Zomerfeest 2019


Foto's

Zomerfeest Gelselaar 2019

Het zomerfeest van Gelselaar werd dit jaar gevierd tijdens de zonnige dagen van 29 augustus tot en met 1 september 2019.

Het thema
Het thema voor het weekend was Tirol. Hoewel wij in Gelselaar geen bergen hebben weten wij wel wat feestvieren is dat hebben wij dan ook weer 4 dagen lang gedaan.

    

Het programma
Op de donderdagmiddag werd gestart met het sponsoruurtje met aansluitend de generale repetitie voor de playbackavond. Al snel bleek dat iedereen zin had in een feestje want de feesttent stroomde mooi vol en het bleef tot het einde druk.

Op vrijdag werd zoals altijd het schoolfeest voor de basisschoolkinderen gevierd.
Met de muzikanten van Excelsior werd het een muzikaal schoolfeest. Na de lunch kregen de kinderen ’s middags lekker vrij.
’s Avonds kon iedereen achter de muziek aan door de nieuwe straten van Gelselaar. De schoolkinderen hadden hun fiets weer mooi versierd en na de officiële opening werd gestart met het vogelschieten en gooien. Bij het vogelschieten voor de jeugd ging iedereen er eens goed voor zitten want als Lucas Spiegelenberg weer zou winnen dan was hij de eerste in de historie die 3 jaar achter elkaar gewonnen zou hebben. Helaas voor Lucas want Sem van Rooyen werd na 143 schoten de nieuwe schuttersprins.
Bij het vogelgooien voor de jeugd ging Kjell Riethorst met de overwinning aan de haal. En de schutterskoningin van 2019 was Erna Rouhof. Bij het vogelschieten hadden velen weer grootse plannen maar Wim Hondelink schoot de vogel er af en mag zich een jaar de koning van Gelster noemen.
Daarna volgde het feest waarbij de band Full House en DJ Double B zorgden voor de muzikale noten.

    

Op zaterdagmiddag was er de traditionele zeskamp. Bij het spel draai je dol was geen tijdslimiet gesteld. De rivaliteit tussen de buurten zorgde er voor dat de deelnemers nooit meer stopten met rondjes lopen. Hierdoor hebben we de langst durende zeskamp gehad van de afgelopen 82 jaar.
Aan het einde van de zeskamp ging de Krebbersstraat als fiere koploper met 34 punten naar huis en was de Diepenheimseweg met 25 punten de enige buurt die hen nog kon inhalen.
Op zaterdagavond was de playbackshow. Deze werd met glans gewonnen door de Dorpsbevers. Maar de Krebbersstraat liet zich niet meer inhalen en werd algeheel winnaar.

  • De Krebbersstraat won ruimschoots met 44 punten.
  • 2e werden de Dorpsbevers met 32 punten
  • 3e werden het veld en de Diepenheimseweg met 29 punten
  • 5e werd het Brook met 21 punten
  • 6e werd de Bolksbeek met 17 punten

     

Na de playbackavond draaide DJ Bacchi aan de knoppen van zijn draaitafel en werd er nog tot in de kleine uurtjes feest gevierd.

Op zondag werd om 9.30 uur gestart met de kerkdienst in de tent.
Aansluitend waren Bas en Mientje weer in topvorm en vermaakten zij de naar schatting 300 aanwezigen met hun aanwezigheid.
Omstreeks 15.30 uur werd het feest beëindigd met het Gelsters Volkslied en het Laatste Rondje.

Intussen is alles weer netjes opgeruimd en moeten we weer een jaar geduld hebben.

Tot 2020!