Druk bezochte bijeenkomt "Efkes stille staon bie....."

donderdag 11 mei 2017

Vrijdagavond 5 mei 2017 kwamen maar liefst 150 belangstellenden naar de begraafplaats in Gelselaar voor de bijeenkomst “Efkes stille staon bie…..”. Ondanks de toch wel wat kille weersomstandigheden was het een hartverwarmende avond. Bij aankomst op de begraafplaats werden de bezoekers verwelkomt door de leden van de organiserende (WBG) Werkgroep Begraafplaats Gelselaar met een kop koffie / thee / koek.

Op een gedeelte van de begraafplaats stonden de stoelen in cirkelvorm opgesteld met daartussen ook de medewerkers van deze avond.

Gedichten werden voorgedragen door: Daan Uenk, Annet Brunshorst, Dinie Kossink, Linda Horstman, Anne Ooijman, Jopie Beumkes, Jaap Nijstad. Deze laatste met het zelf gemaakte gedicht: “Gelster rusten”.

Het Tempelteam o.l.v. Mirjam Leuverink en Popkoor SoSjaal o.l.v. Rosanne Sprick brachten ieder toepasselijke nummers ten gehore zoals onder andere: “I do it for you”van Brian Adams en “Halleluja” van Leonard Cohen. Gezamenlijk hadden ze drie nummers ingestudeerd: “Make you feel my love” van (Bob Dylen/Adele), “We'll meet again” (Vera Lynn) i.v.m. bevrijdingsdag , en als slotnummer “Heal the World” van Michael Jackson.

De organisatie is er prima in geslaagd om de begraafplaats een plek te laten zijn waar je, o.a. samen met anderen, herinneringen kunt delen. De aanwezigen en de werkgroep zijn van mening dat deze eerste “Efkes stille staon bie…” volgend jaar weer een vervolg moet krijgen.

Voor meer foto's kunt u kijken in het fotoalbum of op de foto hierboven klikken.

 


Terug naar overzicht