Algemene informatie


Toneelvereniging “De Eendracht” is opgericht in 1928 en is nog steeds een bloeiende vereniging!!! Momenteel telt “De Eendracht” bijna 60 volwassen leden en ruim 30 jeugdleden. De vereniging is trots op haar leden jong en oud!

In 2006 heeft de toneelvereniging een kindertoneelgroep opgericht voor kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 van de basisschool. Met deze kindertoneelgroep wordt een kindertoneelstuk ingestudeerd en opgevoerd voor familie, vriendjes en vriendinnetjes. Het blijkt dat de jeugd erg enthousiast is en ook wil blijven spelen zodra ze van de basisschool af zijn. Daarom bestaat de jeugdtoneelgroep nu uit leden vanaf groep 5 tot 18 jaar en worden 2 toneelstukken opgevoerd: één door de basisscholieren en één door de ouderen.

Twee keer per jaar studeren de volwassen leden met veel enthousiasme een klucht, blijspel of toneelspel in. De uitvoeringen worden indien mogelijk altijd gehouden op de tweede en derde zaterdag van maart en de eerste en tweede zaterdag van november. De kaarten worden in de voorverkoop via Café Florijn verkocht.

De repetities (ongeveer 18 voor een uitvoering) worden twee keer per week gehouden in het Dorpshoes of bij Café Florijn te Gelselaar, wat erg veel gezelligheid met zich mee brengt.

Het bestuur van de vereniging bestaat uit 5 personen. De te spelen stukken worden uitgekozen door de stukkencommissie, die tevens de rollen verdeelt. Deze commissie bestaat uit 4 personen en tijdens de ledenvergadering is één van hen aftredend en niet herkiesbaar. Ook is er een technische commissie die voor elke uitvoering (in overleg met de regie) het gewenste decor maakt.

De vereniging heeft ook een aantal donateurs en zij kunnen tegen gereduceerde prijzen de uitvoeringen bijwonen.

“De Eendracht” speelt ook, op uitnodiging, in andere plaatsen. Op verzoek van de schoolfeest-commissie wordt er regelmatig voor de kinderen van de basisschool een jeugdtoneelstuk opgevoerd tijdens het school- en volksfeest in Gelselaar.

In 2006 heeft de toneelvereniging een kindertoneelgroep opgericht voor kinderen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 van de basisschool. Met deze kindertoneelgroep wordt een kindertoneelstuk ingestudeerd en opgevoerd voor familie, vriendjes en vriendinnetjes. Het blijkt dat de jeugd erg enthousiast is en ook wil blijven spelen zodra ze van de basisschool af zijn. Daarom bestaat de jeugdtoneelgroep nu uit leden vanaf groep 5 tot 18 jaar en worden 2 toneelstukken opgevoerd: één door de basisscholieren en één door de ouderen. Inmiddels hebben enkele jeugdleden ook al meegespeeld bij het “volwassen” toneel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de bestuursleden:

Voorzitter Niek Geerdink 06-10090812
Penningmeester Gerard Bannink 06-12592492
Secretaris Monique Roesink 06-12193369
Lid Manon te Velthuis-Bruil 06-31249121
Aspirant Lid Evelien Sobering 06-46662532