De sint en pieten groep uit Gelselaar gaat dit jaar (2021) geen bezoek brengen aan gezinnen, bedrijven, instanties en buurten.

maandag 15 november 2021

Beste mensen families, instanties, buurten, bedrijven en de vele kinderen,

Afgelopen week heb ik met meerderen van jullie (telefonisch, mail of app) contact gehad over de vermoedelijke nieuwe aangescherpte corona richtlijnen en maatregelen. Met het doel: “Wat is er eventueel nog wel mogelijk om in ieder geval de kinderen te kunnen bezoeken”. Alternatieve oplossingen werden al bedacht van “geen ouderen aanwezig in dezelfde ruimte” tot  “Drive through”.

Om een lang verhaal kort te houden: de (Gelselaarse) Sint en pieten (dus de mensen die het echte werk moeten doen)  hebben gisteren met elkaar gesproken over de ontstane situatie. Zij allen zijn gevaccineerd en hebben geconstateerd dat ze, ondanks dat feit, toch weer zeer beperkt worden in hun rol als Sint en pieten. Diverse argumenten kwamen naar voren die ik hier niet allemaal ga noemen, maar die wel te raden zijn omdat dit de gesprekken van de dag zijn.

De Sint en pieten groep is van mening dat zij in de meeste gevallen absoluut niet kan  voldoen aan de algemene basismaatregelen om zodoende verspreiding van het virus te beperken. Integendeel zelfs….. om enkele te noemen: groepsgrootte? , alle aanwezigen corona check gedaan? kleine niet voldoende geventileerde ruimtes met veel personen, ondanks de strenge oproep om thuis te werken gaat Sint met 2 a 5 pieten op pad…enz. enz. Dat soort dingen voelt bij hen niet goed en ze heeft besloten één lijn te trekken:

De sint en pieten groep uit Gelselaar gaat dit jaar (2021) geen bezoek brengen aan gezinnen, bedrijven, instanties en buurten.

Na veel wikken en wegen wil ze twee uitzonderingen maken, mits die organisaties het door willen laten gaan,  zodat de kinderen toch de mogelijkheid hebben Sint en pieten te ontmoeten:

  • De twee reeds aangepaste “intochten” in Gelselaar en Haarlo, waar het sterk ingekorte programma geheel buiten plaats zal vinden en er al
    toestemming is van de gemeente.  
  • Vier Berkellandse scholen waar de groep op 3 en 4 december gezamenlijk het sinterklaasfeest zal vieren met alleen de
    kinderen.

Van deze organisaties verwacht ik op korte termijn bericht of dit door kan gaan.

Het spijt mij, en zeker ook de sint en pieten groep, dat met dit besluit we vele kinderen (inschatting ruim  800) moeten teleurstellen. Het is helaas niet anders.
Jullie vinden vast andere oplossingen om er toch voor de kinderen een leuk sinterklaasfeest van te maken.

Met toch een beetje sombere groet, mede namens Sint en pieten,
Wim Kossink


Terug naar overzicht