Nieuws


Gelster Clinics

vrijdag 15 januari 2021

Vanaf maart 2021 biedt sporthal De Benneker verschillende sportieve clinics aan. De Gelster Clinics zijn een laagdrempelige manier om kennis te maken met een sport en dus ideaal om te proberen of het iets voor je is.

Lees verder

Gaanzepraötje januari

woensdag 13 januari 2021
Het Gaanzepraötje van januari 2021 staat online
Lees verder

Dorpshoes Gelster

zondag 10 januari 2021

Beste vrijwilligers en gebruikers Dorpshoes Gelster en inwoners van Gelselaar,
Het bestuur wenst jullie allen een goed en vooral gezond 2021.

Lees verder

Inzameling oud papier en oud ijzer

zondag 10 januari 2021

We hopen dat er snel een einde komt aan de lockdown, zodat Instrumentenfonds “Excelsior” in 2021 weer oud papier en oud ijzer bij u kan komen ophalen. De opbrengst komt ten goede aan muziekvereniging “Excelsior”.

Lees verder

Soepactie muziekvereniging Excelsior

donderdag 7 januari 2021

De jaarlijkse soepactie van Muziekvereniging Excelsior Gelselaar komt er weer aan! Deze keer niet aan de deur, zoals jullie van ons gewend zijn, maar we werken met bestellingen vooraf. Geef uw bestelling door voor 18 januari a.s.

Lees verder

Zwaluw dit jaar thema voor poëziefestijn in Gelselaar

donderdag 7 januari 2021

Voor de populaire poëziewedstrijden in het Achterhoekse dorp Gelselaar is dit jaar ‘zwaluw’ gekozen als thema. Het is een onderdeel van de jaarlijkse Appeldag, die wordt gehouden op zaterdag 9 oktober.

Lees verder

Uitnodiging ledenvergadering Gelselaars Belang

woensdag 6 januari 2021

Het bestuur van Gelselaars Belang nodigt u hierbij uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering die gehouden zal worden op 24 maart 2021 om 20.00 uur. Afhankelijk van de situatie rondom Corona houden we de vergadering in het Dorpshoes of digitaal. U wordt hierover geïnformeerd via de website.

Lees verder

Dirigeerstokje leerlingenorkest Excelsior Gelselaar overgedragen

maandag 21 december 2020

Op de laatste repetitieavond voor de kerstvakantie heeft Rosanne Post-Sprick afscheid genomen van het leerlingenorkest van muziekvereniging Excelsior Gelselaar. Rosanne heeft het dirigeerstokje overgedragen aan Lotte Sieverink.

Lees verder

Inzameling oud papier Gelselaar gaat niet door

maandag 21 december 2020

Instrumentenfonds “Excelsior” meldt dat de inzameling van oud papier in en om Gelselaar op zaterdag 2 januari niet doorgaat. Men heeft verschillende mogelijkheden overwogen, maar geen van deze is gezien de omstandigheden en maatregelen veilig genoeg.

Lees verder

Het repeteren zit er voor de komende tijd weer op....

dinsdag 15 december 2020

 Hopelijk in 2021 weer meer muzikale activiteiten. Voor nu wensen we iedereen, ondanks alles, fijne feestdagen!

(klik verder voor een video)

Lees verder

Statiegeldactie GA v.d. Lugtschool

dinsdag 1 december 2020

Zaterdagochtend 2 januari 2021 komen wij vanaf 9 uur weer bij u aan voor onze jaarlijkse statiegeldactie. Spaart u alvast met ons mee?

Lees verder

Sinterklaas in Gelselaar

vrijdag 27 november 2020

Een bericht van Sinterklaas, voor alle kinderen in Gelselaar!

Lees verder

Online beweeg halfuurtje 55 plus

woensdag 25 november 2020

Graag attenderen wij jullie op de mogelijkheid om tot de kerstvakantie mee te doen aan ons online SFB 55 plus beweeg halfuurtje. Normaal gesproken geven wij als Sport Federatie Berkelland iedere dinsdagochtend wijksportlessen aan senioren op verschillende plekken in Berkelland. Maar voorlopig moeten we nog voorzichtig zijn en om duidelijkheid te bieden hebben wij besloten tot aan de kerstvakantie geen lessen te geven.

