2020

Het Gaanzepraötje van April 2020 staat online.

Lees verder

Woonvisie “Gelster Besteet”

zondag 5 april 2020

Vanuit het dorp krijgen wij regelmatig de vraag hoe het staat met de ontwikkelingen rondom de woonvisie. Wij hadden graag alle inwoners bijgepraat tijdens de algemene ledenvergadering van het Gelselaars Belang, maar deze wordt i.v.m. de corona perikelen uitgesteld.

Lees verder

Muziekvereniging Excelsior

zondag 5 april 2020

We hadden zulke mooie plannen voor 2020. Het jaar waarin de muziekvereniging 75 jaar bestaat en de Edelweiss Kapelle 60 jaar.

Lees verder

Oud papier en oud ijzer

zondag 5 april 2020

Zoals jullie allemaal weten is de inzameling van oud papier in maart niet doorgegaan. We realiseren ons echter dat niet iedereen genoeg opslagruimte heeft om het papier te bewaren tot  de volgende inzameldag. Daarom hebben we contact opgenomen met EGVV en van het bestuur toestemming gekregen om daar op de parkeerplaats een container te plaatsen.

Lees verder

Dorpshoes langer gesloten

donderdag 2 april 2020

Op dinsdag 31 maart heeft het Kabinet bekend gemaakt dat de al bestaande maatregelen in de strijd tegen corona verlengd worden tot en met 28 april a.s. Dit houdt in dat ook het Dorpshoes in ieder geval tot die datum gesloten is voor alle gebruikers en inwoners van Gelselaar.

Lees verder

Burenhulp in Gelselaar

donderdag 2 april 2020

Nederland zit op slot. Veel mensen kunnen niet meer op bezoek bij hun familie of vrienden. Help je mee? Met de hond uitlaten, medicijnen halen of boodschappen doen voor onze buren? Kun je onze burenhulp juist goed gebruiken?

Lees verder

Krentenbollenactie

donderdag 2 april 2020

De krentenbollenactie van DIO die op 9 mei gepland stond gaat niet door

Lees verder

Samen energie besparen in Gelselaar!

maandag 30 maart 2020

In het vorige Gaanze Praötje hebben we nogmaals de nadruk gelegd op de isolatie actie die in het najaar van 2019 is opgestart. We zijn verheugd dat ook daar nog een aantal extra initiatieven uit voort lijken te komen. Intussen hebben we als werkgroep duurzaamheid Gelster Besteet de balans van de isolatie actie opgemaakt. En…….we zijn zeer tevreden!

Lees verder

Reanimatie en het Corona-virus

donderdag 26 maart 2020

Vanuit Hartslag.nu zijn nieuwe richtlijnen gegeven waar burgerhulpverleners zoals jij mee moet gaan werken. Dit om verdere verspreiding van het Corona-virus in te dammen en (fatale) besmetting van kwetsbare mensen te voorkomen.

Lees verder

Ledenvergadering Gelselaars Belang

woensdag 25 maart 2020

De ledenvergadering van Gelselaars Belang gaat niet door.

Lees verder

Seniorenmiddagen

maandag 23 maart 2020

Door de maatregelen van de overheid gaat de seniorenmiddag van 13 mei niet door. Ook hebben we besloten om dit jaar geen uitstapje te organiseren.

 

Lees verder

Koningsdag en 5 mei viering gaan niet door

maandag 23 maart 2020

Alle samenkomsten en evenementen in Nederland worden tot 1 juni verboden. Dat geldt ook voor evenementen met minder dan 100 personen. Dat maakte justitieminister Grapperhaus zojuist bekend in een persconferentie. Dit betekent helaas dat ook onze festiviteiten NIET doorgaan: Koningsdag op 27 april, Herdenkingsdienst op 4 mei en de gezamenlijke viering van 75 jaar vrijheid op 5 mei.

Lees verder

Oud papier ophalen gaat niet door

maandag 23 maart 2020

Naar aanleiding van de huidige ontwikkelingen zal het ophalen van oud papier komend weekend NIET doorgaan. Het is lastig om een nieuwe datum te plannen. Daarom houden we als volgende ophaaldatum 6 juni aan, zoals al gepland was.

Lees verder

Oorlogsexpositie Gelselaar compleet op Facebook

dinsdag 17 maart 2020

Waar door het coronavirus veel op slot gaat en wordt afgelast, pakt Gelselaar met een bijzondere oorlogsexpositie juist wereldwijd uit. Op 1 april 1945 werd dit Achterhoekse dorp bevrijd. Daarom wilde de Stichting Bie Winkels in Gelselaar precies 75 jaar later een expositie houden. Dit kan nu niet doorgaan. Geen nood.

Lees verder

Paasvuur gaat niet door

dinsdag 17 maart 2020

Er is besloten om het paasvuur dit jaar niet door te laten gaan. De aanlever data voor het brengen van hout komen daarom allemaal te vervallen.

Lees verder

AED cursussen gaan niet door

maandag 16 maart 2020

I.v.m de corona virus gaan de AED cursussen niet door. De trainers hebben dit advies gekregen van RIVM. Wij volgen dit natuurlijk op. Er komen in het najaar nieuwe datums. Zo gauw deze bij ons bekend zijn krijgen de cursisten een mail.

Lees verder

Voorlopige sluiting Dorpshoes

maandag 16 maart 2020

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs. Uiteraard geven wij hier ook gehoor aan. Het Dorpshoes sluit dan ook per direct haar deuren.

Lees verder

OVG ledenvergadering gaat niet door

zaterdag 14 maart 2020

Vanwege de situatie rondom COVID-19 beter bekend als het Corona virus hebben wij als bestuur besloten aan te sluiten bij de nieuwe aangekondigde maatregelen en richtlijnen.
Hierdoor hebben wij besloten onze algemene ledenvergadering de 17e maart a.s. niet door te laten gaan.

Lees verder