Jaarlijkse Appeldag

zaterdag 8 oktober 2022

Locatie: boerderij Winkels

De Appeldag op zaterdag 8 oktober in Gelselaar biedt naast de komst van de Achterhoekse SapPers (aanmelden via  www.achterhoeksesappers.nl) weer een groot aantal uiteenlopende nevenactviteiten in en rond boerderij Winkels aan de Dorpsstraat 16.

Enkele activiteiten uit voorgaande jaren bleken zo aantrekkelijk dat ze worden herhaald. Jo Tragter bijvoorbeeld uit Borculo informeert met een stand over appels en appelrassen en brengt ook jam mee. En Rosa Kiestra verkoopt opnieuw eigengebreide sokken voor een goed doel (Brooke Hospitaal for Animals Nederland).

Trees Bel-Geven uit Winterswijk toont bij Winkels in Gelselaar allerlei creaties van klei. Houtsnijder Jan Kulsdom uit Borculo, die vaker in Gelselaar met succes zijn werk toonde, verleent deze keer ook medewerking aan de Appeldag in het dorp. Christien Oortwijn presenteert in Gelselaar brocante.

Het eetbare erf
Blij zijn de organiseren ook met de komst van de werkgroep ‘Het eetbare erf’ van de Stichting Maarkels Landschap, die proeverijen op locatie verzorgt, afgewisseld met verhalen, gedichten en oude gebruiken. De leden van deze groep hebben gezamenlijk al een drietal kookboekjes uitgegeven over recepten, die hoofdzakelijk worden bereid uit producten van eigen erf. Een vierde boekje is in voorbereiding. De boekjes zijn te koop in de stand in boerderij Winkels en tevens is hier een proeverij van warme appelsap- met kruiden. Tegen een geringe vergoeding zijn er gekarameliseerde appels met warme vanillevla, appelbeignets en diverse soorten chutney’s verkrijgbaar.

De activiteiten in en rond de monumentale boerderij Winkels aan de Dorpsstraat in Gelselaar hebben plaats tussen 10 uur ’s morgens en vijf uur ’s middags.

organistatie: stichting Bie Winkels

 


« Terug