Instrumentenfonds


Het Instrumentenfonds “Excelsior” is een onderdeel van muziekvereniging “Excelsior”. Zij heeft tot doel om door middel van diverse activiteiten geld te “verdienen” voor de muziekvereniging.

Zodra de muziekvereniging vlak voor een grote uitgave staat (zoals bijvoorbeeld nieuwe instrumenten of uniformen) organiseert het Instrumentenfonds allerlei acties, zoals een bazar, een verkoopactie of een spaaractie.

De grootste bron van inkomsten voor het fonds wordt gevormd door oud papier en oud ijzer.
De leden van het instrumentenfonds halen jaarlijks in vijf keer
ca. 50.000 kilo oud papier en in 2 keer circa 8.000 kilo oud ijzer op.
Papierinzameling vindt plaats op één van de zaterdagen in januari, maart, juni, augustus en oktober. Oud ijzer wordt opgehaald in april en oktober.

Het dagelijks bestuur van het Instrumentenfonds bestaat uit:
Gerrit Harderwijk (voorzitter) 06-32011954
Erna Rouhof (secretaris) 0545-482034
Marie-Christine Arfman (penningmeester) 0545-481618

Wanneer inwoners van Gelselaar iets te melden hebben met betrekking tot het ophalen van oud papier of oud ijzer, kunnen zij dit ook doen bij de mensen die altijd bij hen komen om deze zaken op te halen. Dat zijn op dit moment:
Gerrit Arfman, Gerrit Jan Broeke, Gerrit Harderwijk, Daniël Hartman, Albert ten Have, Ruben Hilhorst, Hemco en Ivonne Kuitert, Hennie Leunk, Gerrit Leuverink, Arend Luttikhedde, Wilbert Oltvoort, Bertus Ooyman, René Pasop, Eddy Riethorst, Tony Riethorst, Roy Rouhof, André Stoltenberg, Johan Voskamp, Dick Wanink, Jesse Wanink en Marco Zieverink


Inzameling oud papier en oud ijzer 2021

We hopen dat er snel een einde komt aan de lockdown, zodat Instrumentenfonds “Excelsior” in 2021 weer oud papier en oud ijzer bij u kan komen ophalen. De opbrengst komt ten goede aan muziekvereniging “Excelsior”. Als de lockdown te lang duurt, zoeken we naar andere mogelijkheden, maar we gaan er van uit dat we

OUD PAPIER kunnen ophalen op de zaterdagen:
20 maart – 5 juni – 21 augustus – 30 oktober – 8 januari 2022

Zorg er alstublieft voor dat het papier goed gebundeld is of verpak het in stevige dozen. Maximumgewicht 25 kilo!

Volgens de papiervezel-convenant wordt onder oud papier verstaan: kranten, tijdschriften en boeken, reclamedrukwerk zonder plasticfolie, (telefoon)gidsen, schrijf- en tekenpapier, computerprints,

fax- en kopieerpapier, enveloppen, papiersnippers, cadeaupapier en papieren zakken, eierdozen en eierrekjes, kartonnen en papieren verpakkingen (bijv. dozen van hagelslag, koekjes en waspoeder).

Wat niet mag is: geplastificeerd papier, ordners en ringbanden met metalen klem en/of plastic kaft, vloeistofdichte verpakkingen van zuivel, frisdrank en vloeibare wasmiddelen, sanitair papier (zakdoekjes, luiers, toiletpapier), behang en vinyl, doorslagpapier, foto’s, piepschuim, plastics en verontreinigde papieren (bijv. papier tussen vleeswaren, koffiefilters).

OUD IJZER
wordt opgehaald op zaterdag 17 april en zaterdag 2 oktober.

Ook voor het inleveren van oud ijzer en metalen moeten wij ons aan regels houden. Daarom vragen wij u om van de velgen die u ons wilt meegeven de (fiets- en auto-) banden zelf af te voeren. Dat scheelt ons enorm in de opbrengst: 1 band kost ons 200 kilo ijzer, dus u zult begrijpen dat wij deze niet mee kunnen nemen.

Zorgt u ervoor dat oud papier en oud ijzer op de ophaaldag voor 9.00 uur aan de weg staat?

Hartelijk dank voor uw medewerking.

Instrumentenfonds Excelsior