Zomerfeest 2011


Zomerfeest 2011 met als thema "Kleuren"

Na een week hard werken door het bestuur van de OVG en vele vrijwilligers komen donderdagmiddag tegen half zes de eerste bezoekers van het sponsoruurtje de tent binnen. Het komt wat traag op gang, maar na een uurtje zit de stemming er toch al goed in. Meer dan de helft van alle sponsoren is aanwezig om onder het genot van een hapje en een drankje het spits van het zomerfeest af te bijten.

Tegen half acht beginnen de buurten aan hun generale playback repetitie. Nadat diverse buurten problemen hebben met de decorhoogte wordt de tenthoogte gemeten, deze blijkt aanzienlijk lager dan andere jaren. Helaas betaalt de OVG per vierkante meter en niet per kubieke meter.

Na de generale wordt het podium in beslag genomen door de jeugd die op muziek van DJ Sander hun/haar danskunsten showen.

Vrijdag is er overdag het schoolfeest. ’s Morgens gaan de kinderen naar Erve Brooks om het avonturenpad te bedwingen. Helaas zorgt een fikse regenbui ervoor dat niet iedereen het volledige pad kan afleggen.

Daarna lekker droog in de tent een broodje knakworst of hamburger eten. Vervolgens gaat iedereen naar Café Florijn waar de toneelvereniging een speciaal toneelstuk voor hen opvoert.

“s Avonds gaan de kinderen samen met de “oude” schutterskoning, koningin en prinsen in een fleurige ballonnenoptocht onder aanvoering van de muziekvereniging “Excelsior” door Gelselaar naar de feestweide.
Hier wordt de tentsleutel overgedragen door Ben Krudde, namens de basisschool, aan de voorzitter van de OVG, Wim Nummerdor. Na de officiële opening van het zomerfeest door Burgemeester Bloemen wordt begonnen om met lood en knuppels de diverse vogels neer te halen.
Na diverse aanslagen op de vogel (Hij/zij is ondertussen alle ledematen kwijt) mag Marie-Christine Arfman het genadeschot lossen, de vogel valt, maar weet zich met een uiterste krachtsinspanning aan zijn zitstok vast te grijpen.
Hierna is het voor Dirk Arfman (je moet wel raak schieten) een koud kunstje om het genadeschot te lossen en wordt hij de terechte nieuwe schutterskoning van Gelselaar voor minstens een jaar.

Schutterskoning 2011 : Dirk Arfman
Vogelgooikoningin 2011 : Dinie Wannink
Schuttersprins 2011 : Ilvan Schrijver
Vogelgooiprinses 2011 : Boas Meutstege

Ondertussen probeert de “Fashion Showband” de tent vast wat op te warmen. Nadat iedereen binnen is stijgt de stemming tot grote hoogte. Helaas heeft de zanger soms moeite om enige ruimte voor zichzelf te creëren op het podium.
Tegen twee uur komt er een eind aan het geweldige optreden van de band en keren de meeste bezoekers langzaam huiswaarts. Echter niet na eerst nog de gezellige snacktent te bezoeken.

Zaterdagmiddag staat in het teken van de sportieve zeskamp tussen de zes Gelselaarse buurten. Op een “klein” buitje na blijft het gelukkig de hele middag droog.
Het verrassingsspel blijkt toch een stuk moeilijker dan gedacht, zelfs na verlenging van de speeltijd tot zeven minuten weten drie buurten het matje, waar ze met zes personen op moeten blijven staan, niet om te keren. Uiteindelijk blijkt de Diepenheimseweg het sterkste in de zeskamp. Ondertussen vermaken de kleinste kinderen zich met de draaimolen en de iets grotere met de “Dikke Bertha” en de mechanische stier.In de tent wordt het publiek vermaakt met muziek van “BRASKAMP4ALL”.

’s Avonds is de tent voor de buurtenplayback. En weer hebben de buurten er geweldig veel werk in gestoken. Het thema “KLEUREN” wordt met een verrassende variatie uitgewerkt.
De kleuren en de vrolijkheid spatten van het toneel mede veroorzaakt door de geweldige lichtshow van “BikSound” (“BikLight”). De ene keer is de tent knaloranje, dan weer groen of blauw, alle kleuren van de regenboog komen aan bod.
De Diepenheimseweg wordt de grote winnaar en deze worden mede hierdoor ook totaalwinnaar (zeskamp en playback).

Hierna is het de beurt aan “Showband Chameleon” . Ze hebben er duidelijk zin in en weten het publiek mee te krijgen in een actieve show.

Zondagmorgen beginnen we met een door ongeveer 160 mensen bezochte kerkdienst in de tent o.l.v. Ds. Leurgans en met medewerking van het koor “Inspiration”.
Hierna is er tot drie uur frühshoppen met de “Oekraïner Herz” en hier tussendoor wordt de Gelselaarse bevolking op de hak genomen door Daan en Wim.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer gezellig en geslaagd zomerfeest !

Uitslagen:

  Zeskamp Playback Totaal Eindstand
Bolksbeek 31 4 35 4
Brook 23 2 25 6
Diepenheimseweg 37 12 49 1
Dorpsbevers 32 6 38 2
Krebbersstraat 25 8 33 5
Veld 28 10 38 2