Eindejaar afsluiting G.A. van der Lugtschool

vrijdag 16 juli 2021

Weer of geen weer: de leerlingen van groep 1 t/m 6 van de G.A. van der Lugtschool in Gelselaar straalden er gistermiddag niet minder om. Met de telkens wisselende coronaregels was het lang de vraag of de traditionele eindejaar optredens wel door konden gaan. “Gelukkig dwingt deze tijd ons om nóg creatiever te zijn”, aldus locatiecoördinator Alice Grobbee.

“Hoe kunnen we het schooljaar zoals altijd goed maar vooral ook coronaproof afsluiten?”. Voor ons team was het de afgelopen weken een hersenkraker, vertelt Alice. De oplossing werd gevonden door de leerlingen op vier verschillende locaties in het dorp op te laten treden. Ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden werden door de enthousiaste leerlingen van groep 7 rondgeleid langs de optredens. Keurig volgens de richtlijnen van het RIVM, dus in kleine groepjes en met aandacht voor voldoende afstand tussen de verschillende huishoudens.

Het weer zat niet mee. Weliswaar zorgde de aanhoudende regen niet voor overstroomde straten in Gelselaar, maar even leken de eindejaar optredens letterlijk in het water te vallen. “Toen de weersvoorspellingen alleen maar slechter werden, baalden we wel even flink. Maar gelukkig is er in dit dorp altijd hulp voorhanden” vertelt Alice. “Dankzij behulpzame ouders zijn in een mum van tijd partytenten opgezet, zodat de leerlingen droog hun kunsten konden vertonen.”

Foto’s: Daan Bomhof


Terug naar overzicht