Toneeluitvoering


De leden van De Eendracht spelen dit voorjaar een klucht in drie bedrijven, geschreven door Henk Roede.
De titel is De erfenis van tante Bella. Bella, de tante van Berend en Albert is overleden. Berend en Albert zijn daar niet echt rouwig om. Ze zijn er eigenlijk wel blij mee, want zij hebben nu een erfenis. Die erfenis bestaat uit een ietwat verpauperde beautysalon. Berend ziet het wel zitten om de salon met een likje verf en wat kleine aanpassingen op te knappen en dan duur te verkopen. Maar tot de verkoop moet de beautysalon wel gewoon doordraaien. Dat daarvoor personeel nodig is, is niet het enige probleem waar de heren tegenaan lopen. De klanten van tante Bella zijn, zacht gezegd, niet de makkelijkste. En zijn Berend en Albert wel de enige erfgenamen? Al die problemen zorgen voor absurde situaties en de nodige hilariteit.

Debutanten
“We vinden het leuk dat we weer twee debutanten hebben. Anne Ooijman heeft al eerder bij de jeugd en tijdens het schoolfeest meegespeeld en debuteert nu bij het volwassen toneel. En Bianca Riethorst-Boom vond het zo leuk om repetities bij te wonen dat ze zich nu ook zelf heeft aangemeld als lid”. Laat Erna Rouhof namens de vereniging weten. 

Rolverdeling: 
Berend Duursma – Bas te Velthuis
Albert Duursma – Jeroen Nieuwenhuis 
Wiepie Dijkstra – Sanne Meijerink 
Mevr. Van Dreuten, – Mariska Eeftink 
Suzan Beenstra – Anne Ooijman 
Dora Veendijk – Monique Schottink-Roesink 
Neeltje Bakker – Patricia Harderwijk-Peters 
Greet Ruiters – Bianca Riethorst-Boom 
Bastiaan Nikkelvest – André Riethorst 
Leo Koolstronk – Niek Geerdink 
Regie – Harriet te Winkel en Daan Uenk 
Regie-assistente – Mina Reurink 

Informatie
De voorstellingen worden gegeven in zaal Florijn te Gelselaar op de zaterdagen 9 en 16 maart om 20.00 uur. Zaterdag 16 maart is er tevens een voorstelling om 14.30 uur. Vanaf 20 februari tot één dag voor de voorstelling kan men kaarten à € 7,00 bestellen bij café Florijn, tel. 0545-481283. Aan de zaal kosten kaarten € 8,00 en donateurs betalen € 6,00.