Inzameling oud papier en oud ijzer 2018

dinsdag 9 januari 2018

Instrumentenfonds “Excelsior” haalt ook in 2018 weer oud papier en oud ijzer op. De opbrengst komt ten goede aan muziekvereniging “Excelsior”.


OUD PAPIER
wordt opgehaald op de zaterdagen:

17 maart – 2 juni – 11 augustus – 27 oktober – 5 januari 2019

Zorg er alstublieft voor dat het papier goed gebundeld is of verpak het in stevige dozen. Maximumgewicht 25 kilo!

Volgens de papiervezel-convenant wordt onder oud papier verstaan: kranten, tijdschriften en boeken, reclamedrukwerk zonder plasticfolie, (telefoon)gidsen, schrijf- en tekenpapier, computerprints,
fax- en kopieerpapier, enveloppen, papiersnippers, cadeaupapier en papieren zakken, eierdozen en eierrekjes, kartonnen en papieren verpakkingen (bijv. dozen van hagelslag, koekjes en waspoeder).

Wat niet mag is: geplastificeerd papier, ordners en ringbanden met metalen klem en/of plastic kaft, vloeistofdichte verpakkingen van zuivel, frisdrank en vloeibare wasmiddelen, sanitair papier (zakdoekjes, luiers, toiletpapier), behang en vinyl, doorslagpapier, foto’s, piepschuim, plastics en verontreinigde papieren (bijv. papier tussen vleeswaren, koffiefilters).

OUD IJZER
wordt opgehaald op zaterdag 14 april en zaterdag 6 oktober.

Ook voor het inleveren van oud ijzer en metalen moeten wij ons aan regels houden. Daarom vragen wij u om van de velgen die u ons wilt meegeven de (fiets- en auto-) banden zelf af te voeren. Dat scheelt ons enorm in de opbrengst: 1 band kost ons 200 kilo ijzer, dus u zult begrijpen dat wij deze niet mee kunnen nemen.

Zorgt u ervoor dat oud papier en oud ijzer op de ophaaldag
voor 9.00 uur aan de weg staat?

Hartelijk dank voor uw medewerking.

Instrumentenfonds Excelsior


Terug naar overzicht