Zomerfeest 2006


Tijdens het zomerfeest zijn de weergoden Gelselaar goed gezind.

De hele week voorafgaand aan het zomerfeest had het bestuur de buienradar goed in de gaten gehouden, maar gelukkig bleef het tijdens het zomerfeest op een paar druppels na droog.

Donderdagavond na de generale repetitie voor de playback begon de warming-up voor het feest onder het genot van een drankje en een gezellig muziekje van BikSound.

De volgende morgen om negen uur had de basisschooljeugd de tent veroverd en ze gaven hem pas prijs na een dag vol “beeste-games”, pannenkoeken eten en breakdance.

’s Avonds werd begonnen met de ballonnenoptocht en rondrit met de oude schutterskoning, koningin en prins onder begeleiding van muziekvereniging “Excelsior”. Nadat de ballonnen het luchtruim hadden gekozen werd er begonnen met het vogelschieten en vogelgooien.
Het viel wel op dat veel mensen meer aandacht voor de lucht dan voor de vogel hadden, in verband met de te verwachten regen.

Na honderden schoten en gegooide knuppels waren dit uiteindelijk de beste schutters en gooiers:

         Schutterskoning : Dick Wanink
         Vogelgooikoningin : Yvonne Voskamp
         Schuttersprins : Jelle Klein Braskamp
         Schuttersprinses : Dorien Bogert

Buiten was het gelukkig droog gebleven, maar in de feesttent werd het tijdens het optreden van Kas Bendjen wel wat vochtig. Hoewel hun optreden minder verrassende momenten kende dan vorig jaar, zorgden ze in samenwerking met het publiek voor een fantastische feestavond.

Zaterdagmiddag stond in het teken van de zeskamp tussen de zes Gelselaarse buurten. De strijd vond plaats te land, ter zee en in de lucht. Na een bijzonder sportieve strijd waaraan zowel het publiek als de deelnemers zichtbaar veel plezier beleefden stond uiteindelijk
’t Brook aan het eind van de middag bovenaan.
De kinderen konden zich vermaken met een draaimolen, quads en pannavoetbal.
’s Avonds stond in het teken van de buurtenplayback. Voor een bomvolle zaal lieten alle buurten zien waartoe zij op het toneel in staat zijn. Al met al bezorgden de buurten de jury zulke grote hoofdbrekers dat ze alle drie tot een andere winnaar kwamen.
Na lang beraadslagen kwam men uiteindelijk tot één winnaar waarmee iedereen vrede kon hebben: ’t BROOK.

Totaaluitslag zeskamp: 

1. ’t Brook
2. Dorpsbevers
3. Diepenheimseweg
4. Bolksbeek
5. Krebbersstraat
6. ’t Veld

Hierna was het de beurt aan het Deejayteam de drie BEES. Met hun mengeling van piraten- en dancemuziek wisten ze het publiek prima te vermaken.
Zondagmorgen was iedereen benieuwd of de primeur van de kerkdienst in de tent aan zou slaan.
Met ruim 200 kerk(feest)gangers kon iedereen zeer tevreden zijn. Spirit uit Eibergen zorgde voor muzikale en Ds. Tacken voor de spirituele inbreng.
Hierna vormde het smartlappenkoor “Hollands Glorie” uit Winterswijk een waardige afsluiting van het zomerfeest.
Al met al kunnen we terugkijken op een gezellig Zomerfeest met een groot gevoel van samenhorigheid.