Gelselaar bakt met naobers

dinsdag 5 september 2017

 

Gelselaar bakt op 16 september Bie Winkels met naobers

Heerlijk gesmuld wordt Bie Winkels in Gelselaar op zaterdag 16 september opnieuw , bij het bakfestijn dat hier deze middag wordt gehouden. De afgelopen jaren gebeurde dit bij de wedstrijd ‘Heel Gelselaar bakt’. De ‘naobers’ van de omliggende plaatsen en buurtschappen nemen deze keer ook deel met elk twee vertegenwoordigers.

Naast de bakwedstrijd biedt deze voor iedereen gratis toegankelijke middag in de schuur van boerderij Winkels aan de Dorpsstraat 16 in Gelselaar nog meer vertier. Troubadour Herman Riethorst, bekend van vooral ‘Mien Gelsters dorp’ (waarin hij al zong: ‘dan loop ik langs Winkels’ Jan’) treedt ook op voor de deelnemers en de bezoekers. Zo hoeft niemand zich te vervelen als de wedstrijdproducten de oven zijn ingegaan en een poos later de jury aantreedt.

Vanaf één uur komen de deelnemers in actie. Twee dus per dorp, buurtschap, of stad. Ze komen naast Gelselaar uit Diepenheim, Stokkum, Nettelhorst, Geesteren, Borculo, Haarlo en Noordijk. Iedereen mag hen op de vingers kijken. Rond half drie begint Herman Riethorst aan zijn eerste optreden. Ruim een uur later is hij opnieuw te zien en te beluisteren.
Vorig jaar stond het bakken van een appeltaart op het programma. Deze keer moeten de deelnemers hun kunnen tonen met chocolade. Zo bepalen zij welke stad, dorp, of buurtschap wint. Voor de bezoekers is er naast het proeven na afloop nog een kleine smakelijke verrassing tijdens deze middag.
 

Jury aan het werk bij Heel Gelselaar bakt in 2016 in schuur van boerderij Winkels

 


Terug naar overzicht