Lichtjesroute met kerstvoorstelling Bie Winkels in Gelselaar

donderdag 30 november 2017

 

Gelselaar schittert deze decembermaand opnieuw met een lichtjesfeest. Op vrijdag 15 december kan iedereen in dit dorp ’s avonds meegenieten van een sfeervolle lichtjesroute met kerstvoorstellingen. Een activiteit van de Stichting Bie Winkels. Bij de schuur van de gelijknamige boerderij aan de Dorpsstraat 16 kan tussen half zeven en half negen gestart worden voor deze winterse tocht.

Gelselaarse kinderen voeren op een paar plekken langs de route kerstvoorstellingen op. De eerste voorstelling heeft deze keer plaats bij een oude melkstal van Winkels in De Kempe bij Gelselaar. Een stal bij Winkels, tussen de schuur en het achterhuis van de boerderij, vormt het decor voor de slotvoorstelling. De route voert door en langs de rand van het dorp. Voor een flink deel over grond die hoort bij Winkels. Daar de route voor een groot deel over landbouwgrond loopt, is het niet toegestaan deel te nemen met een hond. Dit vanwege het risico op verspreiding van veeziekten.

De eerste aflevering van de lichtjesroute in Gelselaar trok vorig jaar deelnemers van alle leeftijden en werd door iedereen zeer gewaardeerd. Het idee voor dit evenement komt van Rita Bakker, die ook de andere leden van de projectgroep Bie Winkels er enthousiast voor wist te maken. In het achterhuis van Winkels toont Rita Bakker opnieuw een deel van haar collectie kerststalletjes, waaronder miniatuurstalletjes, die afkomstig zijn uit allerlei landen. Elk jaar breidt ze haar verzameling nog uit.

Deelname aan de lichtjesroute, inclusief bijwoning van de kerstvoorstellingen en een consumptie, kost drie euro.

Eén van de kerstvoorstellingen bij de Gelselaarse lichtjesroute wordt opgevoerd bij een oude melkstal van Winkels, in De Kempe


Terug naar overzicht