Agenda - zaterdag 19 november 2022

Sint en pieten intocht Gelselaar

zaterdag 19 november 2022 (13:25

Locatie: sporthal de Benneker Gelselaar

Op zaterdag 19 november vertrekken we bij de Benneker om 13:25 uur zodat we de gasten uit Spanje rond 13:30 uur aan de rand van het dorp welkom kunnen heten.

Achter muziekvereniging Excelsior aan maken we een korte rondgang door Gelselaar en komen dan weer terug bij de Benneker om samen een feestje te vieren. Het leerlingenorkest van Excelsior zal ons hier muzikaal ondersteunen. De kinderen krijgen dan gelegenheid om de gasten uit Spanje een hand te geven, tekening af te geven, liedjes te zingen, enz.  

Tijdens de intocht en het feest bij de Benneker bent u als ouders(s) / verzorgers(s) zelf verantwoordelijk voor uw kind(eren). Bij de Benneker zijn vooraan plaatsen voor de kinderen gereserveerd. Ouders worden verzocht achter in  plaats te nemen. Er worden deze middag door de organisatie foto's gemaakt die op www.gelselaar.nl worden geplaatst.

Sinterklaascommissie Gelselaar

 Noaberconcert Excelsior Gelselaar  Amicitia Geesteren Concordia Noordijk

zaterdag 19 november 2022 (20:00

Locatie: Borculo muziekgebouw

Excelsior Gelselaar 

Amicitia Geesteren

Concordia Noordijk


Naoberconcert met 100 muzikanten

Op zaterdag 19 november organiseren de muziekverenigingen Excelsior Gelselaar, Amicitia Geesteren en Concordia Noordijk weer een Naoberconcert.

Ditmaal wordt het concert gehouden in het muziekgebouw, Haarloseweg 7 te Borculo. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje gezellig na te praten.

De organisatie van het Naoberconcert is in handen van een werkgroep bestaande uit enthousiaste leden afkomstig van de drie verenigingen. Het doel van het concert en de gezamenlijke repetities is voornamelijk het plezier dat men beleeft aan het samen musiceren. Dat zal zaterdagavond zeker te merken zijn.

De harmonieorkestleden van de drie naoberverenigingen vormen dan samen één mega-orkest.
Zij worden beurtelings gedirigeerd door Mark ten Breul (Excelsior), Erwin Boonk (Concordia) en Gerben van Lochem (Amicitia).

De leden van de malletband van Excelsior en van de drumband van Concordia treden op als één slagwerkgroep, onder leiding van Otto Camfferman en Erik Nijland.

Het slotnummer, Fascinating Drums van Ted Huggens, wordt gespeeld door harmonieorkest en slagwerkgroep samen, waardoor er maar liefst 100 muzikanten tegelijk te horen zijn. Voor de muzikanten is het een uitdaging om een stuk zachter te spelen dan ze gewend zijn, zodat het samenspel goed uit de verf komt.