ToneeluitvoeringToneelvereniging “De Eendracht” Gelselaar

Zaterdag 8 februari wordt de eerste voorstelling van 2020 verzorgd door onze jeugdleden.

De leden die op de basisschool zitten, spelen
De kannibaal en ik, een bijzonder stel.
Geschreven door Remco Klop.

We komen hier terecht in het programma: Hobby's in Nederland. Mevrouw Zuurtjes in Holwerd heeft een wel heel bijzondere hobby. Namelijk het verzamelen van kannibalen.........

Spelers :

Mevrouw Zuurtjes                Manou Riethorst 

Ed Visnet                             Jurre Ooijman

Fred Visnet                          Jesse Mensink

Hoi                                       Luuk Meerman

Ajuus                                   Kjell Riethorst      

Doei                                    Teun Pasop

Presentator                         Bente Reurink

 

Mamma Mia
geschreven door Loek de Waal

In dit Italiaanse restaurant zwaait Luigi de scepter. Zijn neefje Pepe moet hem helpen maar daar komt niet veel van terecht. Als de gasten komen loopt de bediening nogal uit de hand. Luigi probeert wanhopig Pepe in goede banen te leiden maar slaagt daar maar half in. De gasten kunnen hun ogen niet geloven als ze zien in wat voor restaurant ze terecht zijn gekomen.

Spelers:

Luigi            Luuk Horstman

Pepe           Simon Spiegelenberg

Man             Jesse Mensink

Vrouw          Karlijn Leuverink

 

De Jager
Geschreven door Peter van den Bijllaardt

Een jager wil olifanten gaan vangen. Een douanier vertelt hem dat hij Tanzania niet inkomt als hij hem niet vertelt hoe hij die olifanten " vangt ".... Tijdens een gesprek tussen de twee haalt de douanier hem toch over te vertellen hoe hij de olifanten wil gaan vangen.

Spelers:

Douanier       Stefan Voskamp

Jager             Rick Bannink


Game Over
Geschreven door John Hendriks.

Het is het verhaal over een tweeling, Harm en Mark. Net als alle kinderen zijn ze gek op spelletjes,  computerspelletjes.  Dit loopt nogal uit de hand en is niet altijd zonder gevaar...........

Spelers:

Mark                    Simon Spiegelenberg

Harm                   Kjell Riethorst

Vader                  Jurre Ooijman

Moeder               Bente Reurink

Juffrouw              Manou Riethorst

Directrice            Karlijn Leuverink

Bram                  Luuk Meerman

Rick                    Luuk Horstman

Chris                  Teun Pasop 

Arie                    Jesse Mensink
 

Begeleiding: Daan Uenk, Arjen Horstman, Mina Reurink
Aankondigingen door Stefan Voskamp en Rick  Bannink.
Begeleiding : Manon te Velthuis en Ruben Hilhorst.

De voorstellingen worden gegeven in zaal Florijn te Gelselaar op 8 Februari om 19.30 uur. Zaal geopend vanaf 19.00 uur  Entree €3.00 pp voor iedereen.


De voorjaars voorstelling is op 28 maart en 4 April,

Dit is de week dat Gelselaar 75 jaar geleden bevrijding had, dus voor ons het juiste moment om een prachtig en aangrijpend oorlog stuk te spelen.

We Spelen het stuk  De storm komt op
Een toneelspel in drie bedrijven geschreven door Rien Buunk.

De Familie Winkelman woont in Rotterdam en heeft daar twee groentewinkels. Bij het uitbreken van de oorlog zitten hun zonen Frits en Willem als soldaat in het leger. Frits wordt gewond tijdens de gevechten bij de bruggen van Rotterdam en komt naar huis terwijl Willem wordt vermist. Na zijn terugkeer gaan Frits en Hanna, de dochter van een buurman die bij de NSB zit, naar de winkel in het centrum. Waar ze omkomen bij het bombardement.

De buurman is hierdoor helemaal verward en houd de familie Winkelman en Hanna, een joods meisje wat in de winkel werkt, hiervoor verantwoordelijk en wil hun doodschieten.  Kunnen ze aan de buurman ontkomen? Of is het voor de familie Winkelman en Hanna te laat? Dat kunt u zien tijdens de 3 voorstellingen.

De voorstellingen worden gegeven in zaal Florijn te Gelselaar op de zaterdagen 28 maart en 4 April  om 20.00uur. Zaterdag 4 April is er tevens een middag voorstelling om 14.30uur.

Vanaf 2 Maart tot de dag van de voorstelling kan men kaarten à € 7,00 bestellen bij café Florijn, tel. 0545-481283. Aan de zaal kosten kaarten € 8,00 en donateurs betalen € 6,00. Basisschoolleerlingen in gezelschap van een volwassene hebben gratis toegang.
 


Oproep!!!!
Wij zoeken nieuwe leden. Lijkt het je leuk om toneel te spelen, of weet je iemand die dat graag zou willen aarzel dan niet langer en stuur een mail naar  eendrachtgelselaar@gmail.com . Iedereen is welkom ook mensen buiten Gelselaar.