Duurzaamheid

vrijdag 21 juli 2017

De gemeente Berkelland heeft samen met de Achterhoekse gemeenten de doelstelling neergezet om in 2030 een energie neutrale samenleving te hebben.

Om deze doelstelling te halen heeft de gemeente ook aan de kleine kernen gevraagd om mee te denken. Samenwerking is cruciaal vind de gemeente omdat zij dit niet alleen kan realiseren. Hiervoor zijn initiatieven van inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners onmisbaar.

Investeren in energierenovatie en duurzame opwekking is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de lokale economie. Het levert extra banen op en stimuleert de innovatie in de plaatselijke economie, stijgende huizenwaarde, dalende woonlasten, toenemende woonkwaliteit, een vitaler huizenbestand en een energieonafhankelijkere regio.

Vanuit Gelselaar willen we graag mee denken en werken om deze doelstelling te realiseren. Hiervoor willen we graag een aantal mensen hebben die hierin zich actief willen opstellen. Geesteren en Noordijk staan eventueel open voor samenwerking op dit gebied. En wie weet zou er iets moois uit deze samenwerking kunnen ontstaan. Graag horen wij wie zich hiervoor wil inzetten.


Met deze groep willen we dan bekijken wat er mogelijk en ook haalbaar is op het gebied van duurzame ontwikkeling. Dit gebeurt met ondersteuning van de daarvoor beschikbare partijen.


Gelselaars Belang

 


Terug naar overzicht