Bierproeverij Dorpshoes Gelster 2021. Met een Gelsterse tint(of pint?)

dinsdag 31 augustus 2021

Ganzen, water en bier zijn onlosmakelijk verbonden aan Gelselaar. Gelselaar wordt in 1326 voor het eerst vermeld als "'t hus te Geldesler". Als buurtschap wordt Gelselaar (Gelleslare) in 1399 genoemd. Men was toen vooral aangewezen op het houden van ganzen door de drassige gronden rond het dorp.

Het heldere Water van de Bolksbeek en de Koningsbeek was een ware levensader. De laaggelegen gronden zorgden voor hoge waterstanden en bleken een bron voor de kristalheldere waterputten op de vele boerenerven.

Bier werd hier al veel eerder gebrouwen. Op 7 januari 1762 vond de heer van Borculo het tijd een inzamelaar (‘collecteur’) van de belastingen op het gebrouwen bier te benoemen in de dorpen Geesteren en Gelselaar.

Het bier van Gans Anders wordt nu gebrouwen door 5 vrienden met de historie van Gelster in gedachten. We zijn kleinschalig, we werken eerlijk en met passie. Diepgaande discussies over smaak en kleur vormen dan ook het recept voor onze Gans Anders bieren. En natuurlijk ook veel plezier tijdens het brouwen! De 5 hobbybrouwers zijn Geert Visker, Hans Visch, Guido Bogert, Sjouk de Boer en Jan Buist.

Geef je nu op bij Jorn Meutstege.
email: jornmeutstege@hotmail.com
telefoon: 06 50977497


Terug naar overzicht