Slipjacht

zaterdag 14 december 2019 (13:00

Locatie: Gelselaar

Op zaterdag 14 december wordt er rondom Gelselaar weer een slipjacht verreden, door de leden van de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging.

Het plaatselijk jachtcomité, bestaande uit Jan Krebbers, Wim Hondelink, Mark Klein Willink, Frank Douglas en Eric Busch, hebben weer een mooie route uitgezet door weilanden en bos. Er wordt een spoor getrokken met een urine-doordrenkte jutezak en de jachthonden moeten dit spoor zoeken.

De meute van de Vereeniging bestaat uit foxhounds, aangevuld met enige outcrosses (kruising tussen foxhound en bloedhond). De meute honden, op afstand gevolgd door de amazones en ruiters ter paard, volgt het getrokken spoor van vossengeur.

 

Alle ruiters, paarden en honden verzamelen bij Erve Brooks waar ook rond 13:00 uur de “meet” zal plaatsvinden, in tegenstelling tot voorgaande jaren, in verband met de wegwerkzaamheden in het dorp.

Na de speeches van de heer Houben van de KNJV en de heer Van Oostrum burgemeester van de gemeente Berkelland en het “aanblazen” van de jacht door een Corps Sonneurs gaan de combinaties het veld in.

 

De jacht zal nabij Erve Brooks eindigen rond 15:30 uur en gaan de paarden en de honden weer in de (vracht)wagens.

Alle grondeigenaren en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd om de slipjacht te aanschouwen. Zonder de grondeigenaren kan er geen jacht worden verreden, waarvoor hartelijk dank.

 

Voor wie belangstelling heeft voor een routekaartje kan zich die middag tussen 12:30 en 13:15 uur bij één van de organisatie melden voor een plattegrond.

 

 


« Terug