WBG (Werkgroep Begraafplaats Gelselaar)

dinsdag 3 oktober 2023

Hierbij wat informatie over de huidige activiteiten van de Werkgroep Begraafplaats Gelselaar (WBG).

Naast de reguliere werkzaamheden op donderdagmorgen zijn er voor de WBG groep ook zo nu en dan andere activiteiten. Daar zijn leuke maar ook soms droevige gebeurtenissen bij. Om met dat laatste te beginnen: Één van onze werkgroepleden , Marinus Klein Braskamp, is overleden. Zo lang hij nog kon was hij aanwezig om te helpen. Toen het later veel slechter ging was hij altijd belangstellend en indien mogelijk bracht hij toch rond zijn verjaardag  voor de groep “eets bie de koffie” mee. Wij verliezen in hem een hele fijne sociale collega die ook prachtige Gelsterse verhalen over vroeger wist te vertellen.  Op zaterdag 23 september 2023 stonden WBG leden, voorafgaande aan de begrafenis van Marinus, in“erehaag”opgesteld bij de ingang van de begraafplaats.

Op 9 augustus 2023 hebben we, samen met de partners,  een gezellig uitje gehad. Om 9 uur stond er een bus gereed op de parkeerplaats van de Benneker die de 22 personen naar Deventer bracht. Daar stapte de groep op de boot, voor een heen en terugreis, naar Doesburg. Op de heenweg over de prachtige IJssel was er een lunch en op de terugreis een diner. In Doesburg was er nog twee uur gelegenheid om enkele bezienswaardigheden in dit prachtige stadje te bekijken. Om ongeveer 20.00 uur waren we met de bus weer terug in Gelselaar.

In de week voorafgaande aan het Gelsters feest hebben we,  in verband met 10 jaar “Bas en Mientje”, een grote taart van karton en hout gemaakt. Deze hebben we op een wagentje gemonteerd en op  zondag 27 augustus 2023 zijn Bas en Mientje in de taart gekropen. Met  behulp van onze zitmaaier brachten we hen naar binnen en met veel spectakel viel de taart uit elkaar en kon hun optreden beginnen.

Zaterdag 18 november 2023 wordt de algemene najaars klusmorgen gehouden. 
Aanvang 09.00 uur  

Naast het reguliere onderhoud organiseert de WBG jaarlijks een najaars klusmorgen voor iedereen die wil komen helpen.
Het werk wat er op die dag wordt gedaan is normaal gesproken hoofdzakelijk het blad verwijderen van graven en paden. Mocht er dan weinig blad zijn dan zijn er nog wel andere klusjes om samen te doen zoals onderhoud oude graven. De WBG heeft het nodige gereedschap maar wellicht is het goed dat er die dag een paar bladblazers en bladharken bij komen.

Vanaf 08.45 uur staat de koffie/thee gereed!
Iedereen, jong en oud, is van harte welkom. De klusmorgen zal rond het middaguur worden afgesloten.

Graag tot dan
 


Terug naar overzicht