Lees verder

Kerststallenroute Gelselaar 2020

woensdag 25 november 2020

Uitnodiging: doe mee met je eigen Kerststal!
In deze Corona-tijd snakken we naar een beetje vrolijkheid en vertier. Veel leuke dingen zijn nu niet mogelijk, dus laten we onze  eigen kleinschalige activiteit maken!

Lees verder

Gelselaarse kinderen maken samen muziek

woensdag 25 november 2020

Elf kinderen uit Gelselaar hebben afgelopen maandag een diploma ontvangen voor hun deelname aan een jeugdproject van muziekvereniging Excelsior. Na twee introductielessen waarin verschillende instrumenten uitgeprobeerd werden, koos iedereen zijn instrument voor de rest van het project.

Lees verder

Nieuwbouw van drie woningen op plan “De Heuver Zuid”

dinsdag 20 oktober 2020

Gelster Besteet heeft er de afgelopen jaren aan gewerkt om de woonbehoefte binnen Gelselaar in kaart te brengen. Er bestaat inmiddels een lijst met daarop woningzoekenden.

Lees verder

Gelster bie'j volle maone afgelast

dinsdag 13 oktober 2020

Helaas kunnen we niet anders.... de plannen gaan de ijskast in en gaan er weer uit als de situatie dit toe laat.

Lees verder

Gaanzepraötje Oktober 2020

vrijdag 9 oktober 2020

Het Gaanzepraötje van Oktober 2020 staat online

Lees verder

Sinterklaasfeest Gelselaar 2020

maandag 5 oktober 2020

Beste jonge en oudere inwoners van Gelselaar e.o.
In verband met het Corona virus weten Sinterklaas en pieten nog niet hoe het bezoek aan Nederland zal verlopen.Het is wel bijna zeker dat we naar Nederland komen en op een “geheime” plek voet aan wal zullen zetten. Maar een nog grotere zekerheid is het feit dat de “normale” intochten, school, huis, buurt en bedrijfsbezoeken niet kunnen/mogen worden gehouden. De geplande intocht op 21 november gaat dus niet door!!

Lees verder

Werkgroep Begraafplaats Gelselaar

maandag 5 oktober 2020

Een paar mededelingen:  Door de Corona crisis kon helaas dit jaar “Efkest stille staon bie … “ niet doorgaan. Hopelijk kan dat volgend jaar wel  weer en de datum kunt u alvast in uw agenda noteren: vrijdag 18 juni 2021 aanvang 19.30 uur.

Lees verder

Gelster bie'j volle maone

vrijdag 2 oktober 2020

Dorpshoes Gelster organiseert een smokkeltocht op 31 oktober. Beleef de spanning van het donker rondom Gelster

Lees verder

Appeldag in Gelselaar met sappers en veel poëzie

donderdag 1 oktober 2020

De Appeldag in Gelselaar  op zaterdag 10 oktober biedt ondanks het coronavirus toch nog twee belangrijke onderdelen. De Achterhoekse Sappers komt naar boerderij Winkels. En het aan eeuwenoude Bentheimer waterputten ontleende thema ‘bron’ heeft heel veel poëzie opgeleverd. Via het informatieblog www.appeldag.blogspot.com kan iedereen van genomineerde en winnende gedichten meegenieten.

Lees verder

Online Muziekbingo

maandag 28 september 2020

Op zaterdag 14 november vindt de 3e editie van de Gelsterse Online Muziekbingo plaats! Geef je snel op door een appje/berichtje te sturen

Lees verder

Werkzaamheden Bolksbeekbrug/Slaapbrug Gelselaar starten op 28 september

zondag 20 september 2020

De uitgestelde werkzaamheden aan de Bolksbeekbrug/Slaapbrug in de Slaapweg in Gelselaar starten binnenkort. De brug zal in de periode van 28 september tot en met 6 november worden gerenoveerd en is zodoende volledig afgesloten. Het verkeer tussen Nettelhorst en Gelselaar dient om te rijden via de Provinciale weg tussen Lochem en Goor of via Geesteren.

Lees verder

Filmavond voor de jeugd

vrijdag 18 september 2020

In de herfstvakantie op vrijdag 23 oktober organiseren we weer, de inmiddels bekende, Filmavond! Geef je op voor 16 oktober

Lees verder