Woonvisie Gelselaar

Bewonersbijeenkomst Verstandig met Energie

14 september 2023 om 20 uur in het Dorpshoes
Stroom en gas zijn noodzakelijke uitgaven om prettig te kunnen wonen. In de wintermaanden kan het energieverbruik behoorlijk oplopen en stijgen de kosten. De werkgroep duurzaamheid van Gelselaars Belang probeert te helpen bij het zo laag mogelijk houden van de kosten met behoud van comfort. Bij deze bewonersbijeenkomst worden nieuwe mogelijkheden aangereikt aan de inwoners van Gelselaar.

Lees verder

Energie café

Als service aan de inwoners van Gelselaar houdt de werkgroep Duurzaamheid eens per maand een inloop spreekuur. Daar kunt u vragen of ideeën op energiegebied bespreken. Er is bij de werkgroep voldoende kennis aanwezig om uw vraag direct te beantwoorden of uit te zoeken hoe u verder kunt.

Lees verder

Bewoners Bijeenkomst Duurzame Energie

woensdag 23 november 20 uur Dorpshoes

Lees verder

Herbestemming ‘’Boerderij de Weerd’’

Op 15 juni jl. is namens de eigenaar van het pand een presentatie gegeven over de herbestemming van ‘’Boerderij de Weerd’’.
Zoals op deze avond aangegeven wordt hierbij de presentatie ook gedeeld. Het betreft een schetsontwerp en voorstudie m.b.t. tot de realisatie van een 4-tal appartementen.

Lees verder

Gemeenteraad akkoord met bouw 11 woningen op locatie Mensink in Gelselaar

De gemeenteraad heeft gisteren het collegevoorstel om in te stemmen met de bouw van 11 woningen op de locatie Mensink in Gelselaar unaniem aangenomen. Het gaat om twee vrijstaande woningen, vier twee-onder-één-kapwoningen, twee hoekwoningen (o.a. geschikt voor starters) voor de verkoop en 3 tussenwoningen.

Lees verder

Hoeveel warmte lekt uw huis?

Wilt u ook een idee hebben over de hoeveelheid warmte die uit uw huis lekt? Agem Energieloket biedt namens de gemeente Berkelland gratis de mogelijkheid aan particuliere huiseigenaren in Gelselaar om een gezamenlijke warmtefoto-actie op te zetten.

Lees verder

Samen energie besparen in Gelselaar!

Je hebt het al in het Gaanze Praötje van juli kunnen lezen; we gaan de krachten weer bundelen en zonnepanelen (PV) plaatsen in Gelselaar. Het plaatsen van zonnepanelen is voor Gelselaar als beschermd dorpsgezicht in sommige gevallen lastig. Gelukkig is in grote lijnen duidelijk waar zonnepanelen geplaatst mogen worden. Daarom is dit het juiste moment om dit gezamenlijk op te pakken.

Lees verder

Update Plan ‘Mensink’

De projectontwikkelaar heeft Jaap Bijker opdracht gegeven om de woningen die worden gebouwd op plan ‘Mensink’ te gaan verkopen. Er worden koopwoningen gebouwd en geen huurwoningen. Architect Henk de Leeuw legt de laatste hand aan de tekeningen en aannemer Rijkenbarg is bijna klaar met calculeren.

Lees verder

College stemt in met woningbouw in Gelselaar

Het college van B&W heeft besloten om in te stemmen met de bouw van 11 woningen op de locatie Mensink in Gelselaar. Het gaat om twee vrijstaande woningen, vier twee-onder-één-kapwoningen, twee hoekwoningen (o.a. geschikt voor starters) voor de verkoop en 3 tussenwoningen voor verhuur.

Lees verder

Samen energie besparen in Gelselaar!

De laatste keer dat we berichtten over energie besparen in Gelselaar is alweer een klein jaar geleden. In die tijd heeft veel stil gelegen, zo ook de vorig jaar al aangekondigde actie voor het plaatsen van zonnepanelen (PV).

Lees verder