Lichtjesfeest Gelselaar stichting Bie Winkels

vrijdag 13 december 2019 (18:30 t/m 20:30 uur)

Locatie: Dorpsstraat 16 Gelselaar

Gelselaar schittert binnenkort weer met een lichtjesfeest. Op vrijdag 13 december kan iedereen in dit dorp ’s avonds meegenieten van een sfeervolle lichtjesroute en expositie van kerststalletjes. Schoolkinderen en het leerlingenorkest van de muziekvereniging Excelsior verlenen hun medewerking aan deze activiteit van de Stichting Bie Winkels.

Bij de schuur van boerderij Winkels aan de Dorpsstraat 16 kan tussen half zeven en half negen ’s avonds worden gestart voor een korte winterse tocht. Die wordt deze keer in omgekeerde richting gelopen, te beginnen nabij de voetbalvelden van EGVV.

Bloemen van keramiek langs route

Langs de lichtjesroute zijn bloemen van keramiek te bewonderen, die zijn vervaardigd door kinderen van de openbare basisschool G.A. van de Lugt in Gelselaar. De inspiratie hiervoor deed de organiserende stichting op in Museumpark Orientalis bij Nijmegen. Hier dienen zulke kunstwerkjes als ‘lievelingen’ om iemand te bedanken, te gedenken, als blijk van liefde, of om iemand een hart onder de riem te steken.

In de schuur van boerderij Winkels treedt het leerlingenorkest van de muziekvereniging Excelsior uit Gelselaar op.  Ook mag bij deze gelegenheid een kijkje worden genomen in de grote ‘kökken’ van Winkels, de pronkkamer van de boerderij. Zo kan het publiek binnendoor in de boerderij ook naar een expositie van kerststalletjes.

 
Kerststalletjes van Rita Bakker ook op zaterdag te zien

Rita Bakker van café Florijn in Gelselaar toont in het achterhuis van boerderij Winkels opnieuw een deel van haar grote collectie kerststalletjes, waaronder miniatuurstalletjes en recente aanwinsten, afkomstig uit allerlei landen. Elk jaar breidt ze haar verzameling nog uit. Deze keer zijn deze kerststalletjes niet alleen te bewonderen tijdens het lichtjesfeest op vrijdag 13 december, maar ook op zaterdag 14 december van 13 tot 17 uur.

Deelname aan de lichtjesroute, inclusief bezoek aan de expositie en een consumptie, kost drie euro.  

De lichtjesroute voert door en langs de rand van het dorp. Voor een flink deel over grond die hoorde bij boerderij Winkels. Daar de route voor een groot deel over landbouwgrond loopt, is het niet toegestaan deel te nemen met een hond. Dit vanwege het risico op verspreiding van veeziekten.

 

 

 


« Terug