Zomerfeest 2005


Het zomerfeest in augustus had als thema (Gelsterse) Herindeling.

Dit thema sloeg enerzijds op de gemeentelijke herindeling en anderzijds omdat we het feest hadden heringedeeld . De buurtavond was verhuist naar de zaterdagavond, de feestavond naar de vrijdagavond en het vogelschieten- gooien ook naar de vrijdagavond.

Het zomerfeest begon donderdagavond met Darts. Er werden vele pijlen gegooid, maar een nieuwe Jelle Klaassen werd niet ontdekt.

Vrijdagavond werd het schoolfeest van de kinderen besloten met de ballonnenoptocht, waarbij tevens de oude schutterskoning en vogelgooikoningin werden opgehaald onder begeleiding van muziekvereniging “Excelsior”.
Hierna werd begonnen met het vogelschieten en vogelgooien.

                Koning 2005 : Tonie Riethorst
                Koningin 2005 : Jo Krebbers
                Prins 2005 : Sven Boonk (vogelschieten)
                Prins 2005 : Silard Meutstege (vogelgooien)

Hierna barste het feest los onder leiding van Kas Bendjen, een tot dan toe onbekende band in Gelselaar, maar hier hebben ze in één avond verandering in gebracht. Tevens traden de Vordense Pavarotti en enkele plaatselijke coryfeeën op.

Zaterdagmiddag was de buurtzeskamp waarbij Daan Uenk en Wim Kossink de spelen op hun eigen manier aan elkaar praatten. De jeugd kon zich vermaken met een draaimolen en quadracen. Helaas bleken de quads niet altijd bestand tegen het racetalent van de kinderen. Dit lag trouwens meer aan de quads dan aan de kinderen. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de dweilband “Valse Loch” uit Beltrum.

Zaterdagavond stond in het teken van het playbacken. De avond werd aan elkaar gepraat door Bennie Kossink. Winnaar van de avond werd de Diepenheimseweg. Totaalwinnaar van de buurtspelen werd het Veld.

Zondagmorgen begon voor de vroege vogels om 09.30 uur met een goed bezochte kerkdienst met als voorganger Ds. Harry Tacken. Het zomerfeest werd besloten met een koffieconcert met de “Slingeland Kapel” uit Beltrum en “Spike”.