Bie Winkels Gelselaar toont werk van drie Goorse kunstenaars

woensdag 21 juni 2023

Bie Winkels exposeert in de gelijknamige boerderij aan de Dorpsstraat in Gelselaar half juli werk van drie kunstenaars uit Goor. Van woensdag 12 tot en met 16 juli, 11 tot 17 uur, zijn in dit monumentale pand schilderijen en tekeningen te bewonderen van Joke Holtrust, Hanneke Bos en Caroline Heitink-Ophuis. De toegang is gratis.

Maatschappij en natuur

De drie Goorse kunstenaars tonen in Gelselaar elk ongeveer tien werken.

Joke Holtrust is beeldend kunstenaar en docent. Ze maakt tekeningen en schilderijen. Belangrijke inspiratiebronnen voor haar zijn  de weerspiegeling van maatschappelijke thema’s en het persoonlijke, alledaagse. 

Caroline Heitink-Ophuis studeerde af in model en portret aan de Academie der Schone Kunsten ging in Arendonk (België). Naast het maken van mijn eigen werk en het houden van exposities, geeft ze schilderlessen en workshops aan particulieren en bedrijven. Ze groeide op dicht bij de natuur, het dierenrijk in allerlei vormen boeit haar enorm.

Chinese schilderkunst

Een belangrijke rol bij haar ontwikkeling als kunstenaar vormde voor Hanneke Bos een cursus Chninees schilderen van Ruomei Tan. Naast de Chinese schilderkunst bekwaamde ze zich via haar in Japanse Sumi-E, kalligrafie, klassiek tekenen, pen en waterverf en werken met kleurpotloden. In 2013, 2015 en 2019 ging ze mee op teken- en schildercursus naar China. Een expositie daarna van haar werk in Zeist kon vanwege corona niet doorgaan. Daarom is ze blij dat ze nu alsnog een kans krijgt dit te tonen Gelselaar.

  

Roodborstje van Caroline Heitink-Ophuis, muzikant van Joke Holtrust


Terug naar overzicht