Popkoor SoSjaal


Eind 2010 is in Gelselaar het gemengde koor ‘SoSjaal’ opgericht. In de naam SoSjaal zitten de muzieknoot So en de sjaal die door de leden wordt gedragen tijdens optredens. Ook speelt op de achtergrond de gedachte dat zingen een sociale activiteit is, waaraan iedereen kan meedoen! Het oorspronkelijke idee om een koor op te richten waar iedereen aan kan meedoen die plezier beleeft aan zingen is inmiddels volledig tot z’n recht gekomen.

Het koor telt inmiddels ruim 20 enthousiaste leden, die gedirigeerd worden door Rosanne Sprick. Inmiddels is een breed repertoire opgebouwd met Nederlands- en Engelstalige populaire muziek.
Er worden bijvoorbeeld nummers gezongen van Adèle, Dotan, Leonard Cohen en Kansas, maar ook nummers van Nick en Simon, Miss Montrea (met Nielson en Paskal Jakobsen) en Claudia de Breij. Erg leuk is ook het nummer Wêr bisto van Twarres, door Rosanne bewerkt naar het Achterhoeks: Waor bun ie. Ook Kerstliedjes ontbreken niet wanneer de tijd daar is!

De sfeer binnen het koor is gezellig en toch ook serieus als het er op aankomt. Men heeft inmiddels opgetreden op verschillende locaties en ook samen met diverse verenigingen, zoals Chr. Gem. zangvereniging Comt nu met Sangh, muziekvereniging Excelsior en toneelvereniging De Eendracht. Naast deze verenigingen uit Gelselaar heeft SoSjaal ook opgetreden met muziekvereniging Amicitia uit Geesteren en dameskoor Timeless uit Haarlo.
Voor eventuele nadere informatie, kan contact worden opgenomen met Erna Wanink, telefoon 0545-482279 of sosjaal@hotmail.com