‘Krimpen aan de Kronkel’ centraal in blijspel van Toneelvereniging De Eendracht

maandag 23 oktober 2023

Op de zaterdagen 4 en 11 november brengt Toneelvereniging De Eendracht in zaal Florijn te Gelselaar het blijspel “Wegens omstandigheden geopend”. Drie dames komen tijdens hun jaarlijkse kanotocht terecht in Krimpen aan de Kronkel, waar ze moeten schuilen voor een onweersbui.

De schuilplaats is herberg ‘De Kromme Kronkel’, die wordt gerund door Krijn Kromme en zijn zus Stien, die daarnaast ook nog werkt in een varkenshouderij. Krijn wacht op klanten en verzamelt oude moppen. De enigszins warrige stamgast Bram maakt het plaatje compleet. Nadat de bezoekers Lidi, Ellen en Meta overdadig hebben genoten van specialiteit de ‘klare kronkel’ besluiten ze allemaal een kamer te boeken. Die logeerpartij loopt uit op een chaos met een slaapwandelende Bram en nachtelijke expedities van de dames. Dat zorgt voor heel wat hectische en doldwaze taferelen.

Er staan dit keer veel nieuwe gezichten op de planken bij De Eendracht. Zo wordt de warrige stamgast Bram Boterblom gespeeld door Daan Bomhof. Annet Kolkman-Brunshorst vertolkt de rol van Ellen de Leeuw. Daan en Annet gaven na de voorjaarsuitvoering aan dat het hen leuk leek om een keer mee te spelen. Daar liet de stukkencommissie geen gras over groeien. Meta Miedema, een van de drie dames, wordt gespeeld door Maureen Hilhorst. Zij speelde al bij de jeugd van De Eendracht en zal nu haar debuut maken bij de volwassenen.

Verder zien we natuurlijk ook bekende gezichten. Zo spelen André Riethorst en Irma van den Pangaart mee als Krijn en Stien Kromme en is Linda Nieuwenhuis van de partij als Lidi Roemers.

Aan de regiekant zien we eveneens een nieuw gezicht. Harriet te Winkel speelde al vele rollen en zal nu voor het eerst als regisseur aan de slag gaan. Zij zal daarbij worden ondersteund door Daan Uenk en Mina Reurink.

‘Wegens omstandigheden geopend’ is te zien op zaterdag 4 november om 20.00 uur en

op 11 november om 14.30 uur en om 20.00 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop € 7,00 en zijn verkrijgbaar bij café Florijn. Telefonisch reserveren kan ook: 0545-481283. Aan de zaal kosten de kaarten € 8,00.


 

 


Terug naar overzicht