Sfeervolle bijeenkomt “Efkes stille staon bie…..”

vrijdag 28 juni 2019

Vrijdagavond 21 juni 2019 waren, naast de medewerkers, ruim 100 belangstellenden aanwezig bij de 3e editie van “Efkes stille staon bie…..”.  op de begraafplaats in Gelselaar.

Het werd een hartverwarmende sfeervolle avond. Bij aankomst op de begraafplaats werden de bezoekers verwelkomt door de leden van de organiserende  (WBG) Werkgroep Begraafplaats Gelselaar met een kop koffie / thee / koek.  Tevens werden er programmablaadjes uitgedeeld met daarop de titels van te spelen muzieknummers en de teksten van de gedichten voorzien van  namen van makers en voordragers.

Op een gedeelte van de begraafplaats stonden de stoelen in cirkelvorm opgesteld met daartussen ook de medewerkers van deze avond. 

Gedichten werden voorgedragen door: Erna Rouhof, Karlijn Leuverink, Jan Hilhorst, Yvonne Groothuis, Kyra Meutstege, Daan Uenk en Jaap Nijstad; deze laatste met een eigen gemaakt gedicht “Nu ik je zo moet missen”.
Het Tempelteam o.l.v. Mirjam Leuverink en Herman Riethorst namen het muzikale gedeelte voor haar rekening. Drie nummers speelden ze samen waaronder de eigen gemaakte dialect tekst “Stille leefde” op de melodie van “Make you feel my love”

De organisatie is er prima in geslaagd om de begraafplaats een plek te laten zijn waar je, o.a. samen met anderen, herinneringen kunt delen. Na afloop werd er door de aanwezigen dankbaar gebruik gemaakt om de vele lichtjes op graven te plaatsen. De positieve geluiden van de aanwezigen zal er zeker toe bijdragen dat de WBG  volgend jaar weer een “Efkes stille staon bie…” zal houden.  

   

Foto's van de avond kunt u vinden in het fotoalbum of door op deze link te klikken.


Terug naar overzicht