Zomerfeest 2013


DONDERDAG
Zoals gebruikelijk begon het feest op donderdag omstreeks half zes met het sponsor uurtje.
Dit jaar was DJ Sjel ingehuurd voor de muzikale noten en al snel hadden de sponsors de smaak te pakken.
Omstreeks 19.30 uur begon de generale repetitie voor de playbackavond maar zoals de laatste jaren steeds vaker het geval is kan na afloop nog niets gezegd worden over de kanshebbers.
De buurten laten steeds vaker niet het achterste van hun tong zien hetgeen natuurlijk logisch is want er staan grote belangen op het spel.
Na afloop van de generale konden sponsors en buurten gezamenlijk proosten op het vooruitzicht van een mooi weekend.


VRIJDAG
Op vrijdag was er zoals altijd het schoolfeest. ’s Ochtends werd er weer hard geknutseld en
’s middags trad de Edelweiss Kapelle uit Gelselaar op en werd de ene polonaise opgevolgd door de andere.

 
De avond begon met de traditionele rondgang door het dorp en met muzikale begeleiding van Excelsior.
De Schutterskoning Pim Hondeveld, Vogelgooikoningin Erna Krebbers, Schuttersprins Mick Krebbers en Vogelgooiprins Boas Meutstege werden nog eens in een open auto door het dorp gereden en natuurlijk liepen de schoolkinderen ook mee met de optocht.
Aansluitend vond op de feestweide bij de familie Krebbers de opening van het feest plaats. OVG voorzitter Wim Nummerdor kreeg de sleutel terug van Magdalena Marijt, die overdag met de school gebruik hadden gemaakt van de tent. Ook wethouder Leo Scharenborg sprak de Gelselaarse bevolking toe en wenste hen een fantastisch feest toe waarna het feest kon losbarsten met het vogelschieten van 2013. Slechts Mick Krebbers kon zijn titel hierbij prolongeren. De nieuwe Vogelgooiprinses was Joelle Hilhorst, de nieuwe Koningin was Eria Meutstege en Elwin Hondorp werd gekroond tot nieuwe Koning. In Gelselaar gaat nu het verhaal dat Elwin zijn vader Bert op korte termijn van de Keizerstroon gaat stoten de OVG zoekt naar een geschikt moment om deze titanenstrijd plaats te laten vinden. 
Vervolgens kon omstreeks half elf de band Vibe zorgen dat ook de dansliefhebbers aan hun trekken kwamen en werd er gefeest tot in de kleine uurtjes.


ZATERDAG
Omstreeks half een stroomden de eerste deelnemers van de zeskamp tussen de buurten binnen. In een heerlijk zonnetje werd vervolgens de zeskamp gespeeld en aan het einde van de middag bleek ’t Veld de winnaar van de zeskamp te zijn geworden.
Dat was een goede start van de strijd om het kampioenschap van het Gelsters Feest maar de vraag was of het ook genoeg was om gekroond te kunnen worden tot algeheel kampioen.
Het wachten was dus of ’t Veld ook bij de playback zo goed zou presteren.
Tijdens de playback avond bleek dat de overige 5 buurten zich nog niet gewonnen wilden geven en werden de Dorpsbevers de winnaars van de Playback.
Na telling van de scores van zeskamp en de playbackavond bleek de voorsprong van ’t Veld groot genoeg te zijn geweest om zich te kunnen kronen tot algeheel winnaar.
Een mooie prestatie met een verdiende beloning. Gefeliciteerd.
Na afloop zorgde de band Chameleon voor het 4e achtereenvolgende jaar voor een spetterend feest waarin liefhebbers van alle muzieksoorten aan hun trekken konden komen.
 


ZONDAG
Vanwege het thema Amerika werd door sommige mensen gedacht dat de inmiddels traditionele tentdienst dit keer plaats zou moeten maken voor een uitzending met behulp van een TV dominee.
Gelukkig bleek dominee Jan Willem Leurgans wel aanwezig.
Ondanks een ernstig slaapgebrek bij velen bleek het verhaal van de dominee dermate boeiend dat de bezoekers aandachtig bleven luisteren.
Aansluitend op de dienst was er gelegenheid om gezamenlijk koffie te drinken.
 

Vervolgens werd het publiek tot 3 uur afwisselend getrakteerd op geweldige optredens.
De eerste was poptroubadour Arnoud Kas, bij deze zanger / gitarist konden de aanwezigen hun favoriete song kenbaar maken waarna hij het nummer speelde met zijn akoestische gitaar. Natuurlijk waren ook de Gelsterse Kearls Wim en Daan aanwezig. Bij deze 2 mannen bleek dat zij ondanks hun sabbatical hun oren goed de kost hebben gegeven zodat de hele gelsterse bevolking op de hak genomen kon worden.
Tenslotte was daar de slagwerkgroep Volharding uit Borculo. Het plezier en de passie spatte er af bij deze mensen hetgeen er dan ook voor zorgde dat zij een groots applaus kregen van de bezoekers.
Omstreeks half 4 werd het Gelsters Feest afgesloten maar pas nadat de voorzitter van de OVG beloofde dat er in 2014 weer een nieuw feest zou komen liep de tent langzaam leeg.